Moi, mitä etsit?

search

Monipuoliset myyntitykit

Tapaa Hartwallin sankarit

Ammattilaisille

Hartwallin rautaiset myynnin ammattilaiset etsivät joka päivä uusia keinoja vastata asiakkaiden tarpeisiin. Työ vaatii hyvää tilannetajua, kärsivällisyyttä ja paineensietokykyä.

Kokenut kuuntelija

Kauppakanavan myynninedistäjä Mikko Aalto, 44

”Aloitin työurani Hartwallilla 22 vuotta sitten. Toimin aluksi viikonloppuapulaisena ja kesätyöntekijänä, kunnes minut lopulta vakinaistettiin. Samalla tiellä olen edelleen, ja kivaa on ollut.

Käyn asiakastapaamisissa usein yksin mutta en koe työtäni yksinäisenä. Monista asiakkaistani on tullut läheisiä pitkän yhteistyön myötä. Aloitammekin tapaamiset aina vaihtamalla kuulumisia.

Suurimmat onnistumisen tunteet tulevat siitä, kun löydämme asiakkaan haasteeseen toimivan ratkaisun ja se näkyy suoraan heidän myyntiluvuissaan. Tietenkin pitää myös mainita Hartwallin loistavat tuotteet: laatua on ilo myydä.

Myyntityössä pärjäävät monenlaiset persoonat – ei ole olemassa täydellisen myyntiedustajan prototyyppiä. Kuuntelemalla pääsee pitkälle. On hyvä muistaa, että ihmisillä on ihan syystäkin kaksi korvaa mutta vain yksi suu.”

Alan ymmärtäjä

Ravintolakanavan myyntiedustaja Helmi Hannus, 29

”Uskallan väittää tietäväni, minkälaisten haasteiden kanssa ravintoloissa painitaan. Olen ollut ravintola-alalla yrittäjänä ja työntekijänä, joten siirtymä tiskin toiselle puolelle tuntui luontevalta. Aloitin työt Hartwallilla 2,5 vuotta sitten. Tehtäväni on toimia linkkinä Hartwallin ja ravintoloiden välissä. Myyntiedustajan päivät vaihtelevat: välillä istun toimistolla suunnittelemassa asiakkaille kampanjoita tai tekemässä tarjouksia, välillä vietän koko päivän asiakastapaamisissa. Päivän agenda saattaa vaihtua nopeastikin, joten on tärkeää pitää pää kylmänä.

Positiivisesta asenteesta ja paineensietokyvystä on työssä etua. Vahvuuteni on hyvä tilannetaju. Olen hyvä kuuntelija mutta osaan myös haastaa. Jotkut asiakkaani haluavat keskustella pelkästään työasioista, toiset aloittavat kertomalla suoraan tuoreesta avioerostaan. Myyntiedustajan työssä on tärkeää sopeutua joka tilanteeseen.”

Vahva tiimipelaaja

Kauppakanavan myynninedistäjä Juha Niemistö, 50

”Päädyin Hartwallille töihin nuorena poikana päästyäni armeijasta. Alussa tein hommia tehtaan puolella mutta melko pian siirryin myyntitöihin. Työ sopii hyvin luonteelleni, sillä ratkottavia haasteita tulee jatkuvalla syötöllä. Parasta työssäni ovat suurten brändien uutuuslanseeraukset: ne pitävät liekkiä yllä.

Maailma on muuttunut 30 vuodessa, ja myynninedistäjän työ on muuttunut sen mukana. Esimerkiksi erilaisten analyysityökalujen avulla tuotteiden menekkiä voidaan seurata ja ennustaa eri tavoin kuin ennen. Se on helpottanut työtäni todella paljon.

Minulla on vahva tausta joukkueurheilussa, ja siitä on ollut hyötyä myynninedistäjän työssä. Olen tiimipelaaja henkeen ja vereen, mutta ei kilpailuhenkisyydestäkään ole tässä työssä haittaa. Pieni skabailu työporukan kesken on hauskaa, mutta teemme sen aina hyvässä hengessä.”

Ratkaisujen etsijä

Ravintolakanavan myyntiedustaja Jerry Uotinen, 59

”Olen tehnyt koko elämäni myyntitöitä, viimeisimmät 25 vuotta Hartwallilla. Olen viihtynyt myyntihommissa hyvin, sillä uusia haasteita tulee jatkuvasti. Minulla on nuoria kollegoja, joiden kanssa vaihdamme paljon ajatuksia työasioista. Se on hienoa, sillä opimme uusia asioita puolin ja toisin.

Tulevaisuudessa alalla pärjäävät parhaiten ne, jotka osaavat etsiä ratkaisuja haasteisiin boksin ulkopuolelta. Kukaan ei osaa varmasti ennustaa, miltä ravintola-ala vuosien päästä näyttää. Ainoa varma asia on muutos, ja siihen on osattava suhtautua oikein.  
Työssäni suurimmat onnistumisen tunteet tulevat siitä, kun pitkä neuvottelu saadaan päätökseen, ja lopputuloksena syntyy kaikkia osapuolia miellyttävä ratkaisu – se tuntuu ihan koko kropassa. Tapaankin aina sanoa, että minulle kaupanteko on taidetta, asennetta ja tunteiden paloa.” 

ME VIRKISTÄMME LIIKETOIMINTASI:

Meillä on yhteinen tavoite - sinun liiketoimintasi kasvu!

Me Hartwallilla olemme enemmän kuin juomatoimittaja. Rakennamme kanssasi yhdessä kannattavaa Horeca- ja kauppaliiketoimintaa.