Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Alkoholiton:

Kesäinen mocktail lainasi makunsa trendikkäältä laventelilta

Laventeli-karhunvatukkamocktail on kesän tyylikkäin drinkki! Tämä raikas mocktail on muodikas paristakin syystä: siinä paitsi maistuu ja tuoksuu kesän hittimaku laventeli, se on myös täysin alkoholiton.

Laventeli on hurmannut suomalaisia keväästä asti. Vaalean liila laventelin väri on pop aina seinäpinnoista verkkariasuihin, ja laventeli tuoksuu niin käsivoiteissa kuin tuoksukynttilöissäkin. Mutta tiesitkö, että se on myös upean makuista? Kuivatuista laventelinkukista keitetty sokeriliemi maustaa tämän kesäisen mocktailin, jossa maistuvat myös karhunvatukat.

Mocktailit ovat nyt erityisen kysyttyjä, joten kehittelimme tuplatrendikkään drinkin, jossa yhdistyy laventeli ja alkoholittomuus. Makean parfyyminen laventeli-sokeriliemi antaa kesäiselle mocktailille tyylikkään, monivivahteisen maun. Koska sokeriliemi ja karhunvatukat kaipaavat kaverikseen myös jotain tymäkämpää, joukkoon lorautetaan tilkka Tonic Wateria ja pidennetään Hartwall Vichy Originalilla. Näin lopputulos ei ole liian makea, vaan raikkaan hienostunut.

Vinkki! Kuivattuja laventelikukkia löydät luontaistuotekaupoista. Huom! Kukkakauppojen laventelit eivät käy elintarvikkeeksi.

Kesäinen mocktail: Laventeli-karhunvatukkamocktail

1 annos
valmistusaika 1 h (sisältäen laventeli-sokeriliemen valmistuksen)
87 kcal / annos

Laventeli-sokeriliemi

2 dl sokeria
2 dl vettä
3 rkl kuivattuja laventelinkukkia
1 karhunvatukka

Laventeli-karhunvatukkamocktail

5 karhunvatukkaa
1 rkl limen mehua
2 rkl laventeli-sokerilientä
½ dl Hartwall Tonic Wateria
1 ½ dl Hartwall Vichy Originalia
jäitä

Ohje: Näin valmistat laventeli-karhunvatukkamocktailin

  1. Valmista ensin laventeli-sokeriliemi. Mittaa sokeri, vesi ja laventelinkukat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla, kunnes sokeri on sulanut. Käännä levy pois päältä ja jätä maustumaan 15 minuutiksi.
  2. Murskaa liemen joukkoon yksi karhunvatukka, jotta siitä irtoaa väri. Siivilöi liemestä pois laventelinkukat ja anna liemen jäähtyä.
  3. Laita lasin pohjalle karhunvatukat ja murskaa ne kevyesti. Lisää limen mehu ja laventeli-sokeriliemi, sekoita hyvin. Kaada lasiin Tonic Water ja Vichy. Lisää vielä kesäiseen mocktailiin jäitä.