Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Kesäjälkiruoka, joka ylittää odotukset: Jaffa-vohvelit

On aika kaivaa vohvelirauta kaapin perältä pölyttymästä! Tämän kesän kesäjälkiruoka numero yksi on vanhanajan rapeat vohvelit, jotka saavat rapeaa rakennetta ja hedelmäistä makua Jaffasta.

Ainakin kerran kesässä täytyy järjestää vohvelikekkerit! Tällä kertaa vohvelit maustetaan Jaffalla, kiepaistaan tötterölle ja täytetään ihanilla herkuilla. Täytteiden suhteen enemmän on enemmän, joten kata vohvelipöytään ainakin jäätelöä, kastikkeita, keksejä, marjoja ja nonparelleja. Jaffalla maustettujen vohveleiden kanssa sopii erityisen hyvin appelsiinijäätelö ja suklaakastike.

Tämä helppo kesäinen jälkiruoka on saanut inspiraationsa trendikkäistä kuplavohveleista. Jos tarjoat Jaffa-vohvelit kuplavohvelityyliin tötteröinä, ne kannattaa asetella laseihin suurimpien sotkujen välttämiseksi. Pienimpien herkkusuiden annokset voi olla hyvä kattaa perinteiseen tyyliin lautaselle.

Erityisen tästä kesäjälkiruoasta tekee Hartwall Jaffa: se antaa taikinalle hedelmäistä makua ja kuohkeaa rakennetta, jonka ansiosta valmiista vohveleista tulee ekstra-rapeita. Jos haluat vohveleihin myös jaffamaisen keltaisen sävyn, lisää taikinaan ripaus kurkumajauhetta.

Vinkki! Vohvelit ovat rapeimmillaan heti paistamisen jälkeen, joten nälkäisten kannattaa olla kärkkymässä lautaset ojossa vohveliraudan äärellä.  

Överi-herkullinen kesäjälkiruoka: Jaffa-vohvelit

n. 10–12 kpl
valmistusaika 45 min
340 kcal / annos (sis. vohveli ja jäätelöpallo, ei koristeita)

3 kananmunaa
3 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl kurkumaa
¾ dl voisulaa 
2 dl Hartwall Jaffa -virvoitusjuomaa
voita paistamiseen

Täytteet

appelsiinijäätelöä
suklaakastiketta
marjoja
keksejä
nonparelleja

Ohje: näin valmistat Jaffa-vohvelit

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa joukkoon maito. Lisää vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, suola ja kurkuma. Sekoita tasaiseksi.
  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  3. Lisää jäähtynyt voisula taikinaan ja anna taikinan turvota puolen tunnin ajan.
  4. Sekoita Jaffa taikinan joukkoon juuri ennen paistamista.
  5. Paista taikinasta voin avulla vohveleita.
  6. Kääräise vohvelista tötterö ja laita se lasiin. Täytä vohvelitötterö jäätelöllä ja viimeistele kesäjälkiruoka makusi mukaan esimerkiksi suklaakastikkeella, tuoreilla marjoilla, kekseillä ja nonparelleilla.