Moi, mitä etsit?

search
Hyvinvointi:

Aivotkin kaipaavat vitamiineja

Uusi Novelle Plus B12 Muistille on täsmätuote aivoille.

Yhä useampi panostaa koko kehon hyvinvointiin aina lihaksista pääkoppaan. Hartwallin Novelle Plus -hyvinvointivesiperhe sai keväällä uuden jäsenen Novelle Plus B12 Muistille -kivennäisvedestä. Se sisältää muistia ja ajattelukykyä ylläpitäviä ravinteita.

Terveys on tämän hetken kuumimpia kulutustrendejä, ja se on laajenemassa myös henkisen hyvinvoinnin ylläpitoon.

”Fyysinen, emotionaalinen ja henkinen hyvinvointi ovat yhteydessä toisiinsa. Kuluttajat hakevat nyt tasapainoa elämisen kaikilla osa-alueilla”, Hartwallin vesien markkinointipäällikkö Hanna Seppälä analysoi.

Hyvinvointituotteet tarjoavat yhden ratkaisun kiireisille. Kiinnostusta herättävät Seppälän mukaan nyt tuotteet, jotka sekä maistuvat hyvältä että tukevat hyvinvointia.

B12-vitamiini auttaa ylläpitämään aivojen normaalia toimintaa arjen paineissa

Toistuvat keskeytykset, usean asian yhtäaikainen suorittaminen, muut häiriöt ja eri viestintäkanavien tiivis seuraaminen kuormittavat aivoja entisestään. Fyysisen kunnon rinnalla viime aikoina onkin ruvettu puhumaan aivojen hyvinvoinnista.

Nykyelämä haastaa aivot

Ravitsemusterapeutti Marianna Hölttä toteaa myös, että hektinen ja pirstonainen työelämä vaatii muistilta suorituskykyä. Muistilta ja keskittymiseltä vaaditaan yhä enemmän tiedon ja viestintäkanavien jatkuvan läsnäolon vuoksi. Höltän mukaan satunnaisen unohtelun taustalla ei kuitenkaan läheskään aina ole etenevä muistisairaus vaan esimerkiksi stressi tai univaikeudet.

”Joskus unohtelun syynä voi olla yksipuolinen ruokavalio tai riittämätön B12-vitamiinien saanti. B12 on aivoille ja hermostolle välttämätön vitamiini. Sen puutostila voi johtaa vakaviin oireisiin, kuten anemiaan, uupumukseen, masennukseen tai tunnon ja muistin häiriöihin”, Hölttä sanoo.

Tutkittua terveystietoa

”Novelle Plus B12 -kivennäisveden vaikutus on tutkittu ja Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto on hyväksynyt terveysväittämämme paikkansapitäviksi. Voimme perustellusti sanoa juoman vahvistavan aivojen toimintakykyä”, Hanna Seppälä kertoo.

B12 on turvallinen vitamiini, eikä sitä voi saada liikaa. Saantisuositus täyttyy perusterveellä syömällä päivittäin 2 desiä maitotuotteita ja yhden kanamunan.

”B12-vitamiinin tehtävänä on turvata elimistön oikeanlainen energia ja vireys, jotta aivot ja muisti pystyvät toimimaan kuten niiden pitääkin”, Hölttä toteaa.

Novelle Plus B12 Muistille maistuu mehukkaalta ananakselta ja passionhedelmältä

Uuden Novelle Plus B12 -kivennäisveden makuina ovat mehukkaat ananas ja passionhedelmä. Puolen litran pullosta saa koko päivittäisen B12-vitamiinin määrän, eikä vitamiinilisiä tarvita. Seppälä muistuttaa, että vitamiinien tarve vaihtelee yksilöllisesti.

”Kaikkien Novelle Plus -juomien vitamiinipitoisuudet on suunniteltu siten, että niiden kohtuukäytöllä voidaan täydentää tasapainoista ruokavaliota. Tuotteiden pakkausmerkinnöissä on kerrottu vitamiinien määrät. Merkintöihin kannattaa tutustua ja arvioida omat tarpeensa. Yksilölliset erot on otettava huomioon. Käytännössä näitä juomia voi kuitenkin huoletta juoda koko perhe, myös lapset”, Seppälä muistuttaa.

Täsmätuote aivoille: Novelle Plus B12 Muistille

Hartwall Novelle Plus B12 Muistille on erityisen hyvä jatkuvasti yleistyvän kasvisruokavalion vuoksi, sillä sitä noudattavilla saattaa jäädä riittävä B12-vitamiinin saanti liian vähäiseksi. Vähäkalorinen juoma sopii siten erityisen hyvin esimerkiksi vegaaneille.

B12-vitamiini tukee ihmisen normaaleja psykologisia toimintoja, kuten muistia, keskittymistä, uuden oppimista sekä stressin hallintaa.

B12-vitamiinin perinteisiä lähteitä ovat eläinperäinen ravinto eli maitotuotteet, liha, kala ja kananmunat. Kasvisperäisestä ruoasta B12-vitamiinia ei saa.

Täydennetyissä elintarvikkeissa ja ravintolisissä esiintyvä B12-vitamiini on aina mikrobien tuottamaa, eli sitä ei ole eristetty lihasta tai muista eläinkunnan tuotteista. Merilevien, sienten ja fermentoitujen tuotteiden käyttö ei turvaa B12-vitamiinin saantia.

Vesiliukoinen B12 varastoituu tehokkaasti elimistöön, ja puutosoireiden kehittyminen voi viedä muutaman vuoden.

Täsmätuote aivoille:

Novelle Plus B12 Muistille

Uuden Novelle Plus B12 -kivennäisveden makuina ovat mehukkaat ananas ja passionhedelmä. Puolen litran pullosta saa koko päivittäisen B12-vitamiinin määrän. Sopii myös vegaaneille!

Saatat pitää myös näistä