Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Juhli ilman alkoholia

Parhaat mocktail-reseptit

Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Ruoka ja juoma, Alkoholiton

Kun haluat juhlavan juoman ilman alkoholia, ratkaisu ovat elegantit mocktailit. Makua, väriä ja aidon drinkin tuntua, mutta holittomasti. Kokosimme tyylikkäimmät mocktail-reseptit – cin, cin!

Vuodenvaihteen juhlakauden jälkeen moni valitsee alkoholitonta, mutta moni on viime vuosina muutenkin vähentänyt alkoholin käyttöään tai lopettanut sen kokonaan.

Vaihtaminen holittomaan tuo vapautta: voit juhlia ja juoda, ja silti ajaa autolla kotiin ja lähteä seuraavana aamuna treenaamaan. Moni myös yhdistää illanvietossaan perinteisiä ja alkoholittomia drinkkejä. Tässä tulee maistuvimmat ja suosituimmat mocktail-reseptimme!

Klassikot alkoholittomina

Kaikkien aikojen klassikko-cocktailitkin taipuvat hyvin mocktaileiksi. Moscow Mule -mocktail saa alkuperäistä drinkkiä imitoivan makunsa inkiväärioluesta, Cosmolitanin kirpeys taas tulee karpalo- ja appelsiinimehuista, ja Mojitossa minttu ja lime maistuvat niin vahvasti ettei alkoholin puuttumista edes huomaa.

Yksi klassikkojen klassikko on gin tonic eli GT. Siitä saa alkoholittoman version kahdellakin tavalla. Yksi vaihtoehto on korvata gin alkoholittomalla tisleellä, kuten Seedlipillä. Se antaa drinkille saman intensiivisyyden ja syvyyden kuin väkevä antaa originaanille GT:lle. Seedlip myös tuo muiden juomassa käytettävien ainesosien maut esiin. Toinen tapa tehdä alkoholiton GT on korvata gin katajanmarjoista keitetyllä siirapilla. Saattaa kuulostaa työläältä, mutta itse asiassa siirappi valmistuu helposti muutamassa minuutissa.

Näin valmistuvat ja maistuvat alkoholittomat klassikkojuomat Mojito, Cosmopolitan ja Moscow Mule

Miten käy maun, kun klassikkodrinkeistä tehdään alkoholittomat versiot eli mocktailit? Sokkotestiraatimme sai eteensä sekä alkoholilliset että alkoholittomat versiot kolmesta tunnetusta cocktailista.

Väkevä, muttei vahva – näin syntyvät tyylikkäät drinkit ilman alkoholia

Alkoholittomien juomien kysyntä, tarjonta ja laatu nousevat nyt vauhdilla. Markkinoille on tullut myös alkoholittomia tisleitä, jotka mahdollistavat laadukkaat juomasekoitukset ilman alkoholia. Kurkkaa reseptivinkit jutun lopusta!

Alkoholiton gin tonic

Yksi kaikkien aikojen drinkkiklassikoita on gin tonic, ja siinä gin on niin keskeisessä roolissa, että juomaa on melkein mahdoton kuvitella alkoholittomana. Mutta kyllä vain, tämä alkoholiton gin tonic maistuu aivan kuin alkuperäinen!

Kun väkeä on paljon – alkoholittomat boolit

Isoissa juhlissa mocktailien askartelu jokaiselle erikseen on työläs urakka, joten booli on kätevä ratkaisu. Juoma kulhoon ja jokainen saa kauhoa siitä janonsa mukaan.

Alkoholiton kesäjuoma: Monen maun ananas-limebooli

Alkoholiton kesäjuoma kuuluu leppoisaan kesänviettoon ja sopii moniin tilanteisiin. Järjestitpä syntymäpäiviä, grilli-iltoja tai perhejuhlia, alkoholiton ananas-limebooli hurmaa kaikki pirtsakalla hedelmäisyydellään!

Lasten booli: Hauska hedelmätornado on hitti!

Tämän lasten boolin resepti on helppo ja nopea – ja lopputulos on taattu kesäjuomahitti lapsille juhlissa kuin juhlissa!

Aurinkoinen kesäbooli on kesäkattauksen väripilkku

Iloisen keltainen Pommac-booli on näyttävä lisä kesäkattaukseen. Aurinkoisessa kesäboolissa yhdistyvät Hartwallin perinteinen Pommac ja herkulliset marjat. Alkoholittomasta boolista pääsee myös nauttimaan koko juhlaseurue!

Kesäiset mocktailit

Alkoholittomia drinkkejä on helppo tuunata aina kuhunkin vuodenaikaan ja juhlaan sopivaksi. Esimerkiksi juhannuksena kilistellään mocktaililla, jonka lasiin on sidottu minikokoinen kukkaseppele ja jossa maistuvat vadelma ja sitruuna.

Lumoava juhannusdrinkki: maaginen juhannustaika-mocktail

Helposti valmistuva ja näyttävä juhannusdrinkki vie hetkessä keskikesän taianomaisiin tunnelmiin. Raikkaan sitruksinen juoma on alkoholiton, joten sillä voi kippistellä koko seurue lapsia myöten.

Inkivääridrinkki, joka on hellepäivän must-juoma

Kun kesäpäivä on kuumin, inkivääri-highball-mocktail on raikastavin! Tämä moniulotteinen inkivääridrinkki saa lisämakua limestä, hunajasta ja alkoholittomasta Seedlip-tisleestä.

Kesäinen mocktail lainasi makunsa trendikkäältä laventelilta

Laventeli-karhunvatukkamocktail on kesän tyylikkäin drinkki! Tämä raikas mocktail on muodikas paristakin syystä: siinä paitsi maistuu ja tuoksuu kesän hittimaku laventeli, se on myös täysin alkoholiton.

Maistuisiko mojito-mocktail? Mustikka käänsi klassikkodrinkin Suomi-makuihin

Ikoninen mojito-drinkki meni uusiksi! Ensinnäkin siitä tehtiin alkoholiton, ja toiseksi makumaailma tuunattiin mustikalla latinosta suomalaiseksi. Pommac-mojito-mocktail syntyy Pommac Brut’sta, mustikoista ja sitruunamelissasta

3 x kesän paras mocktail

Maistuisiko trooppisen hedelmäinen, raikkaan sitruksinen tai makean mausteinen drinkki? Tässä cocktailkolmikossa on upeat maut ja hehkuvat värit – ja lisäksi ne ovat takuuvarmasti darravapaita!

Flow Festivalin ja Hartwallin alkoholiton yhteistyödrinkki

Flow Festivalin ja Hartwallin alkoholiton yhteistyödrinkki saa värinsä kesän odotetuimman festivaalin sävymaailmasta. Juoma valmistuu helposti myös kotona.

Joulun mocktailit ja muut alkoholittomat juomat

Yksi talven juhlakauden ihastuttavimmista alkoholittomista juomista on iloisen punainen tonttulakki-mocktail. Jaffa Jouluomena -virvoitusjuomaa höystävät inkivääri ja vanilja, ja tonttulakin mallinen lasi koristellaan piparminttutangolla ja kirsikkatikulla. Talvinen versio klassikkococktailista mojitosta on glögimojito. Mojitomaisen maun antavat tutut limetti ja minttu, niiden kaveriksi lorautetaan glögiä sekä Vichy-kivennäisvettä.

Joulun paras alkoholiton juoma: Tonttulakki-mocktail

Pikkujoulujen ja joulujuhlien paras alkoholiton jouludrinkki tehdään tänä vuonna tonttulakin muotoon. Tonttulakki-mocktail toimii niin juhlien alkumaljana kuin tunnelmannostattajana läpi illan.

Joulun paras glögicocktail on glögimojito – tätä et halua missata!

Kun haluat pikkujouluissa yllättää vieraasi erilaisella ja supermaistuvalla drinkillä, ratkaisu on glögicocktail, joka lainaa makunsa mojitolta. Juoma toimii sekä holillisena että holittomana versiona.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!