Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Viinit:

Viiniasiantuntija Martin Nordell vinkkaa: syksyn paras viinivalinta onkin roseeviini!  

Syksy voi tuottaa monelle haasteita viinivalintoja miettiessä. Kesä on ohi ja talvi ei ole ihan vielä alkanut. Sään puolesta syksyyn voi mahtua sekä lämmintä että kylmää, aurinkoa ja sadetta. Syksyn ruoka on yleensä melko runsasta, siihen kun mahtuu pitkään kypsytettyjä patoja, riistaa sekä sieniä ja satokauden juureksia. Näissä on paljon myös hyvin voimakkaita makuja, mikä asettaa haasteita viinivalinnoille.  

Perinteisesti punaviini tai makeahko viini on ollut syksyn viinivalinta, mutta tässä asiassa haastan juuri sinua ajattelemaan rohkeammin! Jos miettii millaisia elementtejä meillä syksyssä on, niin itseasiassa myös roseeviini on oivallinen valinta kauteen.

Miksi roseeviini?   

  1. Roseeviini muistuttaa meitä kesästä ja sen ihanista muistoista. Sekä siitä, että kesä tulee jälleen talven jälkeen!

  2. Varsinkin jos mietitään puolikuivaa roseeta, missä on raikkaat hapot, kombinaatio syksyn punaisten marjalisukkeiden, makeiden kastikkeiden ja itämaisen ruoan kanssa on mainio. Kokeile esimerkiksi Helle Pinot Noir Roseeta!   

  3. Roseeviini toimii myös pehmeiden juustojen kaverina sillä viinin kevyet maut ei peitä juuston makua, vaan sekä juuston että viinin maulle jää tilaa. Raikkaat hapot ja selkeä hedelmäisyys sointuu itse asiassa monien juustojen kanssa paremmin kuin tuhti punaviini.

  4. Raikkautta, raikkautta, raikkautta – ja trendikästä maailmalla! Siinäpä sanat, jotka kuvastavat roseeta. Ja kukapa nyt ei haluaisi olla trendien aallonharjalla? Kokeile klassista roseeviiniä Provencesta: Brovence Organic Rose

  5. Kokeile välillä rohkeasti uutta, voit yllättyä! Ja aina voi palata tuttuun ja turvalliseen jos siltä tuntuu. Loppujen lopuksi juuri oikea viini on se mistä sen juoja pitää 😊  

Ihanaa syksyä kaikille!  

Martin 

P.S Jos silti haluaa pitäytyä punaisessa, suosittelen erittäin monikäyttöistä ja hinta-laatuisuudeltaan erinomaista punaviiniä Portugalista Boa Noite Lisboa 2019 

Viiniasiantuntija Martin Nordell DipWSET vetää Hartwallilla omien viinibrändien liiketoimintaa ja opiskelee Master of Wine – tutkintoa.  

Saatat pitää myös näistä