Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Joulu-spritz on upean tyylikäs jouludrinkki

Alkuperäinen, kupliva joulu-spritz

Trendit ja vinkit, Viinit, Ruoka ja juoma, Sesongissa nyt, Mionetto

Ihastuitko sinäkin viime vuonna raikkaaseen joulu-spritziin? Takuuvarmassa jouludrinkissä maistuvat karpalo, appelsiini ja prosecco!

Jos kesän suosikkidrinkkisi on italialainen raikas spritz, tämä kupliva, jouluinen drinkki tulee olemaan talvikauden lempparisi. Aito ja alkuperäinen joulu-spritz syntyy, kun kuohuvaan proseccoon lisätään karpalomehua ja soodaa. Kuohuviinidrinkki maustetaan appelsiinilla ja koristeeksi asetellaan karpaloita ja rosmariinia.

Jouludrinkki sopii niin pikkujoulujen seurustelujuomaksi kuin aaton alkumaljaksi. Jouluspritz ei ole liian makea, vaan toimii kivana raikastuksena jouluruokien ohessa. Raikas juoma sopii myös muihin talven juhlahetkiin.

Jouludrinkkien koristelu on helppoa: lisää jokaiseen lasiin appelsiinisiivu, jäisiä karpaloita ja tuuhea rosmariinin oksa.

Resepti

Joulu-spritz

Yksi lasillinen 2 rkl karpalomehua 1 dl Mionetto Prosecco -kuohuviiniä ½ dl Hartwall Red Sodaa 1 appelsiiniviipale 1 rkl karpaloita (pakaste) 1 rosmariinin oksa jäitä
Valmistus 5 min
  • Joulu-spritz kannattaa tarjoilla jalallisista, näyttävistä laseista. Pienelle porukalla juomat voi sekoittaa suoraan laseihin, isompi määrä on kätevä tehdä ensin yhtenä satsina lasikannuun ja annostella sitten tarjoilulaseihin.

  • Kaada lasiin tai kannuun karpalomehu, prosecco ja Red Soda.

  • Lisää jäitä, appelsiiniviipale ja karpaloita. Koristele rosmariinin oksalla.

Vinkki! Saat joulu-spritzistä helposti alkoholittoman käyttämällä alkoholitonta Mionetto 0,0% -kuohuviiniä.

Hartwall Red Sodan lähimmän jälleenmyyntipaikan ja saatavuuden löydät helposti kauppojen verkkosivuilta, esimerkiksi K-Ruoka -sivustolta!

Kaipaatko vaihtelua spritz-ohjeeseen? Kokeile Limoncello Spritzia, Piña Colada Spritzia tai vaaleanpunaista Rosé Spritzia!

Saatat pitää myös näistä

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö