Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Alkoholiton:

Näin valmistuvat ja maistuvat alkoholittomat klassikkojuomat Mojito, Cosmopolitan ja Moscow Mule

Miten käy maun, kun klassikkodrinkeistä tehdään alkoholittomat versiot eli mocktailit? Sokkotestiraatimme sai eteensä sekä alkoholilliset että alkoholittomat versiot kolmesta tunnetusta cocktailista.

Herkullinen drinkki tuo juhlan tuntua ihan tavalliseenkin päivään, mutta tarvitseeko juhlajuoma alkoholia ollakseen niin sanotusti oikean makuinen? 

Sokkoraatimme pääsi laittamaan makunystyränsä hommiin ja testaamaan kolmea klassikkoa sekä alkoholittomina että alkoholillisina versioina. Näiden ohjeiden avulla voit myös itse valmistaa ihanan raikkaita alkoholittomia drinkkejä. Seuraavaksi esittelemme muutamia mocktail-reseptejä ja raatimme kommentteja juomista.

hartwall_mocktail_moscowmule1-web.png

Makea Moscow Mule

2 osaa inkivääriolutta
1 osa Novelle kivennäisvettä
1 rkl sokeriliuosta
1 limen mehu
jääpaloja

Koristeeksi limeä, minttua ja inkivääriä

Aloita valmistamalla sokeriliuos sekoittamalla sokeria ja vettä samassa suhteessa ja kuumentamalla sekoitusta, kunnes sokeri liukenee.

Moscow Mule tarjoillaan perinteisesti kuparimukista, mutta jos sellaista ei ole saatavilla, maistuu drinkki yhtä hyvältä myös tavallisesta lasista. Täytä siis iso lasi tai kuparimuki jääpaloilla. Sekoita kivennäisvesi ja sokeriliuos lasissa ja täytä inkiväärioluella. Purista sekaan yhden limetin mehu ja sekoita juoma tasaiseksi. Halutessasi voit koristella juoman limesiivuilla, mintulla ja tuoreella inkiväärillä.

Tältä se maistui:

”Alkoholiton Moscow Mule ei kalpene tavallisen rinnalla, sillä inkivääriolut on itsessään niin mausteista – näiden kahden välillä huomaa hädin tuskin mitään eroa.”

”Laadukkaalla ja maukkaalla inkiväärioluella pötkii pitkälle! Toimii huomattavasti paremmin kuin miedompi ginger ale. Väkevä inkiväärin maku riittää hyvin ilman vodkaakin.”

”Maistuisi varmaan Teemu Selänteellekin.”

hartwall_mocktail_cosmopolitan-web.jpg

Raikas ja elegantti Cosmopolitan

1 osa karpalomehua
1 osa appelsiinimehua
1 osa sitruunalimua (esim. Fonti di Crodo Limonata Lemon) tai Novelle Citronellea
Puolikkaan sitruunan mehu

Koristeeksi limeä

Perinteisesti Cosmopolitaniin tulee vodkaa ja triple sec -appelsiinilikööriä, jonka voi korvata alkoholittomassa versiossa appelsiinimehulla. Jos juomaan kaipaa raikkautta, limonadin voi korvata maustetulla kivennäisvedellä.

Täytä ravistin jäillä, lisää ainesosat samassa suhteessa, ravista kunnes ainekset viilentyvät ja sekoittuvat keskenään, ja lopuksi siivilöi juoma lasiin. Alkoholittomaan drinkkiin saa juhlallisuutta, kun sen tarjoilee autenttisesti cocktail-lasista ja koristelee limeviipaleella.

Tältä se maistui:

”Makuero perinteiseen on ehkäpä huomattavin, sillä Cosmopolitanissa on reilusti alkoholia suhteessa muihin ainesosiin. Alkoholiton on silti tosi maistuva, eri maut pääsevät hyvin esiin tässä kombossa.”

”Selvästi eniten mehumainen, kaipaa ehkä hieman jotain potkua. Mutta hyvää tämäkin on.”

”Kivan kirpeä. Mocktailista tuli aavistuksen raikkaampi, kun siihen jätti jääpalan sulamaan.”

hartwall_mocktail_mojito-web.jpg

Ikivihreä Mojito

1 lime lohkoina
Kourallinen minttua
2 tl tummaa sokeria tai tavallista sokeria
Jäätä
Sitruunalimua (esim. Fonti di Crodo Limonata Lemon) tai Novelle Citronellea

Rakenna alkoholiton mojito suoraan lasiin. Laita lasin pohjalle 2–3 limelohkoa, sokeri ja mintunlehdet. Murskaa limet kunnolla, täytä lasi jääpaloilla tai jäämurskalla, ja pidennä soodalla tai sitruunalimsalla.

Alkoholitonta mojitoa valmistaessa tärkeintä on murskata limet, sokeri ja minttu huolellisesti lasin pohjalle, jotta niiden maut pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. Vaikka juoma onkin sitruunamehupohjainen, minttu ja lime tuovat siihen aidon mojiton maun.

Tältä se maistui:

”Tämä mocktail ei edes kaipaa alkoholia, sillä pelkästään mintun, sokerin ja limen maut tuovat mieleen kesäillat terassilla. Niin namia!”

”Tavallinen mojito on helppo pilata lotraamalla alkoholin kanssa, mutta tämän kanssa ei voi mennä vikaan. Todella makea, mutta herkullinen!”

”Voisin luulla tätä mocktailia alkoholilliseksi versioksi. Minttu ja lime hämää niin, että tätä en perinteisestä erottaisi.”

Ota nämä alkoholittomat drinkit haltuun ja luo maistuva drinkkihetki vaikka keskellä viikkoa!

Lue myös:
Näin loihdit juhlien huumaavimmat alkoholittomat juomatarjoilut
Alkoholiton kesäjuoma: Monen maun ananas-limebooli