Uutiset

« Takaisin

Hartwall Original Long Drink mukana Suomi 100 -juhlissa Tukholmassa

 

Kungsträdgården täyttyy kolmena festivaalipäivänä suomalaisesta kulttuurista Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Suomen juhlallisuuksiin kuuluu luonnollisesti myös Original Long Drink, sillä aito ginilonkero on maailmalla täysin uniikki tuotetyyppi. Juoma kehitettiin alunperin vuoden 1952 Helsingin olympialaisiin ja siitä lähtien sillä on ollut erityinen paikka suomalaisten sydämissä.

Kungsträdgårdenin festivaalien ajan vierailijat voivat nauttia aidosta lonkerosta anniskelualueen brändätyissä baareissa. Festivaaleilla valmistaudutaan 100 000 kävijään kolmen päivän aikana, ja tätä varten Ruotsiin on lähtenyt suuri lonkerotoimitus. Original Long Drink tarjoillaan festivaalivieraille uudesta vuoden 1952 olympiasoihdun muotoisesta pullosta. Lisäksi alueella pyörii myös juoman brändifilmi, jossa kerrotaan juoman uniikkia syntytarinaa vuodesta 1952.

Original Long Drinkin Ruotsin valloitus hyvässä vauhdissa

Hartwall Original Long Drinkin Ruotsin valloitus alkoi tosissaan vuoden 2015 keväällä. Juoma teki länsinaapurissa historiaa ja nousi vain puolessa vuodessa Systembolagetin tilausvalikoimatuotteesta vakiovalikoimaan. Vakiovalikoimaan nousun  jälkeen Original Long Drink, joka on Suomessa Alkon myydyin tuote, nousi nopeasti yhdeksi kategoriansa myydyimmäksi tuotteeksi myös Ruotsissa. Myyntien kasvun myötä 1.12.2016 alkaen aito lonkero nousi jo lähes kaikkien Systembolaget-ketjun myymälöiden valikoimaan ja tämän jälkeen myynti on kasvanut koko ajan tasaisesti.

Brändifilmi Hartwall Original Long Drinkin synnystä on katsottavissa täällä.

Lisätietoja:

Eeva Ignatius, tuotepäällikkö, Hartwall Original Long Drink, puh. +358 40 755 0740, eeva.ignatius@hartwall.fi

Laura Tötterman, Communications Manager, Hartwall, puh. +358 44 711 9550, laura.totterman@hartwall.fi

Hartwall Original Long Drink

Hartwall Original Long Drink on maailman ensimmäinen lonkero. Helsingin olympialaisiin vuonna 1952 kehitetty aito lonkero, klassinen ginidrinkki hurmasi olympiaturistien ohella suomalaiset – ja hurmaa yhä edelleen vuodesta toiseen. Aidon lonkeron löydät verkosta www.originallongdrink.com sekä sosiaalisesta mediasta https://twitter.com/originallongd, www.facebook.com/aitolonkero ja https://instagram.com/originallongdrink.

Oy Hartwall Ab

Hartwall on juoma-alan kasvava suunnannäyttäjä. Valmistamme suomalaisten rakastamia juomia arkeen ja juhlaan. Hartwallin tunnetuimmat tuotemerkit ovat Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Lapin Kulta, Karjala ja Hartwall Original Long Drink. Olemme myös Heineken ja Pepsi -brändien yhteistyökumppani Suomessa. 

Hartwallin moderni tuotantolaitos sijaitsee Lahdessa, lähdevesipullottamo Karijoella ja pääkonttori Helsingissä. Rakastettujen klassikoiden ja innovatiivisten uutuuksien parissa työskentelee 700 hartwallilaista, välillisesti työllistämme Suomessa 11 000 ihmistä. Olemme osa tanskalaista Royal Unibrew -konsernia. Edistämme vastuullista juomakulttuuria. Toimimme aktiivisesti ympäristön hyväksi ja korostamme lähituotantoa. Ilman Hartwallia Suomi olisi kuivempi paikka elää. www.hartwall.fi