Moi, mitä etsit?

search

LÖYDÄ OMA HYVINVOINNIN LÄHTEESI

Uuden vuoden alkaessa moni meistä lupaa, että nyt muuttuu kaikki. Ruokavalio remonttiin, lisää liikuntaa ja kilot kuriin.

Mutta hyvinvointi ei tarkoita vain timmiä kroppaa, täydellisiä elämäntapoja tai uusimpia somen ihanteita. Se ei synny tietyllä kaavalla tai mallilla.

Aito hyvinvointi on jotain henkilökohtaista. Jokainen voi edistää hyvinvointiaan omalla tyylillään. Tärkeintä onkin löytää oman hyvinvoinnin lähteitä: avantouintia, rumpujen paukuttamista tai vaikkapa taidemaalausta. Mitä vain, mikä tekee hyvää mielelle tai keholle. Parhaimmillaan molemmille.

Löydä oma hyvinvoinnin lähteesi.

Novelle tutki suomalaisten hyvinvoinnin lähteitä

Tuore tutkimuksemme paljastaa, että joka kymmenes suomalainen kertoo uudenvuodenlupausten vaikuttaneen heikentävästi hyvinvointiin. Tutkimustulosten kautta haluamme haastaa perinteisiä, jopa haitallisia, ajatusmalleja uudenvuodenlupausten ympärillä ja muistuttaa suomalaisia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tärkeydestä.‚Äč

Tutkimuksen mukaan suomalaiset kokevat saavansa riittävästi hyvinvointia tavallisista asioista, kuten levosta tai perheen kanssa vietetystä ajasta. Uudenvuodenlupaukset eivät kuitenkaan aina ole linjassa hyvinvointia edistävien tekojen kanssa.

TOP 3 HYVINVOINTIA SUOMALAISTEN ARKEEN TUOVAT ASIAT:

1. Sosiaaliset suhteet 
2. Liikunta
3. Hyvä ruoka ja juoma

72 %

suomalaisista on tehnyt joskus uudenvuodenlupauksen, jonka tarkoituksena on ollut vain pakottaa itsensä tekemään jotain

36 %

suomalaisista on tehnyt lupauksia, jotka eivät tuota hyvää oloa

68 %

suomalaisista kokee, että armollisuus itseä kohtaan auttaa voimaan hyvin

”Uudenvuodenlupaukset voivat pahimmillaan olla jopa haitallisia hyvinvoinnille. Jos huomaa, että itselleen asetetut lupaukset aiheuttavat ahdistusta, häpeää tai muita vaikeita tunteita, on hyvä pysähtyä miettimään, ovatko lupaukset linjassa oman jaksamisen kanssa. Lisäksi on hyvä pohtia ovatko lupaukset todella omien arvojen mukaisia vai onko taustalla esimerkiksi ulkoinen paine.”

psykoterapeutti Thea Strandholm, Mehiläinen

Armollisuus tuottaa hyvää oloa, läheiset lisäävät hyvinvointia


Enemmistö suomalaisista kokee armollisuuden itseään kohtaan auttavan voimaan hyvin. Samalla valtaosa suomalaisista on tehnyt joskus uudenvuodenlupauksen, jonka tarkoituksena on ollut pakottaa itsensä tekemään jotain.

Erityisesti sosiaaliset kohtaamiset tukevat hyvinvointia: joka kolmas kertoo saavansa hyvinvointia arjessaan ystävien ja perheen kanssa vietetystä ajasta. Siitä huolimatta vain murto-osa kertoo tehneensä lupauksia, jotka liittyvät sosiaalisten kohtaamisten lisäämiseen ja yli puolet viettää aikaa kavereidensa kanssa vain kuukausittain tai jopa harvemmin.

Lue lisää

 

* Tutkimus suomalaisten hyvinvoinnin lähteistä 2.–9.11.2022, Norstat. Tutkimukseen osallistui 1032 iältään 18- ja yli 18-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen otos on iän, sukupuolen ja alueen mukaan Suomen väestöä edustava.

Tutkimus suomalaisten tekemistä uudenvuodenlupauksista, 2.–9.11.2022, Norstat. Tutkimukseen osallistui 260 suomalaista. 

 

Seuraa Novellea somessa

Elä hetkessä. Kadu myöhemmin. Tule seikkailemaan yhdessä Novellen kanssa.