Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

MasterChef makupari: Patrikin Jättikatkaravunpyrstöt & Yali Gewürztraminer

Valmista kotona MasterChef voittajan Patrikin jättikatkaravunpyrstöjä ja nauti lasillinen Yalin raikasta Gewürtztramineria!

 

Jättikatkaravunpyrstöjä, lakkavinaigrettea ja maustetulla tuorejuustolla täytettyjä kyssäkaalinyyttejä.

Lakkavinaigrette
1 dl Lakkoja
1 dl Omenaviinietikkaa
3 dl Öljy
1/2 rkl Chilimurskaa
1/2 kpl Valkosipulinkynsi
1 rkl Hunaja
Suola

Jättikatkaravunpyrstö
12 kpl Jättikatkaravunpyrstöjä
3 rkl Currytahna, punainen
1/2 kpl Sitruunanmehua
Suola

Kyssäkaalinyytit
1 kpl Kyssäkaali
1 dl Omenaviinietikkaa
1 dl Sokeria
4 rkl Tuorejuustoa
3 tippaa Tabasco, vihreä
Suola

1. Valmista lakkavinaigrette. Laita kaikki raaka-aineet blenderiin. Aja sileäksi kastikkeeksi.
2. Valmista kyssäkaalinyytit. Laita omenaviinietikka, sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä.
Viipaloi kyssäkaalista ohuita siivuja mandoliinilla ja laita maustumaan pikkeliliemeen.
Anna maustua 15 minuuttia.
Valuta liemi pois ja kuivaa siivut.
Mausta tuorejuusto tabascolla ja suolalla. Sekoita vispilällä.
Aseta kyssäkaalisiivujen keskellä pieni nokare maustettua tuorejuustoa ja taittele kauniiksi nyyteiksi.
3. Valmista jättikatkaravunpyrstöt. Leikkaa pyrstöt pitkittäin halki niin että viilto jää hieman vajaaksi.
Tulisi jäädä pyrstön puolelta vielä kiinni yhdeksi palaksi.
Pyörittele pyrstöt currytahnassa ja mausta suolalla.
Paista kuumalla pannulla nopeasti noin 15 sekuntia.
Mausta lopuksi sitruunanmehulla.
4. Kokoa annos. Voit tarjoilla jättikatkaravunpyrstöt esimerkiksi suikaloidun kaalin ja retikan kanssa.
Koristele yrteillä ja ruusunteräkehdillä.

 

Viinipari: Yali Wetland Reserva Gewürtzraminer

Yali Wetland Reserva Gewürztraminer on nimensämukaisesti valmistettu aromikkaasta, ja Chilelle hieman uniikimmasta Gewürztraminer-lajikkeesta. Viinin hedelmäisessä, mutta kuivassa maussa voi aistia litsiluumuisuutta, kukkeutta sekä häivähdyksen inkiväärisyyttä. Viini sopii raikkaan aromikkuutensa puolesta nautittavaksi aasialaisten ruokien, kalan sekä äyriäispastan kanssa.

Viini on voittanut Vuoden Viinit -kilpailussa oman sarjansa vuonna 2017 ja saavuttanut kunniamaininnan vuosina 2015, 2016 ja 2019.