Moi, mitä etsit?

search

Kipinöivä joulumocktail

Maistuva ja kipinöivä joulumocktail

Juoma ja ruoka, Alkoholiton

Tämä ei olekaan mikään tavallinen joulumocktail! Inkiväärin, rosmariinin ja appelsiinin makuinen juoma saa wau-efektin kipinöivästä kanelista ja ylellisyyttä lasin kultareunuksesta.

Kun kaipaat talvikauden illanistujaisiin näyttävää ja maistuvaa alkoholitonta joulujuomaa, tämä joulumocktail on ratkaisu! Drinkki saa syvän makunsa inkivääristä ja rosmariinista keitetystä siirapista, ja perään kaadetaan Hartwall Jaffaa sekä Hartwall Ginger Alea.

Erityisen joulumocktailista tekee kaneli. Kun kaneli joutuu tulen kanssa kosketuksiin, se palaa kipinöiden. Niinpä saat juhliin pienen show-elementin, kun liekität juomiin ekstramakua kanelilla.

Lisää juhlavuutta jouluinen mocktail saa lasinreunan kullanhehkuvasta koristelusta. Se syntyy sekoittamalla syötävää kultajauhetta, sokeria ja kanelia. Puuterimaista kultaglitteriä löydät hyvin varusteltujen markettien leivontahyllyistä.


Resepti

Kipinöivä joulumocktail

1 annos

1 rkl rosmariini-inkiväärisiirappia 1 dl Hartwall Jaffa Appelsiinia 1 dl Hartwall Ginger Alea lasien koristeluun pala sitruunaa, sokeria, kanelia ja syötävää kultaglitteriä ripaus kanelia jäitä ja rosmariinin oksa

Rosmariini-inkiväärisiirappi

50 g inkivääriä 2 oksaa rosmariinia 1 dl sokeria 1 dl vettä
Kokonaisaika 1 t 10 min
Valmistelu 10 min
134 kcal
  • Valmista ensin rosmariini-inkiväärisiirappi. Pese inkivääri ja leikkaa se siivuiksi. Laita siivut kattilaan muiden ainesten kanssa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin viisi minuuttia. Anna jäähtyä ja siivilöi jäähtyneenä.

  • Joulumocktailia varten koristele ensin lasin reuna. Sekoita sokerin joukkoon ripaus kanelia ja hieman syötävää kultaglitteriä. Sivele lasin reunaan sitruunamehua ja ripottele päälle kultaista sokeria.

  • Täytä lasi jäillä. Kaada lasiin rosmariini-inkiväärisiirappi, Jaffa ja Ginger Ale. Sekoita varovasti lusikalla ja lisää rosmariinin oksa.

  • Voit ripotella kanelia juomien päälle tavalliseen tapaan tai näyttävästi liekittämällä sitä. Huom! Kipinöivä ohjelmanumero on vain aikuisille ja sen toteutuksen on oltava erittäin varovainen! Asettele valmiit juomat eteesi pöydälle, laita tohottimen lieska päälle ja siivilöi kanelia juomien päälle samalla sitä polttaen.

  • Kun juomat ovat saaneet kaneliripauksensa, ne ovat valmiita tarjoiltavaksi.