Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Piparkakku-spritz on talven hittidrinkki

Raikas ja mausteinen piparkakku-spritz sopii täydellisesti talveen

Viinit

Piparkakku-spritz yllättää loppuvuoden juhlissa oivaltavalla makumaailmallaan.

Mustikka-punaviinicocktail saa jouluisen makunsa kotimaisista mustikoista, itsetehdystä piparkakkusiirapista ja jäähdytetystä Asio Otus Rosso -punaviinistä. Sen puolukkaiset ja karpaloiset maut sopivat loistavasti metsäisen mustikan kaveriksi.

Piparkakkusiirappi syntyy helposti vedestä, sokerista ja valmiista piparkakkumausteesta. Siirappia voi annostella drinkkiin oman mieltymyksen mukaan. Joulun mauista nauttiva lorauttaa sitä cocktailiinsa reilulla kädellä! Sama ohje toimii myös talven juhlasesongin ulkopuolella, kun valmistat siirapin piparkakkumausteen sijaan kardemummasta.

Novelle Fresh Mustikka -kivennäisvesi tuo mustikka-punaviinicocktailiin raikkautta, ja mustikan makua vahvistetaan vielä pakastemustikoilla. Juoma koristellaan muhkeilla pensasmustikoilla, rosmariinin oksalla ja kanelitangolla.

Vinkki! Saat tästä myös boolin isommalle porukalle, kun tuplaat ohjeen määrät!

Resepti

Piparkakku-spritz

Neljälle

Piparkakkusiirappi

1 dl vettä 1 dl sokeria 1 rkl piparkakkumaustetta

Cocktail

½ ploa (à 0,75 l) Asio Otus Rosso -punaviiniä 1 tlk (0,33 l) Novelle Fresh Mustikka -kivennäisvettä 3–4 rkl piparkakkusiirappia 2 dl pakastemustikoita

Lisäksi

jäitä 1 dl pensasmustikoita 2 rosmariinin oksaa 4 kanelitankoa
  • Valmista ensin piparkakkusiirappi. Laita vesi, sokeri ja piparkakkumauste pieneen kattilaan. Keitä siirappia keskilämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja koostumus muuttunut hieman paksummaksi. Jäähdytä.

  • Täytä iso kannu puolilleen jäitä. Lisää jäähdytetty punaviini, mustikkakivennäisvesi, piparkakkusiirappi ja jäiset mustikat. Sekoita varovasti.

  • Kaada juoma laseihin. Lisää jäitä. Koristele pensasmustikoilla, rosmariinin oksalla ja kanelitangolla.

13 59
0.75L

Asio Otus Rosso

Vino Varietale d'Italia

Lue lisää

Asio Otus on latinaa ja tarkoittaa pöllöä. Täyteläisessä punaviinissä voi aistia karhunvatukkaa sekä kuivattujen luumujen aromeja. Pehmeät hapot tuovat ryhtiä runsashedelmäiseen herkulliseen viiniin.

Mehevä ja runsas Asio Otus Rosso sopii drinkin lisäksi liharuoille sekä kovien juustojen kera nautittavaksi. Pöllöpunkku on mitä mainioin seuralainen pimeneviin syys- ja talvi-iltoihin.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö