Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Tässä juomassa ei mansikoita säästellä

Mansikkabooli on hurmaava kesäherkku

Juoma ja ruoka, Viinit, Ruoka ja juoma, Ruoka & juoma, Zensa

Raikkain kesäbooli, mansikka-mojitobooli, maistuu mansikoilta, limetiltä ja mintulta.

Kesän herkullisin booli, mansikkabooli, valmistuu kotimaisista mansikoista, ja tässä reseptissä niitä ei onneksi säästellä! Booliin oman twistinsä tuo mojiton raikas makumaailma.

Valloittava pohja kesäiselle herkulle syntyy, kun kulhon kasataan limetin siivuja, mansikoita, runsaasti tuoretta minttua ja ruokosokeria. Sen jälkeen ne murskataan mojiton tyyliin. Sokeri liukenee, limetit mehustuvat, mansikat murskautuvat ja yrteistä irtoaa kaikki maku.

Joukkoon kaadetaan makuprofiililtaan mansikkaista Zensa Rosé Organico 2021 -roseeviiniä ja reilu loraus Hartwall Vichy Orginalia tuomaan kuplia.  

Jos haluat booliin lisää näyttävyyttä, jäädytä mansikoita myös jääpaloihin. Varaa silloin noin puoli litraa lisää mansikoita. Katso mansikkaboolin ohje alta!

Resepti

Mansikkabooli

8 annosta

½ litraa mansikoita 5 limettiä 1 ruukku minttua ¾ dl ruokosokeria ½ litraa jääpaloja 1 plo Zensa Rosé Organico 2021 -roseeviiniä 3 dl Hartwall Vichy Originalia
Kokonaisaika 15 min
Mansikka-mojitoboolikulho ja Zensa-viinipullo kesäisessä kattauksessa
  • Poista mansikoista kannat, pese limetit ja leikkaa ne siivuiksi keskustan ympäriltä. Ota muutama mintun varsi talteen koristelua varten ja irrottele loput lehdet.

  • Laita boolikulhoon mansikat, mintunlehdet, limetin siivut ja sokeri. Survo, kunnes sokeri on liuennut.

  • Lisää jääpalat sekä kylmennetty viini ja vichy. Sekoita kevyesti, koristele mintulla ja tarjoa.

  • VINKKI! Tee mansikoista näyttäviä jääpaloja. Laita kokonainen mansikka kantoineen jääpalamuotin jokaiseen koloon. Lisää vielä vettä niin, että muotin kolot täyttyvät. Pakasta vähintään kuusi tuntia.

10 99
0.75L

Zensa Rosé Organico

Puglia IGP

Lue lisää

Zensa on italiaa, ja tarkoittaa suomeksi "ilman". Kirjainleikillä viinisarjan nimeksi johdettuna Zensa viittaa viinin luonnonmukaisuuteen eli rypäleet on viljelty ilman lisäravinteita tai torjunta-aineita.

Zensan roseeviini on kuin luotu kesään. Viinissä voit aistia hentoa mansikkaa, ruusun terälehteä, jasmiininkukkaa sekä vihreää melonia.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö