Moi, mitä etsit?

search

Suomen virkistävin yritys

Hartwall Ura Vastuullisuus Uutiset
Hartwall Ura Vastuullisuus Uutiset
HARTWALL:

Me virkistämme Suomea.

Tiedätkö miltä tuntuu, kun jokin asia on erityisen virkistävä? Se tuntuu raikkaalta ja tuo toiveikkaan olon.

Victor Hartwall toi markkinoille kuplivat vedet vuonna 1836, ja silloin syntyi alku suurelle tarinalle. Siitä lähtien hartwallilaisten tehtävä on ollut virkistää Suomea juomillamme. Lisäksi Hartwall on virkistävä työpaikka ja kumppani. Lue lisää Hartwallista tai urasta meillä!

Meistä

addremove

Meidän tehtävämme on virkistää Suomea. Uskomme siihen, että kun keho ja mieli virkistyvät, seuraa hyviä asioita.

Tuotevalikoimaamme kuuluu vesiä, virvoitusjuomia, erikoisjuomia, oluita, siidereitä ja long drink -juomia sekä viinejä ja muita alkoholijuomia. Tunnetuimmat tuotemerkkimme ovat Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Lapin Kulta, Karjala ja Hartwall Original Long Drink. Olemme myös Heineken- ja Pepsi-brändien yhteistyökumppani Suomessa.

Hartwall on myös virkistävä työpaikka ja kumppani. Hartwallilaisia on yhteensä 700 ja välillisesti työllistämme Suomessa 11 000 ihmistä. Olemme osa tanskalaista Royal Unibrew -konsernia. Moderni tuotantolaitoksemme sijaitsee Lahdessa, lähdevesipullottamo Karijoella ja pääkonttori Helsingissä.

Suomalainen vesi on ainutlaatuista. Niin on myös Hartwallin taito jalostaa vedestä erilaisia juomia. Meillä on oma kaivo Lahdessa ja oma lähde Karijoella – verraton vesi on kaikkien tuotteidemme perusta. Juomamme syntyvät alusta lähtien hartwallilaisten hyppysissä, aina tuotekehityksestä ja reseptien luomisesta testaamiseen, tuotantoon ja pakkaamiseen.

Edistämme vastuullista juomakulttuuria ja pidämme huolen siitä, että sekä juomamme että tekomme ovat hyviä.

Periaatteet

addremove

Lasimme on aina puoliksi täynnä

Meillä on myönteinen asenne ja olemme uteliaita. Uskomme, että kaikissa tilanteissa, ihmisissä ja asioissa piilee mahdollisuuksia. Meidän tehtävämme on löytää ne.

Janoamme menestystä yhdessä

Kehitämme yhdessä uusia ideoita, joista otamme oppia. Kokeilemme uusia näkökulmia ja luomme lisäarvoa kaikille sidosryhmillemme. Yrittäjähenkisyys on kilpailukykymme perusta.

Juomamme ja tekomme ovat hyviä

Toimimme vastuullisesti ja laatu edellä, kuten suurimmalta ja luotettavimmalta toimijalta odotetaan. Me vaikuttamme koko suomalaiseen yhteiskuntaan ja juomakulttuuriin.

Historia

addremove

1836
Victor Hartwall perustaa Pohjoismaiden ensimmäisen kivennäisvesien tuotantolaitoksen Helsinkiin.

1886
Hartwall täyttää 50 vuotta. Hartwallin tehtaalla työskentelee 9 vakituista työntekijää. 1800-luvun lopulla toiminta muuttuu käsityöstä teollisuudeksi.

1949
Aito Oikea Hartwall Jaffa tulee markkinoille. Lue lisää suosikkivirvoitusjuoman historiasta.

1952
Hartwall Original Gin Long Drink tulee myyntiin Helsingin olympialaisissa.

1966
Hartwall ostaa Karjala-olutta valmistavan panimon. Kolme vuotta myöhemmin keskioluen myynti vapautuu.

1980
Hartwall ostaa Lapin Kulta -panimon.

1988
Hartwall ostaa Mallasjuoman.

1990
Hartwall Novelle lanseerataan.

1999
Yhteistyö Pepsin kanssa alkaa

2003
Huippumoderni Lahden tuotantolaitos otetaan käyttöön. Kaikki panimojuomamme valmistetaan samassa laitoksessa: pitkälle automatisoitu tuotantolaitos ja logistiikkakeskus on laadukkaiden tuotteiden syntypaikka.

Energiajuomabrändi ED lanseerataan.

2009
Novelle-tuoteperhe laajenee: ensimmäiset Novelle Plus -juomat tulevat markkinoille. Maustetut ja vitaminoidut hyvinvointivedet nousevat nopeasti suosioon.

2012
Happy Joe -siideri lanseerataan. Ideasta pullottaa pienet onnen hetket syntyi suurten makujen siideri.

2013
Hartwall siirtyy osaksi Royal Unibrew -konsernia.

2014
Suomalaisten rakastama lonkero lähtee valloittamaan maailmaa.

2016
Hartwall täyttää 180 vuotta.

2017
Harwallin erikoisolutpanimo Mattsson otetaan käyttöön ja Lahden Erikois -oluet tekevät näyttävän paluun.

2018
Vuoden harmainta päivää juhlitaan ensimmäisen kerran ja Gay Joe -siideri juhlistaa yhdenvertaisuutta. Myös maailmalla tapahtuu, sillä lonkeron myynti laajenee Kiinaan.

2019
Verkkokauppamme asiakkaille Juomamaailma.fi avataan, Jaffa täyttää 70 ja Pommac 100 vuotta. Oma panimomyymälämme starttaa Lahdessa.

2020
Lahden Erikois -olut täyttää 90 vuotta. Hartwallin urheilusponsorointi siirtyy alkoholittomiin juomiin.

2021
Hartwall saa craft-panimot Helsinkiin ja Tampereelle. Hartwallin viiniliiketoiminta kasvaa Royal Unibrew’n ostettua Solera Groupin. Klassikkolonkero tulee myyntiin alkoholittomana.

Johtoryhmä

addremove

Kalle Järvinen

Toimitusjohtaja Aloitin Hartwallin toimitusjohtajana kesällä 2016. Siirryin kuplivaan juomateollisuuteen Suomen Unileverin toimitusjohtajan tehtävistä. Lapsena haaveilin laivanvarustajan ammatista – ihan siihen en päätynyt, mutta hartwallilaisten laivan kipparointi on unelmatyö, jossa pääsen oppimaan uutta jatkuvasti. Virkistyn myös keksimällä ratkaisuja pulmiin ja viettämällä tiimin kanssa aikaa ilman työagendaa.

Linda Aro

Ravintolakanavan myyntijohtaja Aloitin Hartwallilla henkilöstöjohtajana vuonna 2017. Yli 10 vuoden kokemus kuluttajatuotteiden parista ja juoma-alalta tukee siirtymistäni takaisin niihin hetkiin, joissa tuotteitamme nautitaan. Itse virkistyn kun ympärilläni on huumoria ja innostavia ihmisiä ja se on yksi syy, miksi viihdyn Hartwallilla niin hyvin. Uskon aina, että lasi on puoliksi täynnä ja se näkyy myös johtamistyylissäni. Lapsena haaveilin työstä karkkitehtaalla – Jaffatehdas ei ole ollenkaan huono vaihtoehto.

Tiina Sell

Kauppakanavan myyntijohtaja Minusta tuli hartwallilainen syksyllä 2022. Elintarvikeala on minulle entuudestaan tuttu: olen päässyt tekemään töitä usean globaalin ja paikallisen johtavan brändin kanssa markkinoinnin, myynnin ja yleisjohdon tehtävissä. Mielestäni haasteet on tehty ratkottaviksi! Erityisesti nautinkin saadessani navigoida kohti parasta mahdollista ratkaisua yhdessä tiimin kanssa. Työn lisäksi virkistyn lenkkipolulla.

Satu Järvinen

Talousjohtaja Minusta tuli hartwallilainen vuonna 2017 ja talousjohtajana aloitin loppuvuodesta 2018. Virkistän työkavereita huumorin avulla ja huomioimalla hyviä saavutuksia. Pidän itseni haastamisesta myös vapaa-ajalla: minut löytää usein tallilta harjoittelemasta kouluratsastuksen kuvioita. Virkistyn myös sukeltamisesta, joka on uusimpana harrastuksena tarkoittanut merenalaisen maailman löytämisen lisäksi omien pelkojen voittamista.

Tomi Korte

Tuotanto- ja toimitusketjujohtaja Vastaan Hartwallin tuotannosta, logistiikasta ja asiakaspalvelusta. Tulin taloon vuonna 1994: takana on upea neljännesvuosisata hartwallilaisena ja useita eri tehtäviä tuotanto-toimitusketjussa ja laitepalvelussa. Edessä on vielä valtavasti saavutettavaa ja koettavaa − olemme upealla alalla! Itse virkistyn purjehtimalla Porvoon saaristossa.

Matti Ristola

Markkinointijohtaja Aloitin Hartwallilla traineena vuonna 2002 ja markkinointijohtajaksi minut nimitettiin tammikuussa 2017. Siihen väliin on mahtunut paljon eri tehtäviä markkinoinnissa, viennissä ja myynnissä. Olen viihtynyt loistavasti mahtavien ihmisten ja brändien parissa. Olen ikuinen optimisti ja näen kaikessa mahdollisuuksia. Olen huomannut että se myös tarttuu!

Katja Hagström

Henkilöstöjohtaja Innostuin ensimmäisen kerran viidestä virkistyspäivästä viikossa vuonna 2019. Piipahdin välissä hankkimassa oppeja myös muualta, mutta palasin Hartwallille kesällä 2022. Minulla on laajaa ja kansainvälistä osaamista HR-tehtävistä teknologian ja vähittäiskaupan alalta. Lapsena unelma-ammattini oli opettaja; ehkäpä sieltä löytyy linkki intohimooni ihmisten kehittäjänä. Virkistän itseäni suosikki Novelle Plus –juomalla ja luonnossa puuhastelemalla. Eniten energiaa saan kuitenkin ihmisistä ympärilläni.

Trading-liiketoiminta

addremove

Hartwall on Suomen suurimpia väkevien alkoholijuomien maahantuojia ja jakelijoita ja Suomen suurin viinimaahantuoja. Panimotuotteiden, viinien ja väkevien alkoholijuomien lisäksi Hartwallin portfolio sisältää kahveja, teetä sekä snackseja.

Yhteistyökumppaneinamme on niin maailman suurimpia ja tunnetuimpia alkoholi- ja viinitaloja kuin pieniä perheyhtiöitäkin. Teemme yhteistyötä maailman johtavan alkoholitalon Diageon kanssa, jonka tuotteista tunnetuimpia ovat maailman myydyin vodka Smirnoff, legendaarinen Johnnie Walker -viski ja Suomen suosituin kermalikööri Baileys Original Irish Cream. Valikoimassamme on myös Suomen myydyin konjakki Meukow.

Laajaan, yli tuhannen tuotteen tarkkaan harkittuun viinivalikoimaamme kuuluvat Suomen halutuin kuohuviini Freixenet ja Fiorissimo, Lansonin laatusamppanjat ja suositut JP. Chenet, Gato Negro ja Barone Montalto -viinit sekä paljon muita viinejä ympäri maailman.

Valikoimaamme kuuluu myös Euroopan kolmanneksi myydyin kahvibrändi Lavazza, jonka italialaiset juuret ulottuvat aina vuoteen 1895 asti. Hartwallilta löytää myös useita teebrändejä, kuten Lipton ja Pukka-teet.

Juomien lisäksi tuotevalikoimassa on Lay´s ja Doritos -snackseja.

Tilaukset ja toimitukset onnistuvat yritysasiakkaillemme käden käänteessä minne tahansa Suomeen näppärän Juomamaailman kautta.

Royal Unibrew

addremove

Hartwall on osa Royal Unibrew -konsernia. Se on Tanskan toiseksi suurin juoma-alan yritys, ja se valmistaa, markkinoi, myy ja jakelee laadukkaita juomia. Royal Unibrew keskittyy etenkin vahvoihin brändeihin oluissa, virvoitusjuomissa, kivennäisvesissä ja hedelmämehuissa. Esimerkiksi Royal, Faxe Premium, Vitamalt ja Cido ovat yhtiön brändejä.

Yhtiö on johtavassa markkina-asemassa useilla markkinoilla Pohjois- ja Länsi-Euroopassa, kuten Tanskassa, Saksassa, Italiassa, Liettuassa ja Latviassa sekä laajemmin mallasjuomamarkkinoilla.

Vuonna 2023 Royal Unibrew -konsernin liikevaihto oli 1,7 miljardia euroa. Yrityksen kotipaikka on Tanskan Faxe ja sillä on lähes 4000 työntekijää.

Lue lisää osoitteesta royalunibrew.com

URA:

Töihin Suomen virkistävimpään yritykseen?

Kiinnostaako työ juomakulttuurin keskipisteessä, loistavassa porukassa? Meillä on aina tilaa hyville ideoille ja myönteiselle asenteelle. Hartwallilla innostutaan juoma-alasta ja sen trendeistä, ja janotaan menestystä yhdessä työkavereiden kanssa. Meillä etsitään jatkuvasti uusia hartwallilaisia mukaan virkistämään koko maata!

VASTUULLISUUS:

Meillä tehdään hyvät valinnat helpoiksi!

Teemme vastuulliset valinnat vaivattomiksi: Kun korkkaat Hartwallin juoman, tiedät että se on valmistettu kestävästi.

Meillä satsataan ympäristöystävällisyyteen, hyvää tekeviin juomiin ja siihen, että hartwallilaisilla on hyvä olla töissä maan virkistävimmässä työpaikassa. 

Juomat:

Juomat elämän jokaiseen hetkeen

Herkullisesta juomavalikoimastamme löydät uudet ja vanhat virkistävät suosikkisi.