Uutiset

« Takaisin

1000 hengen illallispöytä valtaa jälleen Helsingin Pohjois-Esplanadin – Hartwall Novelle mukana yhteisen syömisen tunnelmallisessa tapahtumassa

Tiedote 12.6.2017

Helsinki-päivänä 12.6.2017 illastetaan jo viidennen kerran Pohjois-Esplanadilla. Tämän vuoden tapahtuman mahdollistaa Helsingin kaupungin rinnalla muun muassa Hartwall, jonka syntyjuuret ovat Esplanadin ympäristössä. Pohjoismaiden ja Hartwallin ensimmäinen kivennäisvesitehdas perustettiin Helsingin Esplanadin tuntumaan Sederholmin taloon 181 vuotta sitten vuonna 1836. Tämän päivän hyvää tekeviä kivennäisvesiä tarjoaa Hartwall Novelle.

Illallinen Helsingin taivaan alla on Helsinki-päivänä 12.6.2017 järjestettävä yhteisöllinen tapahtuma. Iltaan ilmoittautuneet kaupunkilaiset kattavat illallisensa liinotetuille pöydille ja nauttivat omasta ruoasta ja toistensa seurasta Helsingin ytimessä, Esplanadin puiston siimeksessä.

Novelle on tapahtuman pääyhteistyökumppani ja tarjoaa illastajille ruokajuomaksi Suomen parasta vettä, Novelle –lähdevettä suoraan Karijoelta, Karhukankaan Solina-lähteeltä.

”Yhdessä syömisen kulttuuri on meille tärkeää, joten on ilo olla mukana Illallinen Helsingin taivaan alla -tapahtumassa. Mikäpä olisi hienompi juhlajuoma koko kaupungin yhteiselle illalliselle kuin kotimainen, puhdas lähdevesi. Itsenäisyyden juhlavuonna haluamme myös juhlistaa suomalaista ainutlaatuisen puhdasta ja maailman parhaaksikin nimettyä vettä”, kertoo Heidi Päiväniemi, vesien markkinointipäällikkö Hartwallilta.

Illallispöytä katetaan jälleen elokuussa

Yhteistyö tapahtuman järjestäjän, Yhteismaan kanssa jatkuu elokuussa, kun illallispöytä katetaan Esplanadille 26.8. Tällöin juhlistetaan itsenäisyyden juhlavuotta teemalla ”100 jäljellä 100”, kun itsenäisyyspäivään on jäljellä tasan sata päivää. Tällöin illallistamaan pääsee vielä pidempään pöytään, joka ulottuu presidentinlinnan edustalle asti.

Pitkä yhteinen historia yhdistää Hartwallin ja Esplanadin

Pohjoismaiden ensimmäinen kivennäisvesitehdas sijaitsi Helsingin keskustassa, kantakaupungin vanhimmassa rakennuksessa Sederholmin talossa.

”Hartwallin kivennäisvedet ovat jo vuodesta 1836 asti näkyneet ja maistuneet Helsingin katukuvassa. Tehtaan lisäksi Hartwallin suku perusti Esplanadille myös Suomen ensimmäiset juomakioskit. Terveysvedeksi aikanaan luokiteltu vesi maistui myös Kaivopuiston, silloisen Wesilän kylpylän, kävijöille. Tästä syystä Esplanadin illallinen on enemmän kuin osuva tapahtuma Hartwallille ja tämän päivän suosituimmalle vesibrändille Novellelle”, summaa Heidi Päiväniemi.

Illallinen Helsingin taivaan alla -tapahtuman järjestää erilaisista kaupunkikulttuuri- ja taidetapahtumista tunnettu Yhteismaa ry. Helsinki-päivänä Pohjois-Esplanadi suljetaan tapahtuman ajaksi liikenteeltä ja ajoradalle pystytetään noin puoli kilometriä pitkä illallispöytä.

Lisätietoja: Heidi Päiväniemi, markkinointipäällikkö, Oy Hartwall Ab, +358 40 7437 850, heidi.paivaniemi(at)hartwall.fi

Tapahtuman verkkosivu: http://illallinentaivaanalla.yhteismaa.fi/ Tapahtuman Facebook -sivu: https://www.facebook.com/helsingintaivaanalla/

 

Oy Hartwall Ab Hartwall on juoma-alan kasvava suunnannäyttäjä. Valmistamme suomalaisten rakastamia juomia arkeen ja juhlaan. Hartwallin tuotevalikoimaan kuuluu vesiä, virvoitusjuomia, erikoisjuomia, oluita, siidereitä ja long drink -juomia sekä tytäryhtiö Hartwa-Traden kautta viinejä ja muita alkoholijuomia.

Hartwallin tunnetuimmat tuotemerkit ovat Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Lapin Kulta, Karjala ja Hartwall Original Long Drink. Olemme myös Heineken ja Pepsi -brändien yhteistyökumppani Suomessa.

Hartwallin moderni tuotantolaitos sijaitsee Lahdessa, lähdevesipullottamo Karijoella ja pääkonttori Helsingissä. Rakastettujen klassikoiden ja innovatiivisten uutuuksien parissa työskentelee 700 hartwallilaista, välillisesti työllistämme Suomessa 11 000 ihmistä.

Olemme osa tanskalaista Royal Unibrew -konsernia.

Edistämme vastuullista juomakulttuuria. Toimimme aktiivisesti ympäristön hyväksi ja korostamme lähituotantoa. Ilman Hartwallia Suomi olisi kuivempi paikka elää. www.hartwall.fi