Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Resepti: sadonkorjuun omenagalette

Tarjoile galette rosmariinisiirapin kera.

Alkusyksystä nautitaan satokauden parhaista antimista! Rustiikkisen galette-piirakan sisään kätkeytyy kotimaisia omenoita ja sinihomejuustoa. Orchard Thieves -omenasiideriin keitetty rosmariinisiirappi täydentää syksyisen makumaailman.

Galette on loistava tarjottava niin brunssille, piknikille kuin pimeneviin syysiltoihin. Galette on alkujaan ranskalainen piirakka, joka valmistuu ilman piirakkavuokaa. Piirakkataikinan sisään voi ladata niin suolaisia kuin makeita täytteitä. Sesongin mukainen makupari homejuusto-omena on makuhermoja kutkuttava yhdistelmä suolaista ja makeaa. Piirakka saa kauniin paahtuneen pinnan valelemalla taikinan reunat rosmariinisiirapilla, jota kannattaa säästää myös tarjoiluun.

Orchard Thieves on yltäkylläisen omenainen ja mehukas siideri. Vain parhaista omenoista valmistettu Orchard Thieves sopii niin ruoka- kuin seurustelujuomaksi.

Resepti: homejuusto-omenagalette

Galettetaikina:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
100 g voita
4 rkl kylmää vettä

Täyte:

6 omenaa
1/2 dl ruokosokeria
1 rkl maissitärkkelystä (tai perunajauhoja)
100 g sinihomejuustoa
1 rkl pienittyä tuoretta rosmariinia

Rosmariinisiirappi:

1/2 dl ruokosokeria
1/2 dl Orchard Thieves -omenasiideriä
3 rosmariinin oksaa

Kuutioi jääkaappikylmä voi. Sekoita jauhot ja nypi voi joukkoon. Lisää 4 rkl kylmää vettä ja työstä nopeasti taikinaksi. Lisää tarvittaessa pieni tilkka vettä jos taikina on kuivaa. Muotoile taikina palloksi ja laita kelmun sisään. Anna taikinan olla jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Viipaloi omenat. Sekoita omenoiden joukkoon maissitärkkelys ja ruokosokeri.

Valmista rosmariinisiirappi keittämällä pienessä kattilassa tai pannulla siideriä, ruokosokeria ja rosmariinin oksia noin 15 minuuttia.

Kaulitse taikina jauhojen avulla pyöreäksi. Käytä tarvittaessa kelmua apuna: jauhota taikina molemmilta puolilta ja laita taikinan päälle kelmu, jolloin taikinaa on helpompi kaulita. Jos taikina murenee tai siihen tulee reikiä, niin paikkaa reiät ottamalla taikinaa reunoilta. Galette saa olla rustiikkinen.

Asettele omenaviipaleet galeten keskelle. Ripottele päälle homejuusto muruna ja rosmariini. Siisti reunat veitsellä ja nostele reunat galeten päälle. Sudi galetten reunoihin rosmariinisiirappia. Paista galettea leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä 200 asteessa 30 minuuttia. Tarvittaessa suojaa galette loppuvaiheessa leivinpaperilla, etteivät omenat tummuisi liikaa. Anna galeten jäähtyä ja tarjoile rosmariinisiirapin kera.