Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Juhlakauden makupari: Perlage Sgàjo Prosecco ja meloni-pestopalat

Juomasuositus: vegaaninen Perlage Sgàjo Prosecco

Perlage Sgàjo Prosecco on täydellinen makupari meloni-pestopaloille tai muille pikku naposteltaville kesän juhliin.

Sormisyötävien kokoamiseen ei aina tarvita leipäsiivuja - pienien meloniviipaleiden päälle on helppo kasata erilaisia täytteitä.  Melonipalan päälle kootut sormisyötävät ovat upea tarjottava juhlapöydässä, ja maistuvat hyvin myös rennoissa illanistujaisissa tai vaikkapa piknikillä.

Raikkaan makea vesimeloni, yrttinen pesto ja mausteiset kikherneet ovat aluksi ehkäpä erikoisen kuuloinen yhdistelmä, mutta ne sointuvat täydellisesti yhteen! Itse tehty pestotahna ja uunissa rapeiksi paahdetut kikherneet ovat koukuttavan herkullinen täyte näille pikku suupaloille, jotka valmistuvat hetkessä vaikka juuri ennen juhlahetkeä.

Resepti: meloni-pestopalat

2 kiekkoa minivesimelonia

Paahdetut kikherneet:
2 dl kikherneitä (säilyke)
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 tl juustokuminaa

Pesto:
2 dl cashewpähkinöitä
1/2 ruukku basilikaa
1/2 ruukku lehtipersiljaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua

Koristeluun:
tuoreita yrttejä, versoja ja syötäviä kukkia

Aloita kikherneistä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmän veden alla. Kuivaa kikherneet hyvin joko talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

Laita herneet leivinpaperin päälle uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja juustokumina. Paahda kuumassa uunissa noin 15 minuuttia, ja sekoita kikherneitä kerran paistamisen aikana.

Mittaa kaikki peston aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.

Leikkaa melonin keskeltä kaksi isoa kiekkoa ja viipaloi ne kuudeksi kolmioksi. Lusikoi pestoa melonikolmioille ja ripottele päälle kikherneitä. Koristele meloni-pestopalat tuoreilla yrteillä, versoilla ja syötävillä pikkukukilla. Tarjoa heti.

Vinkki! Laita halutessasi cashewpähkinät edellisenä iltana kylmään veteen jääkaappiin. Pähkinöiden liotus tekee pestosta pehmeämpää ja kermaisen tuntuista. Valuta pähkinät huolellisesti ennen peston valmistusta.

Perlage-sgajo-prosecco-web2.jpgPerlage-sgajo-prosecco-web3.jpg

Juomasuositus: vegaaninen Perlage Sgàjo Prosecco

Juhlakauden vegaaneillekin sopiva juomavalinta on Perlage Sgàjo Prosecco. Tiesitkö, että italian murresana sgàjo tarkoittaa älykästä ja ylellistä? Ja älykäs Perlagen viinitalon juhlava prosecco onkin! Sen tuottaja oli nimittäin jo 1980-luvulla huolissaan ympäristöstä.

Luottovalinta kesän juhliin!

Seitsemän Nardin veljestä lähti Italian viinintuottajien etujoukoissa kehittämään luonnonmukaista viininviljelyä. Veljekset perustivat Pohjois-Italiaan Perlagen viinitalon, joka keskittyi alusta saakka valmistamaan ekologisia viinejä. Tänäkin päivänä viinitalon kaikki tuotteet ovat luomua ja sopivat myös vegaaneille. Vegaanisertifikaatti takaa, että missään viinin tuotantovaiheessa ei käytetä mitään eläinperäistä tuotetta – ei edes etikettien tai kuljetuspakkausten liimoissa.

Perlage Sgàjo Prosecco on luottovalinta kevään ja kesän juhliin. Lähes kuiva ja hennon mausteinen kuohuviini sopii loistavasti salaattien, sushin ja vaalealihaisten kalaruokien rinnalle, ja sen hedelmäisyys sointuu hienosti meloni-pestopalojen makumaailmaan. Palkittu Perlage Sgàjo Prosecco on valmistettu käsinpoimituista luomuviljellyistä Glera-rypäleistä. Sen raikas maku on kuiva ja miellyttävän hapokas, siitä löytyy päärynäisiä ja sitruksisia aromeja sekä hentoa mausteisuutta.