Valmistujaisten kuohuviiniboolissa maistuu raparperi ja limetti
Mikä olisikaan parempi makuinnoittaja valmistujaisten tai ylioppilasjuhlien juomatarjoilulle kuin alkukesän raikas sesonkiherkku, raparperi! Juhlavaa kuohuntaa kuivasta Freixenet Proseccosta, raikasta makeutta sitruunalimonadista ja kesäistä kirpeyttä raparperimehusta. Ja koristeeksi limetin lohkoja, kurkkusuikaleita ja raparperitikkuja.
Tässä reseptissä alkumalja valmistetaan boolin muotoon. Se helpottaa juhlien järjestäjän roolia: ei tarvitse vahtia vieraiden lasien tyhjenemistä ja kiertää kaatamassa täytettä, kun kukin voi itse kauhoa lisää kuohuviiniboolia. Tarjoile kuohuviinibooli klassisesti laakeasta maljasta tai modernisti pystymallisesta tonkasta.
Kesäinen kuohuviinibooli
10 lasillista
tekoaika 10 min
1 plo (0,75 l) Freixenet Prosecco DOC Extra Dry -kuohuviiniä
1 l sitruunalimonadia
3 dl raparperimehutiivistettä
¾ dl limetin mehua
1 kurkku
3 limettiä
jäitä
raparperin varsia
Booli kesän juhliin – valmistusohjeet:
- Aloita kuohuviiniboolin valmistaminen koristeluista: veistä kurkusta nauhoja ja lohko limetit.
- Kaada viilennetyt juomat boolikulhoon. Lisää kurkkusuikaleet, limetinlohkot ja jäät.
- Asettele pari raparperinvartta koristeeksi kulhoon. Voit leikata raparperinvarsista myös sopivat drinkkitikut laseihin. Kurkusta ja raparperista voi veistää ohuita suikaleita ja kääriä ne rullamaisiksi koristeiksi lasien reunalle.
Vinkki! Halutessasi voit terästää kuohuviiniboolia esimerkiksi raparperiliköörillä.