Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Rosee ja ruoka:

Simppelit sormisyötävät

Rentoihin kesäiltoihin ystävien kesken sopii hyvin erilaiset sormisyötävät ja pienet naposteltavat. Nämä helpot suolaiset sormisyötävät sopivat niin rennolle kaveriporukan piknikille, kuin juhlavampaan tilaisuuteen lasillisen seuraksi. Katso helpot reseptit ja poimi viinivinkit!
arrow_downward

Lue koko juttu

Kokeile myös kesänraikkaasti roseeta!

Kun kesä saapuu, pöytään ponkaisevat myös punamarjaiset, hehkeän elegantit roseeviinit. Ne ovat oivia seurustelujuomia sellaisenaan, mutta siivittävät myös herkullisia buffakattauksia siinä missä pienten juhlien näppäriä sormisyötäviäkin. Poimi reseptien jälkeen viinivinkit sormisyötävien seuraksi!

JÄTTIKATKARAPUHODARIT

Sormisyötävät Mari Moilanen-2 4-3.jpg

6 hengelle

6 mini hodarisämpylää
170 g jättikatkarapua suolaliemeen säilöttyinä
2 rkl tuoretta korianteria
1 rkl raastettua piparjuurta
2 kevätsipulin varret
200 g ranskankermaa
ripaus suolaa
mustapippuria

Koristeeksi:
Muutamia jättikatkarapujen pyrstöjä
korianterinlehtiä
murskattuja roseepippureita

1. Leikkaa hodarisämpylään pieni kolo sämpylän päälle.

2. Valuta jättikatkaravut, silppua korianteri ja raasta piparjuuri. Suikaloi kevätsipulin varret ja sekoita ainekset ranskankerman joukkoon. Säästä muutamia jättikatkarapuja koristeluun.

3. Täytä hodarisämpylän kolot jättikatkaraputahnalla ja koristele annos jättikatkaravuilla ja korianterinlehdillä. Murskaa päälle roseepippureita.

Viiniksi:Brovence Organic Rosé

VUOHENJUUSTOCROSTINIT

Sormisyötävät 1 4-3.jpg

6 hengelle

6 palaa maalaispatonkia
oliiviöljyä paistamiseen
6 aurinkokuivattua tomaattia chiliöljyyn säilöttynä
pari oksaa tuoretta rosmariinia
150 g vuohenjuusto tuorejuustoa

1. Sivele patonginpalat oliiviöljyllä ja paista ne rapeiksi 200 asteisessa uunissa n. 8 minuutin ajan.

2. Sivele vuohenjuustoa jäähtyneille crostineille, aseta jokaisen leivän päälle valutettu aurinkokuivattu tomaatti sekä pieni pätkä rosmariininoksaa.

Viiniksi: Santa Ana Eco Shiraz Rosé

KINKKU-MELONITAPAS

Sormisyötävät Mari Moilanen- 4-3.jpg

6 hengelle

1 pieni verkkomeloni
250 g pieniä mozzapalloja
muutamia oksia tuoretta basilikaa
200 g Schwarzwaldin kinkkua

1. Leikkaa meloni lohkoiksi. Poista kuori sekä siemenet. Valuta mozzarellapallot.

2. Kokoa ainekset omiksi osioikseen tarjoilulautaselle ja laita ottimiksi puiset kertakäyttöhaarukat, joilla jokainen voi seivästää itselleen sopivat makupalat.

Viiniksi: Marqués de Cáceres Excellens Rosé