Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Ruoka ja juoma:

Parhaat vinkit halloween-juhliin: juomat, ruoat ja koristelut

Halloween – mikä mahtava tapa ottaa ilo irti pimeästä ja synkästä vuodenajasta! Kokosimme parhaat ja kammottavimmat vinkit halloweenin viettoon: juomat, ruoat sekä kauhukoristelut.

Halloween on nopeasti noussut yhdeksi suomalaisten suosikkijuhlaksi, eikä ihme: se taipuu niin lasten kuin aikuisten kekkereiksi. Synkkää loppusyksyä on hauska juhlistaa keksimällä mitä karmeampia koristeluja, naamiaisasuja ja ruoka- sekä juomatarjoiluja ja kiertämällä naapurustossa kyselemässä karkkia tai kepposta.

Suomalaisittain juhlittava halloween on oikeastaan yhdistelmä monta eri juhlaperinnettä. Sen pohjalla on muinaiskelttien talven aloittava juhla samhain, josta muodostui suurtapahtuma, kun irlantilaiset maahanmuuttajat alkoivat viettää sadonkorjuujuhlaa 1800-luvulla Yhdysvalloissa. Siinä missä Amerikassa juhlittiin All Hallow’s Eveä, Suomessa on jo rautakaudella pidetty kekriä eli elonkorjuujuhlaa. Samaan ajankohtaan osuu myös kristillinen juhlapäivä Pyhäinpäivä.

Halloweeniä vietetään lokakuun viimeisenä päivänä, eli halloween 2022 osuu maanantaille 31.10.

Halloween – juhli karmivilla ravintolafestivaaleilla

Kun aurinko laskee la 29.10.2022, alkaa Suomen karmivin ravintolafestivaali. Sol After Dark Halloween valtaa tänä vuonna Turun, Tampereen ja Jyväskylän keskustan. Nyt jos koskaan on aika heittäytyä mukaan halloween-huumaan, sillä luvassa on elämyksien ilta täynnä näyttäviä esityksiä, hyytäviä tarjouksia ja selkäpiitä karmivaa meininkiä. 

Lue lisää Sol After Dark Halloweenista ja lunasta -20 % alekoodi Punanaamioon! 

Halloween After Dark.jpg

Halloween – ideoita juomatarjoiluun

UV-valossa hohtava teemocktail

Juomissa maku on tietenkin ykkönen, mutta etenkin halloweeninä myös tyylillä ja koristelulla on merkitystä. Jos haluat tehdä lähtemättömän vaikutuksen vieraisiisi, järjestä bileet UV-valaistuksessa ja tarjoile hohtavia drinkkejä! Trendikkäästi earl grey -teellä maustetun mocktailin taika on tonic-vesi, jonka sisältämä kiniini saa juoman hehkumaan UV-valossa.

Kurkkaa hohtavan earl grey & tonic -mocktailin resepti ja ohjevideo täältä.

Tyylikkäiden halloween-juhlien drinkkejä

Halloween-juhlien tyyli keskittyy usein toinen toistaan karmeampiin ja niljakkaisempiin toteutuksiin. Loppusyksyn juhlaa voi kuitenkin viettää myös elegantin kohtalokkaasti, vain ripauksella kauhua. Tyylikkäiden halloween-juhlien juomiksi sopivat esimerkiksi raikkaan poreileva omenamocktail ja hienostunut karpalococktail.

Katso poreilevan omenamocktailin resepti täältä.

Tästä löydät karpalococktailin ohjeen.

Halloween-booleja isolle seurueelle

Jos vietät halloweeniä isolla porukalla, kätevä ratkaisu juomatarjoiluun on booli. Lasten kemuissa riemunkiljahduksia herättävät esimerkiksi vihreänä kuohuva ällöbooli ja räväkän turkoosi karkkibooli.

Aikuisten halloween-juhliin taas sopivat tulinen olutbooli, trooppinen mimosajuoma tai tyylikäs omenasangriabooli.

Halloween-boolien reseptit ja ohjevideot löydät täältä.

Halloween – ideoita ruokatarjoiluun

Limainen banaanislushie

Lasten halloween-juhlissa tarjottavien juju on koristeluissa: on esimerkiksi luurangon muotoon aseteltuja dippikasviksia, guacamolea oksentava kaiverrettu kurpitsa nachosipsien kanssa, kummituksiksi pursotettuja marenkeja ja kakkujen koristeena karkkimatoja. Yksi ehdoton hitti (joka sopii muuten myös aikuiseen makuun) on valuvalla banaanilimalla kuorrutettu slushie.

Banaanislushien ohjeet löydät täältä.

Kolmen ruokalajin kurpitsamenu

Aikuisten illanviettoon sopii kunnon menu. Kurpitsateemainen kolmen ruokalajin ateria sopii mauiltaan sesonkiin sekä on helppo valmistaa. Ja plussana ruokalajit voi valmistella etukäteen, jolloin juhlapäivälle jää vain lämmitys ja koristelu. Alkuun kurpitsasosekeittoa, pääruoaksi ribsejä, tomaattikastiketta ja peruna-kurpitsapaistosta ja jälkiruoaksi kurpitsajuustokakkua.

Kurpitsaisen halloween-menun reseptit löydät täältä. 

Halloween-juhlien viiniksi ehdoton valinta on Von Buhl Bone Dry Riesling tai Von Buhl Bone Dry Rosé, sillä upeiden pääkalloetikettien ansiosta pullot istuvat täydellisesti juhlakattaukseen.

Halloween – ideoita koristeluun

Halloweeniä voi juhlistaa monella tyylillä: joko kirkkaita värejä, ällön maksimointia ja pelottavia satuhahmoja tai hillitymmällä, mystisen tummalla ilmeellä. Jos vielä arvot, mikä olisi halloween-juttusi, tee testimme: Millainen halloween, sellainen juoma!

Klikkaa halloween-testiin tästä.

Jos tyylisi on elegantti kauhu, kattauksen avainsana on tummat värit. Musta tai tummanharmaa pöytäliina (myös lakana ajaa saman tarkoituksen), mummon vintiltä tai kirpputorilta antiikkityyliset kynttilänjalat ja aterimet sekä maljakoihin verenpunaisia ruusuja.

Jos taas juhlit halloweenia riehakkaammin tai lapsiseurueessa, hittejä ovat irtosilmät (eli karkit), hämähäkinseitit ja tekoveri (löytyy pilailupuodeista) sekä limaiset ötökät (karkkeja tai pilailupuotien löytöjä). Juomatarjoilun pullot voi naamioida muumioiksi tai laittaa kylpemään samaan ammeeseen luurangon kanssa.

Katso halloween-juomien hauskat tarjoiluvinkit täältä.