Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma:

Juhlien parhaat boolit: reseptit, vinkit ja koristelut

Juhlien juomatarjoilussa boolit ovat pelastus. Kerralla kulhollinen kylmää juomaa, joka on helppo koristella näyttäväksi erilaisilla jääpaloilla, kukilla, hedelmillä ja marjoilla. Nappaa ideat ja sekoita herkkuboolisi!

Booli on suuren seurueen juhlissa juomatarjoilujen ehdoton ykkönen: helppo valmistaa kerralla iso erä, boolia voi varioida maun mukaan loputtomiin ja kemuissa kenenkään ei tarvitse keskittyä tarjoiluun, kun jokainen vieras pitää huolta omasta lasistaan.

Booliohjeet: muista nämä niksit

  • Viilennä ainekset hyvin ennen boolin sekoitusta
  • Suosi isoja jääpaloja, sillä ne kestävät pieniä pidempään sulamatta.
  • Jos teet pieniä jääpaloja, niihin kannattaa käyttää samaa mehua tai viiniä, jotka boolissakin on. Näin palat eivät sulaessaan laimenna juomaa.
  • Boolin koristeeksi sopivat esimerkiksi hedelmät, marjat, yrtit ja syötävät kukat. Valitse boolin koristeet juoman värien ja makujen mukaan: esimerkiksi punaiseen booliin marjoja, vaaleaan sitrushedelmiä.
  • Varaa boolia 2–3 annosta per henki. Yksi annos on 1–2 dl.

Booli_koonti_4x3__of.jpg

Boolireseptit: viinibooli ja alkoholiton booli

Boolin peruspohja on helppo, ja sitä muuntelemalla saat boolista omaan makuun, sesongin hedelmiin ja marjoihin sekä juhlan teemaan sopivan.

Vaalean viiniboolin resepti

Viiniboolit ovat matala-alkoholisia, sillä viinin sekoitetaan alkoholittomia juomia. Sekoita ensin viini ja limonadi tai kivennäisvesi. Lisää viimeiseksi mehu, joka tuo boolin makeutta. Annostele mehua sen mukaan, kuinka makean juoman haluat.

0,75 l valkoviiniä
0,5 l sitruunalimonadia, ginger alea tai kivennäisvettä
1–3 dl makeaa vaaleaa mehua (esim. seljankukka-, raparperi- tai omenamehua) tai vaaleaa siirappia tai sokerilientä
koristeeksi sitrushedelmiä siivuina

Alkoholittoman boolin resepti

Kun teet alkoholitonta boolia aikuiseen makuun, boolista ei kannata tehdä kovin makeaa. Jos haluat vähemmän makean version, voit korvata sitruunalimonadin 1–2 sitruunan mehulla tai kivennäisvedellä.

2 dl vahvaa mehua (esim. mustaherukka-, mansikka- tai karpalomehua tai vaaleaan booliin esim. raparperi- tai seljankukkamehua)
1 l sitruunalimonadia (tai muuta limonadia) tai ginger alea
1 l kivennäisvettä
koristeeksi marjoja

Jääpalaideat_yhdessä_4x3__of.jpg

Boolit: koristele näyttävillä jääpaloilla

Koska booli on pöydässä pitkään, olennainen osa sitä ovat jäät. Jääpalat voivat kuitenkin olla kaikkea muutakin kuin niitä perinteisiä pieniä vedestä jäädytettyjä kuutioita.

Ensinnäkin boolijäiden suhteen isompi on parempi, jotta ne kestävät pitkään sulamatta. Toiseksi jääpalat kannattaa tehdä samoista aineista kuin boolissakin on käytetty. Näin jäät eivät sulaessaan laimenna boolia. Ja sitten se ulkonäkö: erilaisilla jäillä juhlajuoma on helppo koristella näyttäväksi.

  • Isoja jääpaloja voi tehdä esimerkiksi kakku- tai muffinssivuoissa tai pakasterasioissa. Etenkin kakkuvuokaan tehty jääkranssi on upea koriste boolimaljassa!
  • Käytä syötäviä kukkia: upota jääpalamuottiin nesteen joukkoon kukkia, yrttejä, hedelmiä tai marjoja.
  • Leikittele muodoilla. Jääpalamuotteja saa monissa eri muodoissa. Esimerkiksi pallon mallisiin jääpaloihin sopii hauskasti sisälle marjat.
  • Jäiset marjat ja hedelmät toimivat jääpalan tapaan juoman viilentäjänä. Niitä voi myös pujottaa tikkuihin ja jäädyttää ”vartaina”, jolloin kukin juhlija voi ottaa lasiinsa jäisen marjavartaan.

raparperi-kuohuviinibooli_4-3_vaaka__of.jpgBoolit kesäjuhliin

Alkukesän raikas kuohuviinibooli sekoitetaan sesongin herkusta raparperista, limestä, sitruunalimonadista ja kuohuviinistä. Kirpsakan makea booli koristellaan rennosti raparperin varsilla ja kurkkusuikaleilla.

Seljankukkabooli_4x3__of.jpg

Trendikäs ja tyylikäs valmistujaisbooli syntyy seljankukkamehusta, verigreipistä ja Freixenet Prosecco Extra Dry -kuohuviinistä. Timjami antaa juomalle vielä lisää luonnetta. Koristeeksi seljankukkabooli saa verigreipinlohkoja ja timjaminoksia.

kukkabooli_4-3_vaaka__of.jpg

Kesäjuhlissa kattauksen ehdoton kuningatar on kuohuva kukkabooli. Pommacia, Freixenet Sparkling -kuohuviinijuomaa, mustikkamehutiivistettä, vadelmia ja vaahterasiirappia – ja koristeena upea kukkaseppele, joka takuulla jää juhlijoiden mieliin.

Alkoholittomat boolit

Pommac-booli_4-3_vaaka__of.jpg

Kesäisen keltainen alkoholiton booli syntyy juhlajuomien klassikosta Pommacista, omenatäysmehusta ja persikkasoseesta. Hedelmäisen boolin kruununa on jättijääpala, jonka sekaan on upotettu hedelmiä ja marjoja.

Alkoholiton_ananaslimebooli_01-4_3-web.jpg

Jos kaipaat boolisi tropiikin makuja, vastaus on alkoholiton ananas-limebooli. Virkistävä ja hedelmäinen maku syntyy Hartwall Jaffa Ananas Sokeriton -limonadista, kirpsakasta limen mehusta ja Hartwall Vichy Originalista.

Lasten_booli_01-4_3-web.jpg

Lastenjuhlien hitti on hedelmätornado. Vadelmaa ja vesimelonia niin Jaffana, mehuna kuin marjoina ja hedelminä. Ja hauskinta juomassa on sen tarjoilutapa: kauhalla pyöräytetty kierre boolimaljaan ja suloiset hedelmätikut laseihin.