Moi, mitä etsit?

search

Freixenet Blanc de Blancs Cava Extra Dry

Freixenet Blanc de Blancs Cava Extra Dry

Freixenet Blanc de Blancs Cava Extra Dry

Blanc de Blancs Extra Dry edustaa Freixenetin uusinta Cava-tyyliä, jonka makumaailma on raikkaan hedelmäinen, helposti lähestyttävä ja samalla taattua huippulaadukasta Cavaa. Hedelmäisellä maulla ja pienillä, hienostuneilla kuplilla se luo suutuntumasta miellyttävän herkullisen kokonaisuuden.
Freixenet Blanc de Blancs on valmistettu vain valkoisista rypäleistä, cava kypsytys vähintään 12 kk. Xarel-lo dominoi 40% osuudella ja tuo makupalettiin sitrusta sekä kypsää melonia ja persikkaa. Blanc de Blancs on kuiva (14 g/l) ja miellyttävän hapokas mikä tekee siitä helposti nautittavan sellaisenaan.

Vuonna 1889 kahden tunnetun viinisuvun jäsenet Dolores Sala Vivé ja Pedro Ferrer Bosch rakastuivat ja siitä alkoi tarina, joka myöhemmin tuli näyttämään suuntaa koko maailman viinintuottajille. Nuoripari päätti rohkeasti aloittaa viinin valmistusta huomattavasti haastavamman kuohuviinin valmistamisen Sant Sadurní d´Anoian pikkukylässä Katalonian sydämessä. Kuohuviini nimettiin Pedron lempinimen mukaan, el Freixenet. Nimi juonsi alkuperänsä Pedron kotitilaan, La Freixenadaan, saarnilehtoon. Doloresin verraton viininvalmistustaito ja Pedron vahva näkemys yrityksen tulevaisuudesta loivat yhdessä perustan, joka kantaa yritystä yhä tänäkin päivänä. 1980-luvulla unelma kävi toteen – Freixenet’stä oli tullut maailman johtava perinteisen menetelmän mukaan valmistettujen kuohuviinien tuottaja. Läpi historiansa ennakkoluulottomasti rajoja rikkoneen yrityksen kuohuviinejä myydään ympäri maailmaa, mutta arvot ovat säilyneet, historia sekä yhdessä oleminen ja tekeminen.

Ruokasuositus:
seurustelu, salaatti, juusto

Tuotetiedot

Tuottaja: Freixenet

Rypäle: Xarel-lo 40%, Macabeo 30%, Parellada 30%

Väri: Viherkeltainen

Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen

Maku: Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, persikkainen, hennon paahteinen

Alkoholi -%: 11.5

Tarjoilulämpötila: 8-12

Pullokoko: 0.75l

Pakkaustyyppi: Lasipullo

Saatavuus: Alko (588677)

Hinta: 12,96 €

Tuote Alkossa alko link