Uutiset

« Takaisin

Original Long Drink, även titulerad Finlands nationaldryck deltar i Finlands 100-årskalas i Kungsträdgården

 

Hartwall Original® Long Drink, som även tituleras Finlands nationaldryck deltar i Finlands 100-årskalas i Kungsträdgården i Stockholm 24-26.8. Finland fyller 100 år 2017 och firas i Stockholm med en festival fylld av mat, musik, diskussioner och kultur. Hartwall Original Long Drink från 1952 har charmat finländarna sedan Olympiska spelen och från och med 2015 har den unika mixen av finsk premium gin och grapefruktsoda funnits på Systembolagets hyllor.

Kungsträdgården fylls av finländsk kultur under den tre dagar långa festivalen till äran av Finlands 100-års jubileum. En självklar del av de finländska festligheterna är den unika Hartwall Original Long Drink som skapades till Helsingfors Olympiska spel 1952 och sedan dess har hållit en speciell plats i finländarnas hjärta och nu även i svenskarnas.

“Hartwall Original Long Drink skulle från början bara serveras under OS. Finländarna föll för drycken och produktionen har fortsatt sedan 1952”, berättar Eeva Ignatius, varumärkeschef för Hartwall Long Drink vid Hartwall Ab.

År 2015 fann Hartwall Original Long Drink en plats på hyllorna i Systembolaget. Efter att i flera år har regerat som den bäst säljande produkten i Alko, den finländska motsvarigheten till Systembolaget, fanns drycken nu tillhanda även i Sverige.

“Vi visste att Original Long Drink har exportpotential och att den har många vänner i Sverige. Försäljningen har gått bra och motsvarat våra förväntningar. Vi är mycket glada över att så många svenskar har hittat vår unika grapefruktsdryck”, fortsätter Ignatius.

Hartwall Original Long Drinks världserövring har även tagit drycken till Nederländerna, Belgien, Japan, Taiwan, Honk Kong och de Baltiska länderna.

Under festligheterna i Kungsträdgården kan besökarna njuta av den unika drycken i samtliga barer. Festivalen förbereder sig på att motta 100 000 besökare under tre dagar. Hartwall Original Long Drink kan besökarna njuta av i båda bartälten.

 

 

Kontakt:

Eeva Ignatius, Brand Manager, Hartwall, tel. +358 40 755 0740, eeva.ignatius@hartwall.fi

Laura Tötterman, Communications Manager, Hartwall, tel. +358 44 711 9550, laura.totterman@hartwall.fi

Hartwall Original Long Drink

Hartwall Original Long Drink är världens första drink. The Original Long Drink skapades specifikt för de Olympiska sommarspelen i Helsingfors 1952. Den här klassiska gindrinken charmade besökarna lika mycket som den charmade finländarna och fortsätter göra så år efter år. Original Long Drink på vår webbsida www.originallongdrink.com och på sociala medier twitter.com/originallongd, www.facebook.com/OriginalLongDrinkSweden/

samt instagram.com/originallongdrink.

Hartwall Ltd

Hartwall är den avancerande ledaren inom dryckesindustrin. Vi tillverkar de drycker finländarna älskar att leva med och fira med. Vår produktportfölj innefattar vatten, läskedrycker, specialdrycker, öl, cider och drinkar. Genom vårt dotterbolag Hartwa-Trade importerar vi även viner och andra alkoholhaltiga drycker.

Hartwalls mest välkända märken är Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Lapin Kulta, Karjala och Hartwall Original Long Drink. Vi är också strategisk partner för Heinekens och Pepsis märken i Finland.

Hartwalls moderna produktionslokaler ligger i Lahtis. Buteljeringsfabriken för mineralvattnet finns i Bötom och huvudkontoret i Helsingfors. Vi har 700 anställda på Hartwall som jobbar med de älskade klassikerna såväl som innovativa specialdrycker och Hartwall är indirekt arbetsgivare till 11 000 personer i Finland.

Vi är en del av det danska bryggeriföretaget Royal Unibrew Group.

Vi främjar en ansvarstagande dryckeskultur. Vi verkar aktivt för miljön och fäster särskild vikt vid lokalproduktion. Utan Hartwall skulle livet i Finland vara torrare. http://www.hartwall.fi/en