Booli juhliin: Kukkabooli on kattauksen kuningatar
Takuuvarma, maistuva ja helppo booli juhliin syntyy, kun valitset makumaailmaksi kuningatarmarjat eli mustikan ja vadelman sekä jokaisten juhlien klassikkojuomat: hedelmäisen Pommacin sekä kuivan, matala-alkoholisen Freixenet Sparkling 5,5 % -kuohuviinin. Tämän matala-alkoholisen valmistujaisboolin ainekset löydät siis yhdellä kertaa ruokakaupasta.
Boolimalja saa koristeekseen kukkakranssin, joka on varsinainen juhlapöydän keskipiste. Kun valitset kukkia kukkakranssiin, muista käyttää joko syötäviä kukkia tai asetella kranssi boolimaljan päälle siten, etteivät kukat vahingossakaan kosketa tai putoa juomaan.
10–12 lasillista
boolin tekoaika 5 min + kukkakranssin tekoaika 15 min
Kukilla koristeltu booli valmistujaisiin ja muihin juhliin
1 plo (0,75 l) Freixenet Sparkling 5,5 % -kuohuviiniä
1 plo (1,5 l) Hartwallin Pommacia
2 dl mustikkamehutiivistettä
½ dl vaahterasiirappia
200–300 g kotimaisia pakastettuja vadelmia
jäitä
Kukkakranssi:
leikkokukkia oman maun mukaan (huomioi kukkien syötävyys/myrkyllisyys)
rautalankaa
Ohje: Näin teet kukkaboolin juhliin
- Tee ensin kranssi. Muotoile rautalangasta boolikulhon reunan kokoinen rengas. Leikkaa kukat pätkiksi siten, että vartta jää kukan alle 3–4 cm. Sido kukkia nippuina rautalangalla renkaaseen, ympäri koko renkaan.
- Kaada viilennetyt juomat ja vaahterasiirappi boolikulhoon. Sekoita. Lisää kotimaiset vadelmat ja jäät.
- Asettele kranssi kulhon reunalle. Varmista, etteivät kukat osu tai putoa booliin vaan kranssi lepää kauniisti boolimaljan reunalla.
Vinkki! Voit tehdä kranssin hyvissä ajoin ennen juhlien alkua. Säilytä se silloin jääkaapissa nuupahtamisen estämiseksi.
Lisää ideoita valmistujaisten tarjoiluihin: