Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Grilliruoat ja parhaat marinadit – 3 marinadia, joihin jäät koukkuun

Grillaaja, tiesitkö, että lempijuomasi toimii ruoanlaittojuoman lisäksi usein myös itse grilliruoissa? Yksi suosikki on esimerkiksi olutmarinadi, joka käy monen lihan kanssa. Teimme kesän suosikkijuomista kolme erilaista marinadia.
arrow_downward

Lue koko juttu

Ota heti testiin Jaffa-marinadi kasviksille, lonkeromarinadi kalalle ja olut-BBQ-kastike lihalle – ja lupaamme, ettet enää haikaile muiden marinadien perään!

Marinadi on supertärkeä osa grilliruoan laittoa: se antaa kasviksille ja lihalle makua sekä mureuttaa ja mehevöittää lihaa. Marinadin pohja syntyy öljystä ja happamasta nesteestä, mutta marinadin maustamisessa vain mielikuvitus on rajana.

Kokeile siis rohkeasti omia lempimakujasi ja vie marinadien avulla grillaamisesi uudelle tasolle. Aloita näistä kolmesta yllättävästä juomamarinadista!

Kalan marinadissa toimii loistavasti lonkeron greipin happamuus.

Lonkeromarinadi kalalle

Suomalaisten suosikkijuomasta lonkerosta tehty marinadi sopii esimerkiksi lohelle, vaalealle kalalle tai kalavartaille. Annoksesta riittää marinadia noin 500 grammalle kalafileetä. Marinoitumisaika tunti.

Kalalle sopivan lonkeromarinadin ainekset

1 dl Original Long Drink Grapefruit 5,5 % -lonkeroa
½ dl rypsiöljyä
2 rkl tilliä hienonnettuna
2 (luomu)sitruunan kuori hienoksi raastettuna
2 tl fenkolinsiemeniä
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Ohje marinadille: Näin teet lonkeromarinadin kalalle

1. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.

2. Siirrä kalafileet tai vartaisiin sopivat kalakuutiot laakeaan vatiin tai kestävään muovipussiin ja kaada joukkoon marinadi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti tai pidempäänkin.

3. Nosta kalafileet marinadista ja kuivaa pintaa kevyesti. Paista kala pannulla tai kypsennä grillissä.

Jaffan appelsiininmaku on loistava makupari grillikasviksille.

Jaffa-marinadi kasviksille

Appelsiininen Jaffa-marinadi sopii erinomaisesti kasviksille, kuten parsakaalille, kesäkurpitsalle ja paprikalle. Annoksesta riittää marinadia noin 500—700 grammalle paloiteltuja kasviksia. Marinoitumisaika tunti.

Kasviksille sopivan Jaffa-marinadin ainekset

1 dl Hartwall Jaffa Appelsiinia
½ dl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 (luomu)appelsiinin kuori raastettuna
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 mieto chili viipaloituna
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Ohje marinadille: Näin teet Jaffa-marinadin kasviksille

1. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.

2. Paloittele haluamasi kasvikset. Siirrä kasvikset laakeaan vatiin tai kestävään muovipussiin ja kaada joukkoon marinadi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti tai pidempäänkin.

3. Nosta kasvikset marinadista ja grillaa kypsiksi. Voit paahtaa Jaffa-marinoidut kasvikset myös uunissa.

 Punaisen lihan paras marinadi syntyy mausteista ja oluesta.

Olut-BBQ-kastike lihalle

Herkullinen olutmarinadi sopii monen eri lihan marinadiksi ja sillä voi glaseerata mainiosti grillattavaa lihaa, kuten ribsejä. Annos riittää noin yhdelle kilolle lihaa. 

Lihalle sopivan olut-BBQ-kastikkeen ainekset

1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
3 dl Lahden Erikois A 5,3 % -olutta
2 dl fariinisokeria
2 dl ketsuppia
2 rkl worcestershirekastiketta
2 tl savupaprikajauhetta

Ohje marinadille: Näin teet olut-BBQ-kastikkeen lihalle

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla öljytilkassa muutaman minuutin ajan.

2. Lisää kastikkeen muut aineet ja keitä ilman kantta 15 minuuttia.

3. Soseuta kastike sileäksi sauvasekoittimella.

4. Käytä BBQ-kastiketta esimerkiksi ribsien grillaamisessa glaseerauskastikkeena.

Saatat pitää myös näistä