Moi, mitä etsit?

search

La Chablisienne Chablis Le Finage

La Chablisienne Chablis Le Finage

La Chablisienne Chablis Le Finage

Hillityn elegantti Chablis. Hedelmäinen viini, jonka miellyttävä mineraalisuus ja eloisa makumaailma sopii erinomaisesti paistettujen kala- ja äyriäisruokien seuraan.

AOP Chablis, eli niin kutsuttu kylätaso, kattaa noin 60% alueen tuotannosta. Viinejä tulee jokaisen 20 kyläkunnan alueelta, ja ne ovat usein sekoitteita useasta eri kylästä ja/tai tarhalta. Tässä laatuluokassa olevien viinien rypäleet ovat yleensä kasvaneet vanhojen mereneliöiden fossiileja sisältävässä Kimmeridgeläisessä kalkkimaaperässä, jonka ansiosta viinit ovat upean mineraalisia ja tyylikkäitä.

La Chablisienne - Chablis sijaitsee Pariisin ja Beaunen puolessa välissä. Viinitarhat, joita on 20:ssä eri kylässä, lepäävät Serein-joen molemmilla puolilla. La Chablisienne edustaa melkein 25% koko Chablis´n viljelyalasta. La Chablisienne on vuonna 1923 perustettu viininviljelijöiden osuuskunta, jonka jäsenten omistuksessa on yli 1000 hehtaaria viininviljelyksiä eli noin neljännes koko Chablis'n viljelyalasta. La Chablisienne myy ympäri maailman seitsemää eri grand cru -viiniä, 15:tä premier cru -viiniä sekä viinejä Chablis ja Petit Chablis -alkuperämerkinnöillä.

Ruokasuositus:
vähärasvainen kala, äyriäiset, juusto

Tuotetiedot

Tuottaja: La Chablisienne

Rypäle: 100% Chardonnay

Väri: Vaaleankeltainen

Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs

Maku: Kuiva, hapokas, sitruksinen, valkoherukkainen, omenainen, mineraalinen, yrttinen

Tuoksu: Hedelmäinen

Alkoholi -%: 12.5

Tarjoilulämpötila: 10-12

Pullokoko: 0.75l

Pakkaustyyppi: Lasipullo

Saatavuus: Alko (586717)

Hinta: 24,95 €

Tuote Alkossa alko link