Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Katso glögiboolin ohje

Paras glögibooli syntyy kuohuviinistä

Trendit ja vinkit, Viinit, Freixenet

Glögi ja kuohuviini ovat ihana ja klassinen makupari joulujuhlien tai pikkujoulujen tarjoiluissa. Tee tällä kertaa glögiskumppa suoraan booliksi yksittäisten lasillisten sijaan. Nopeaa ja juhlavaa!

Glögi ja glögitiivisteen sekoittaminen kuohuviinin kanssa on jo joulun juhlien klassikko. Helpommin ja näyttävämmin tarjoilet glögikuohuviinin, kun teet sen suoraan glögibooliksi.

Pikkujoulujen parhaasta boolista tulee entistä näyttävämpi ja se pysyy ihanan kylmänä, kun koristelet glögiboolin jouluisella jääkranssilla. Valmistele kranssi edellisenä iltana, muuten maistuva punainen booli syntyy alle viidessä minuutissa.

Resepti

Glögibooli

Glögibooli

1 plo (750 ml) Freixenet Carta Nevada Medium Dry -kuohuviiniä 3 tlk Fonti di Crodo Limonata Lemon -sitruunalimonadia 1 plo (500 ml) glögitiivistettä

Jäärengas

1 granaattiomenan siemenet 8–10 kumkvattia 1 ruukku rosmariinia 8–10 tähtianista
  • Tee jääpalarengas edellisenä päivänä. Asettele rengasmaisen kakkuvuoan pohjalle granaattiomenan siemeniä, viipaloituja kumkvatteja, rosmariininoksia ja tähtianiksia. Kaada päälle kylmää vettä niin, että aineet peittyvät juuri ja juuri. Nosta vuoka pakastimeen jäätymään puoleksi tunniksi.

  • Ota vuoka pakkasesta ja lado seuraava kerros aineksia jo hieman jäätyneen kerroksen päälle. Kaada taas vettä aineksille niin, että ne peittyvät juuri ja juuri. Nosta vuoka pakastimeen puoleksi tunniksi.

  • Jatka, kunnes vuoka on täynnä. Anna jäärenkaan jäätyä lopuksi useita tunteja tai seuraavaan päivään asti.

  • Kaada viilennetyt kuohuviini, limonadi ja glögitiiviste boolikulhoon.

  • Irrota jäärengas vuoasta. Se irtoaa helposti, kun kastat vuoan ensin nopeasti kuumaan veteen ja kumoat sitten jääpalan pois.

  • Nosta jääpala boolikulhoon.

Vinkki! Koristele halutessasi myös juomalasit rosmariinin oksilla ja kumkvattiviipaleilla.

Booli sopii pikkujoulujen tarjoiluksi kuin porkkana lumiukon nenäksi. Alkoholittoman boolin saat helposti korvaamalla kuohuviinin alkoholittomalla versiolla. Kippis!

Lisää ideoita joulun juomatarjoiluihin:

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö