Uutiset

« Takaisin

Aidon lonkeron myynti ylittänyt odotukset ulkomailla – Hartwall Original Long Drink jatkaa maailmanvalloitustaan menestyksekkäästi

Laivalla_31236__of

Hartwall Original Long Drink® -juoman vienti alkoi toden teolla keväällä, kun aidon lonkeron myynti käynnistyi Ruotsissa, Alankomaissa ja Belgiassa. Ruotsissa aluksi tilausvalikoimaan otettu suomalaisten suosikkijuoma myytiin Systembolaget-myymälöistä loppuun jo ensimmäisen viikon aikana, ja on nyt kategoriansa myydyin tuote. Alankomaissa ja Belgiassa juoma on myynnissä jo lähes 700 myymälässä. Seuraava askel maailman ensimmäisen pullotetun drinkin kansainvälisen tunnettuuden lisäämiseksi otetaan heinäkuun 24.-26. järjestettävän Original Block Partyn merkeissä Tallinnassa.

Etelänaapurissamme Virossa Hartwall Original Long Drink on tuttu jo parinkymmenen vuoden ajalta, mutta aidon lonkeron laajamittaisempi vienti Eurooppaan alkoi tänä keväänä, kun Hartwall Original Long Drink otettiin ensi kertaa myyntiin Ruotsissa Systembolagetin tilausvalikoimaan 1.4.2015 ja Alankomaissa sekä Belgiassa Albert Heijn -kauppoihin 11.5.

Ruotsissa yksi tie uutuustuotteille on aloittaa Systembolaget-myymälöiden tilausvalikoimassa, jossa tuotteiden koeaika on kolme kuukautta. Myyntitavoitteeksi aidolle lonkerolle asetettiin 6 000 tölkkiä kuukaudessa. Pelkästään juhannusviikon alkupuoliskolla aidon lonkeron myynti ylsi Ruotsin ennätykseen myyden yli tuplasti koko kuukauden tavoitteeseen nähden. Aito lonkero onkin päässyt jo yli 75 Systembolaget-myymälässä hyllyihin ns. paikallisvalikoimaan, ja syyskuun alusta se pääsee myymälöiden kiinteään valikoimaan peräti 270 myymälään. Ruotsissa Hartwall Original Long Drink on noussut myyntikategoriassaan myydyimmäksi juomaksi, ja myyntimäärät ovat ylittäneet tavoitteet kolminkertaisesti.

Alankomaissa ja Belgiassa ginibuumi luonut pohjan lupaavalle alulle

Alankomaissa aidon lonkeron myynti käynnistyi alun perin jo vuonna 2013 Hartwallin ja Finnish Dutch Importin yhteistyönä, kun Hartwall Original Long Drink vietiin myyntiin amsterdamilaisiin baareihin. Loppuvuodesta 2014 Ahold-ketjun pitchauskilpailun tuloksena Hartwall Original Long Drink valikoitui kolmen muun tuotteen kanssa voittajaksi, ja pääsi noin 300 maan suurimman päivittäistavaraketjun Albert Heijn -myymälän valikoimiin.

11.5. käynnistyneen myynnin jälkeen ketju on ottanut aidon lonkeron valikoimiinsa Belgiassa ja Alankomaissa jo noin 700 myymälään. Ensimmäisten viikkojen myyntitulokset ovat lupaavia – myynti on tänä aikana tuplaantunut myymälöissä. Aidon lonkeron lanseerauskampanja jatkuu Alankomaissa koko kesän. Siellä Hartwall Original Long Drinkin myyntiä on siivittänyt sen mielenkiintoinen historia, alkuperäinen resepti sekä Euroopassa vallitseva gini-trendi.

Seuraavat askeleet Virossa ja Keski-Euroopassa

Heinäkuun loppupuolella järjestettävä Original Block Party tuo Tallinnaan yhteistyössä Flow Festivalin kanssa kiinnostavien kansainvälisten esiintyjien lisäksi uusia tuulia aidon lonkeron kannalta. Jo 90-luvulta tutun juoman jalansijaa ja mielikuvaa on tarkoitus vahvistaa rennon kaupunkitapahtuman merkeissä, joka on myös jatkumoa viime kesän menestyksekkäälle Berliinin pop-up -lonkerobaarille.

Berliinin tapahtuma vahvisti myös aidon lonkeron vientitavoitteita Keski-Euroopassa, jossa monissa maissa on jo pitkään intoiltu gini-pohjaisista juomista.

Lisätietoja: Heidi Päiväniemi, tuotepäällikkö, Hartwall, puh. +358 40 743 7850, heidi.paivaniemi(at)hartwall.fi
Median yhteydenotot: Lauramaria Havu, viestintäkonsultti, Miltton, puh. +358 40 721 8383, lauramaria.havu(at)miltton.fi
Kuvat: http://mediapankki.hartwall.fi/?cart=2966-jkfhghggkg&l=FI
Lisätietoa tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/598945366915185/

Hartwall Original Long Drink
Hartwall Original Long Drink on maailman ensimmäinen lonkero. Helsingin olympialaisiin vuonna 1952 kehitetty aito lonkero, klassinen ginidrinkki hurmasi olympiaturistien ohella suomalaiset – ja hurmaa yhä edelleen vuodesta toiseen. www.aitolonkero.fi

Oy Hartwall Ab
Hartwall on juoma-alan kasvava suunnannäyttäjä. Valmistamme suomalaisten rakastamia juomia arkeen ja juhlaan. Hartwallin tunnetuimmat tuotemerkit ovat Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Lapin Kulta, Karjala ja Hartwall Original Long Drink. Olemme myös Heineken ja Pepsi -brändien yhteistyökumppani Suomessa.
Hartwallin moderni tuotantolaitos sijaitsee Lahdessa, lähdevesipullottamo Karijoella ja pääkonttori Helsingissä. Rakastettujen klassikoiden ja innovatiivisten uutuuksien parissa työskentelee 700 hartwallilaista, välillisesti työllistämme Suomessa 11 000 ihmistä. Olemme osa tanskalaista Royal Unibrew -konsernia. Edistämme vastuullista juomakulttuuria. Toimimme aktiivisesti ympäristön hyväksi ja korostamme lähituotantoa. Ilman Hartwallia Suomi olisi kuivempi paikka elää. www.hartwall.fi