Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit:

Hedelmäinen joulutarjotin on juhlakattauksen katseenvangitsija

Hedelmistä koottu joulutarjotin on helppo, nopea ja supernäyttävä tarjottava joulunajan illanistujaisiin tai itse joulupöydän jälkiruoaksi. Ja koska tarjolla on kattava kombo hedelmiä, jokainen löytää tarjottimelta omat suosikkinsa.

Jos kaipaat pikkujouluihin näyttävää tarjottavaa, joka valmistuu ilman tuntikausien näpräystä, vastaus on hedelmäinen joulutarjotin. Sama ratkaisu toimii joulupöydän jälkiruokana, kevyenä vastapainona perinteisille, välillä tuhdeillekin ruoille.

Joulutarjottimen etu on myös sen muunneltavuus: voit koota hedelmäkuusen makusi ja lähikauppasi tarjonnan mukaan. Valitse erivärisiä ja -muotoisia hedelmiä, lisää joukkoon myös tuoreita marjoja. Voit ripotella mukaan halutessasi lisäksi kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja juustoja.

Asettele hedelmät, marjat ja pähkinät tarjottimelle raidoittain siten, että kokonaisuudesta muodostuu joulukuusi. Kuusen latvaan saat koristetähden esimerkiksi leikkaamalla siivun karambolasta tai ottamalla pienellä, tähdenmallisella piparimuotilla palan hedelmäviipaleesta tai juustosta.

Parhaiten tarkoitukseen sopii suuri, yksivärinen tarjotin. Jos käytät moniväristä tarjotinta, pohja kannattaa peittää esimerkiksi leivinpaperilla, jotta värikäs kuusi erottuu taustastaan. Myös iso leikkuulauta tai puhdas keraaminen laatta käyvät mainiosti hedelmäkuusen alustaksi.

Hedelmien ja muiden naposteltavien kanssa juomaksi sopii raikas koko perheen vaihtoehto Jaffa Jouluomena tai aikuisempaan makuun kupliva Mionetto Prosecco -kuohuviini.

Varaudu siihen, että ennen kuin pääsette herkuttelemaan hedelmillä, vieraasi haluavat todennäköisesti kuvata upean hedelmäkuusen!

Ainekset: kokoa joulutarjotin näistä herkuista

erilaisia tuoreita hedelmiä (esim. kiivi, viinirypäle, persimon, granaattiomena, päärynä)

tuoreita tai kuivattuja marjoja

juustoja

kuivattuja hedelmiä

pähkinöitä 

Ohje: Näin teet hedelmäisen joulutarjottimen

  1. Paloittele hedelmät kuutioksi tai viipaleiksi. Paloittele myös juustot.
  2. Kokoa hedelmät suurelle tarjottimelle tai muulle tasaiselle alustalle. Tee kustakin hedelmälaadusta osioita siten, että kokonaisuudesta muodostuu joulukuusi.
  3. Tarjoa joulutarjottimen kanssa juomana Jaffa Jouluomena -virvoitusjuomaa tai Mionetto Prosecco -kuohuviiniä.

Vinkki! Jos haluat hedelmien pariksi lisää makeutta, niitä voi dipata esimerkiksi suklaa- tai kinuskikastikkeeseen. Juustojen oheen taas kannattaa tarjota makuja komppaava hilloa, esimerkiksi viikunahilloa.

Lisää ideoita näyttäviin joulutarjoiluihin:

Helppo tapas-pöytä pikkujouluihin ja maukkaat espanjalaiset viinit! 

Maukkaimmat pikkujoulujen tarjoilut – näin yhdistät suolapalat ja viinit

Resepti: leipäkranssi kruunaa joulupöydän