Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Glögi-sour

Joulun tyylikkäin drinkki: vaalea glögi-sour!

Juoma ja ruoka

Kun haluat glögisi ekstra-eleganttina, oikea valinta on glögi-sour. Sitruksinen kirpeys yhdistettynä joulun makuihin – ja pinnalla kevyen kuohkea vaahto.

Glögistä tehdyt juomasekoitukset ovat tämän joulun hitti! Trendikäs glögi sour-drinkki siis sekoitetaan talvikaudella glögiin. Tämän reseptin vaalea glögidrinkki on täydellinen kombo sitruksista kirpeyttä ja raikkautta sekä mietoa makeutta.

Sour-drinkit tunnistaa kuohkeasta pintavaahdosta, joka syntyy sheikkaamalla kananmunan valkuaista – tai vegaanisessa versiossa kikherneiden lientä. Raikas vaahto pehmentää juoman sitruksista kirpeyttä juuri sopivasti.

Vinkki! Saat glögi-sourista vegaanisen, kun korvaat sekä glögin että drinkin hunajan agavesiirapilla ja vaihdat kananmunan valkuaisen säilykekikherneiden liemeen eli aquafabaan. Tarvitset sitä yhteen juomaan kaksi ruokalusikallista.

Resepti

Jouluinen glögi-sour

1 dl valkoviiniglögiä ½ dl sitruunamehua ½ rkl hunajaa 1 valkuainen jääpaloja

Valkoviiniglögi

1 plo valkoviiniä (Helle Rivaner Riesling) 2 appelsiinia 1 dl sokeria 3 rkl hunajaa 2 cm pala inkivääriä 6 neilikkaa 2 tähtianista 1 kanelitanko
Kokonaisaika 1 t 30 min
Valmistus 30 min
190 kcal
  • Valmista ensin valkoviiniglögi. Mittaa valkoviini kattilaan. Saksalainen Helle Rivaner Riesling sopii hyvin glögiviiniksi pirteän hapokkuutensa ja hedelmäisyytensä ansiosta.

  • Purista joukkoon yhden appelsiinin mehu. Pese toinen appelsiini hyvin ja leikkaa se kuorineen siivuiksi. Lisää siivut kattilaan yhdessä sokerin ja hunajan kanssa.

  • Leikkaa inkivääri siivuiksi ja lisää siivut kattilaan neilikoiden, tähtianisten ja kanelitangon kanssa.

  • Kuumenna juoma hiljalleen pienellä teholla lähes kiehuvaksi, mutta älä päästä kiehumaan. Sammuta levy ja anna juoman jäähtyä kattilassa. Siivilöi jäähtyneenä. Tämä valkoviiniglögi maistuu mainioasti sellaisenaankin lämpimänä, mutta toimii erityisen hyvin glögi-sourin pohjana.

  • Glögi-souria varten mittaa valkoviiniglögi, sitruunamehu ja hunaja shakeriin. Lisää valkuainen ja runsaasti jäitä. Sulje shaker ja ravista voimakkaasti sekaisin. Siivilöi juoma lasiin ja tarjoile heti.

Sitruksisen glögi-sourin koristelu

Tyylikäs pikkujouludrinkki ei kummempia koristeluja kaipaa: simppeli sitruunankuori viuhka on juuri sopiva kruunu juomalle.

  1. Leikkaa sitruunan kuoresta kuorimaveitsellä kiehkura, leikkaa se pienellä terävällä veitsellä tasasivuiseksi pitkänomaiseksi suorakulmioksi.
  2. Leikkaa toiseen reunaan viillot, jotta sinne muodostuu hapsuja.
  3. Viillä keskelle pitkä viilto, jonka avulla koriste kiinnitetään lasiin.
  4. Taivuta koriste sormen ympärillä taipuisaksi ja aseta lasin reunalle.