Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Viinit, Vastuullisuus, Kestävä tuotanto:

Suomen ensimmäinen hiilineutraali lasinen viinipullo on täällä!

Hartwall tuo ensimmäisenä viinihyllyyn hiilineutraalin lasipullon. Vuoden valkoviini -palkinnonkin napanneen Corvers-Kauter-viinitilan uutuus on pakattu Eco2Bottle-pulloon, jonka valmistamisessa on otettu huomioon pakkauksen päästöt alusta loppuun, aina materiaalin valinnasta pullon valmistuksessa käytettävään energiaan ja kuljetuksiin saakka.

Viinihyllyiltä on viime vuosina alkanut löytyä yhä enemmän pakkauksia, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Entuudestaan Hartwallin valikoiman viinejä on pakattu jo muun muassa pahvitetroihin ja litteisiin muovipulloihin. Nyt saataville tulee uusi lasipullo, jossa päästöt on laskettu nollaan.

Eco2Bottle on kotimaan viinimarkkinoiden ensimmäinen hiilineutraali lasipullo. Se valmistetaan miltei kokonaan kierrätetystä lasista, ja lasipullon valmistamiseen käytetään uusiutuvaa energiaa, kuten biokaasua. Kevyet lasipullot voidaan pakata kuljetuksessa tilaa säästäen, ja vähäisetkin päästöt kompensoidaan ClimatePartnerin kautta.  

”Saksassa on tutkittu*, että melkein puolet viinipullon hiilidioksidipäästöistä johtuu pakkauksesta – useimmiten siis lasipullosta. Meille on iso ylpeyden aihe olla tuomassa uutta lasipulloa Suomeen yhdessä Corvers-Kauterin viinintekijäperheen kanssa”, sanoo Business Manager Tuomo Härmä Hartwallilta.

Palkittu viinitila satsaa täysillä vastuullisuuteen

Corvers-Kauterin perhetila viljelee luomurypäleitä ja ottaa päästöjen vähentämisen huomioon kaikissa viinituotannon vaiheissa. Tilan viinit ovat nousseet Suomessa suureen suosioon myös loistavan makunsa ja lyömättömän hinta-laatusuhteensa takia.

Uutuusviini R3 Revolution Off Dry Riesling on tehty yksinoikeudella ainoastaan Suomen markkinoille. Se on tyylikäs, hienostunut, mineraalinen ja hieman makeampi uutuus, jonka kanssa kannattaa kokeilla äyriäisiä tai erityisesti sushia.

Corvers-Kauterin R3 Riesling Rheingau Reserve pokkasi aiemmin tänä vuonna Viinilehden himoitun vuoden valkoviini -tittelin ja myös R3 Rheingau Riesling Remastered on saanut ylistäviä arvioita.

*Ponstein et. al., 2019. Greenhouse gas emissions and mitigation options for German wine production.