Moi, mitä etsit?

search

Bonnet Perle Rosée Champagne Brut

Bonnet Perle Rosée Champagne Brut

Bonnet Perle Rosée Champagne Brut

5/5 tähteä "Huippu, ei jätä toivomisen varaa" - Roseesamppanjatestin voittaja Helsingin Sanomat (12/2020)

Alexandre Bonnetin tila sijaitsee Côte de Barin alueella, joka on Champagnen maakunnan eteläisintä viljelyaluetta, sijaiten aivan Burgundin viinialueen kyljessä. Alexandre Bonnet omistaa 47 hehtaaria viinitarhoja rinteiltä, jotka ovat Les Riceysin kylän läheisyydessä. Viinitarhojen keski-ikä on 25 vuotta.

Alexandre Bonnetille tärkein lajike on Pinot Noir, jonka valmistuksessa he ovat todellisia mestareita. He viljelevät myös Chardonnayta sekä pieniä määriä vanhoja lajikkeita kuten Fromenteau, Pinot Blanc, Arbane ja Petit Meslier. Tila on perustettu vuonna 1973 eli se on verrattain nuori, mutta sen kellarimestari Alain Pailley on työskennellyt talossa jo yli 30 vuotta. Laatusamppanjoita tehdään perinteikkäästi viini - ei brändi edellä. Kaikki mahdollinen tehdään käsityönä, ja tarvittaessa vaikka tilan toimitusjohtaja hyppää traktorin kyytiin auttamaan sadonkorjuussa.

Nimi Perle viittaa siihen, että viini on helmi, eli arvokas ja kallisarvoinen. Tässä 100% Pinot Noirista valmistetussa samppanjassa on aina käytetty vähintään kolmea eri vuosikertaa. Tyyliltään Perle Rosé on raikas ja hienostunut. Se sopii aperitiiviksi mutta pärjää myös kala- ja äyriäisruokien kumppanina. Kokeile myös marjaisten jälkiruokien kanssa.

Ruokasuositus:
vähärasvainen kala, rasvainen kala, jälkiruoat, äyriäiset

Tuotetiedot

Tuottaja: Champagne Alexandre Bonnet

Rypäle: Pinot Noir

Väri: Syvä vaalean punainen

Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen

Maku: Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, punaherukkainen, vadelmainen, hennon yrttinen, kevyen paahteinen

Tuoksu: Raikas, punamarjainen ja moniulotteinen

Alkoholi -%: 12.5

Tarjoilulämpötila: 8-10

Pullokoko: 0.75l

Pakkaustyyppi: Lasipullo

Saatavuus: Alko (555847)

Hinta: 44,99 €

Tuote Alkossa alko link