Moi, mitä etsit?

search

Parhaat huoltojoukot

Tapaa Hartwallin sankarit

Ammattilaisille

Hartwallin laitepalvelun ammattilaiset tulevat apuun silloin, kun kylmälaitteet, juomahanat tai kahvikoneet kaipaavat asennusta tai huoltoa.

Päivystävä taikuri

Laiteasentaja Urho Vähänen, 67

”Asennan ja huollan baarien olut-, limsa- ja cocktailhanoja Pohjois-Suomessa. Aamuisin menen Ouluun verstaalle tekemään asennusvalmisteluja ja hakemaan varaosia tai sitten ajelen suoraan asiakkaan luo jonnekin päin Pohjois-Pohjanmaata tekemään asennuksia ja huoltoja.

Usein teen iltaisin ja viikonloppuisin vikapäivystyksiä. Välillä soitan paikallisille yrittäjille ja kysyn, pääsisivätkö he keikalle Rovaniemelle tai Kuusamoon. Jos huoltajaa ei löydy, saatan itse ajaa Oulusta Rovaniemelle, Rukalle tai Leville huoltohommiin.

Olen tehnyt näitä hommia 30 vuotta. Aiemmin huolsin metsä- ja maansiirtokoneita. Niissäkin käytetään pneumatiikkaa, mutta baarihanojen huolto hoituu onneksi sisätiloissa.

Olen toiselta ammatiltani sirkustirehtööri ja taikuri. Kun lähden taikurikeikalle, minulla on aina työvaatteet, varaosat ja työkalut autossa, siltä varalta, että tulee vikakeikka.

Huoltokeikoilla minulla on taikuriliinat ja pelikortit taskussa. Asiakkaat sanovat, että sieltä se taikuri tuli. Mutta hanojen kanssa tarvitaan taikojen lisäksi myös teknistä osaamista.”

Tekniikan tuntija

Pohjoisen työnjohtaja Tomi Eskola, 40

”Aloitin Hartwallilla kesällä 2023, eikä kahta samanlaista päivää ole tullut eteen. Kun ravintoloihin täytyy asentaa olut-, cocktail- tai limuhanoja, siitä tulee tieto minulle. Aikataulutan asennustöitä Lahdesta Nuorgamiin, selvittelen ratkaisuja laiteongelmiin ja laitan ammattilaiset asialle.

Tarvittaessa lähden itsekin mukaan, kunhan ei ihan Nuorgamiin asti tarvitse ajaa. Teen myös kartoituskäyntejä uusille asiakkaille ja luon heille huoltosuunnitelman. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yrittäjälle kilahtaa puhelimeen säännöllisesti viesti, kun laite pitää pestä.

Ravintolalaitteet kehittyvät koko ajan, ja niiden tutkiminen on tosi innostavaa. Parasta on päästä aukaisemaan hana ja katsoa, mitä se on syönyt. Työssäni vaaditaan teknistä osaamista, organisointitaitoja ja paineensietokykyä. Pienessä kiireessä olen tehokkaimmillani."

Kokenut kommunikoija

Kahvilaitetyönjohtaja Petri Räihä, 41

”Kun asiakkaan kahvilaitteeseen tulee vika, selvittelen syytä ja hoidan asentajan paikalle korjaamaan sitä. Useimmiten syy löytyy falskaavasta suodatusyksiköstä, tukoksesta tai vuotavasta tiivisteestä.

Aikataulutan asennuksia ja vikakeikkoja sekä kunnostan välillä huoltoon tuotuja kahviautomaatteja, jotka kaipaavat isompaa korjausta. Suurin osa kahvilaitteista kunnostetaan paikan päällä asiakkaan tiloissa.

Työssäni tarvitaan tietysti teknisiä taitoja, kahvilaitteiden tuntemusta ja järjestelmällisyyttä, mutta kommunikaatiotaidot ovat erityisen tärkeitä. Onhan se stressaavaa, kun kahvilayrittäjän laite lakkaa toimimasta. Kun laite taas toimii, saamme kiitollisilta asiakkailta hyvää palautetta.

Olen ollut Hartwallilla töissä puolitoista vuotta, ja työ horeca-sektorilla on innostavaa. Vapaa-aikani menee pitkälti lasten kanssa touhuillessa ja mökkeillessä.”

Innokas tiimipelaaja

Kylmäkaappien kunnostaja Leevi Kallio, 23

”Kun kylmäkaappi palautuu ravintolasta tai tapahtumasta, sen kunnostaminen kuuluu kuusihenkisen kappitiimimme työhön. Useimmiten korjailemme kylmäkaappien rikkoutuneita lasiovia tai ovien löystyneitä sulkumekanismeja.

Tässä työssä tarvitaan tietämystä siitä, miten kylmäkalusto toimii ja miten työkaluja käytetään.

Testaamme ja puhdistamme kaapit ja tarvittaessa vaihdamme kylmäkoneet. Jätämme kaapit kaikin puolin hyvään kuntoon ennen palautusta. Joskus tulee pikakomennus käydä esimerkiksi vaihtamassa kaapin kätisyys asiakkaan tiloissa.

Tulin Hartwallille kesätöihin 2018 ja aloitin kaappitiimissä lokakuussa 2023. Meillä on mahtava työporukka. Oli tosi hienoa, että tämmöinen nuori mies otettiin niin hyvin vastaan. Kuulin kokeneemmilta jermuilta, että kesällä kannattaa varautua kiireeseen.”  

ME VIRKISTÄMME LIIKETOIMINTASI:

Meillä on yhteinen tavoite - sinun liiketoimintasi kasvu!

Me Hartwallilla olemme enemmän kuin juomatoimittaja. Rakennamme kanssasi yhdessä kannattavaa Horeca- ja kauppaliiketoimintaa.