Moi, mitä etsit?

search

Alkoholiton gin tonic

Alkoholiton gin tonic on mocktailien aatelia

Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma, Alkoholiton

Yksi kaikkien aikojen drinkkiklassikoita on gin tonic, ja siinä gin on niin keskeisessä roolissa, että juomaa on melkein mahdoton kuvitella alkoholittomana. Mutta kyllä vain, tämä alkoholiton gin tonic maistuu aivan kuin alkuperäinen!

Voittamaton yhdistelmä katkeruutta ja raikkautta simppelissä paketissa, siinä on gin tonicin suosion salaisuus. Ja sama hittikaava pätee alkoholittoman GT:n reseptissä. Ginin tilalla vain on katajanmarjoista keitetty siirappi. (Ei ole työläs juttu, siirappi valmistuu muutamassa minuutissa.)

Klassisessa GT:ssähän on vain giniä, tonic-vettä ja jäitä. Koska alkoholittomassa versiossa siirapin tekoon tarvitaan sokeria, mocktailiin lisätään myös tuorepuristettua greippimehua, jonka happamuus taittaa siirapin tuomaa makeutta. Ja katajanmarjoista tietysti tulee se ginille ominainen metsäinen yrttisyys.

Resepti

Alkoholiton gin tonic

1 dl vettä 1 dl sokeria noin 15 kuivattua katajanmarjaa 1 dl vastapuristettua greippimehua 1 plo (0,3 l) Hartwall Tonic Water

Lisäksi

2 tuoretta rakuunan oksaa jäitä
Kokonaisaika 15 min
82 kcal
  • Kuumenna kattilassa sokeri ja vesi, kunnes sokeri on sulanut ja siirappi on kirkasta.

  • Lisää katajanmarjat kattilaan ja anna seoksen kiehua muutama minuutti. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.

  • Annostele lasin pohjalle 1 rkl katajanmarjasiirappia ja lisää ½ dl greippimehua. Sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa siirappia.

  • Lisää jäät ja täytä lasi tonicilla. Sekoita. Koristele alkoholiton GT rakuunanoksalla ja nauti.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!