Moi, mitä etsit?

search

Freixenet Prosecco DOC Extra Dry

Freixenet Prosecco DOC Extra Dry

Freixenet Prosecco DOC Extra Dry

Upeaan, kristallimaiseen pulloon pakattu Freixenet Prosecco DOC Extra Dry tulee Italian Veneton alueelta. Monikäyttöinen kuohuviini on raikas, omenainen ja kukkea. Sen maku on lähes kuiva, mutta toistaa hedelmäisen tuoksun aromeja. Tasainen maku täydentyy pehmeiden kuplien eloisuudella. Kevyt ja hapokas kuohuviini sopii sellaisenaan tyylikkääksi seurustelujuomaksi ja täydentää myös salaatit, kasvisruuat sekä marjaisat ja hedelmäiset jälkiruoat.

Kokonaiset rypäletertut puristetaan varoen ja sen jälkeen on ensimmäinen lämpökontrolloitu käyminen viileässä, jotta rypäleiden herkulliset aromit ja raikkaus säilyvät parhaiten. Toinen käyminen tapahtuu hitaasti suurissa terästankeissa. Muutaman viikon jälkeen tuloksena on hedelmäisen raikas kuohuviini, jossa on luonnollinen jäännössokeri.

Vuonna 1889 kahden tunnetun viinisuvun jäsenet Dolores Sala Vivé ja Pedro Ferrer Bosch rakastuivat ja siitä alkoi tarina, joka myöhemmin tuli näyttämään suuntaa koko maailman viinintuottajille. Nuoripari päätti rohkeasti aloittaa viinin valmistusta huomattavasti haastavamman kuohuviinin valmistamisen Sant Sadurní d´Anoian pikkukylässä Katalonian sydämessä.

Ruokasuositus:
seurustelu, pizza, salaatti, jälkiruoat

Tuotetiedot

Tuottaja: Freixenet

Rypäle: Glera

Väri: Vaaleankeltainen

Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen

Maku: Kuiva, hapokas, sitrusmarmeladinen, päärynäinen, kevyen persikkainen, raikas

Tuoksu: Hedelmäinen

Alkoholi -%: 11

Tarjoilulämpötila: 6-8

Pullokoko: 0.75l

Pakkaustyyppi: Lasipullo

Saatavuus: Alko (957107)

Hinta: 14,49 €

Tuote Alkossa alko link