Moi, mitä etsit?

search

b.iO Sicilia DOC Nero d'Avola Rosato Organic

b.iO Sicilia DOC Nero d'Avola Rosato Organic

b.iO Sicilia DOC Nero d'Avola Rosato Organic

b.io on Terre Cevicon vegaaninen luomuviinisarja, jonka tavoitteena on levittää kestävää viininviljelyä Italiassa, joka olisi hyväksi niin ympäristölle kuin ihmisillekin. b.io Rosato on valmistettu Sisilian perinteisistä Nero d'Avola -rypäleistä ja tuloksena on moderni sisilialainen roseeviini. Se sopii mainiosti aperitiiviksi, mutta hyvän rakenteensa ansiosta käy hienosti esim. grillatun lohen ja kasvisten tai kermaisen äyriäispastan kanssa nautittavaksi.

b.io Rosato on valmistettu Sisilian perinteisistä Nero d’Avola -rypäleistä. Luomuviljellyt tarhat sijaitsevat Sisilian länsiosassa, Trapanin maakunnassa.

Rosato on valmistettu lähes ilman kuorikontaktia, sillä tummakuorisen Nero d'Avolan sakka on ollut mehun seassa vain muutamien tuntien ajan. Lyhyt maserointi riitti antamaan viinille sen kauniin heleän vaalean roosan värin. Terästankkikäyminen valikoitujen hiivojen kanssa matalassa lämpötilassa noin kymmenen päivän ajan. b.io Rosato on kuiva ja keskihapokas roseeviini, jonka maussa on sitrusaromeja, punaisia marjoja sekä miellyttävää mineraalisuutta.

Luomusertifioiduilla viinitarhoilla ei saa käyttää mitään kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita, joten b.io-viinien etiketeissä olevat hyönteiset ovat juuri niitä hyviä hyönteisiä, jotka tuhoavat viiniköynnöksille haitallisia tuhohyönteisiä. b.io:n missiona on laajentaa projektia Italian eri viinintuotantoalueille ja näin kehittää kestävää viininviljelyä, joka olisi hyväksi ympäristölle ja ihmisille.

Ruokasuositus:
seurustelu, salaatti, pasta, vähärasvainen kala

Tuotetiedot

Tuottaja: Terre Cevico

Rypäle: Nero d'Avola 100%

Väri: Vaaleanpunainen

Maku: Kuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, vadelmainen, kypsän sitruksinen, kevyen kukkainen

Tuoksu: Aromaattinen, mansikkainen, vadelmainen

Alkoholi -%: 12

Tarjoilulämpötila: 8-10

Pullokoko: 0.75l

Pakkaustyyppi: Lasipullo

Saatavuus: Alko (921021)

Tuote Alkossa alko link