Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Näin loihdit juhlien huumaavimmat alkoholittomat juomatarjoilut

Juhlavat alkoholittomat juomatarjoilut

Alkoholiton juhlajuoma ei kalpene muiden tarjoilujen rinnalla, kun valmistaa kuohujuoman mustaherukan lehdistä tai jäädyttää drinkkijäiden sekaan marjoja tai kukkia.

Kun yhä useampi juhlija nauttii juomansa alkoholittomana, juhlien emännät ja isännät joutuvat tiukan paikan eteen: mitä ihmettä heille pitäisi tarjota? Alkoholittomiin tarjoiluihin panostetaan entistä enemmän, myös firmojen juhlissa, sillä makuelämyksistä ei haluta tinkiä juhlapäivinä.

Kokosimme yhteen parhaat ja nopeavalmisteiset alkoholittomat tarjoilut erilaisiin juhlallisuuksiin – mikset kokeilisi näitä jo seuraavissa juhlissa?

Kilistellen! Alkoholittomat alkumaljat

Kun kohotetaan alkumaljoja, lasissa on oltava kuplivaa. Alkoholiton alkumaljatarjoilu on parhaimmillaan silloin, kun se räätälöityy aidoksi kuohuvaksi ja juhlija voi helposti päättää nappaako tarjottimelta alkoholittoman vai alkoholillisen version.

Valitse alkumaljaksi helposti valmistuva juoma.

Kilistellessä fantasiadrinkkien valmistus kannattaa jättää toiseen kertaan. Kokeile esimerkiksi koivumahlamaljaa tai mustaherukanlehtijuomaa.

Mustaherukanlehtijuoma valmistuu mustaherukanlehdista, sitruunasta, ruokosokerista ja Novellen maustamattomasta kivennäisvedestä. Katso koko resepti tästä.

Koivunmahlamalja sekoitetaan koivunmahlasta ja alkoholittomasta Happy Joe -siideristä. Raikas ja helppo juoma laimentuu Novellen maustamattomalla kivennäisvedellä.

juhlien-alkoholittomat-juomat-2.jpgjuhlien-alkoholittomat-juomat-3.jpg

Kokeile maukkaita mocktaileja

Laadukkaat mocktailit eli alkoholittomat cocktailit ovat nostattaneet suosiotaan maailmalla. Mocktailin tarjoama elämys syntyy muista asioista kuin alkoholista: esimerkiksi ulkonäöstä ja tuoksusta.

Mocktaileissa yrtit, marjat ja hedelmät ovat tärkeässä roolissa.

Raaka-aineiden laatu on ratkaiseva seikka mocktaileissa. Esimerkiksi yrtit, marjat ja hedelmät ovat tärkeässä roolissa. Hedelmä- ja marjavalinnatkin kannattaa tehdä sen mukaan, haluaako kirpeää vai makeaa juotavaa.

Tarjoiluihin saa leikkisyyttä, kun käyttää tarjoiluastioissa mielikuvitusta. Drinkin voi tarjoilla esimerkiksi laakeasta maljasta tai kauniista kristallilasista. Jäitä on syytä varata riittävästi ja nekin voi halutessaan koristella esimerkiksi marjoilla tai syötävillä kukilla.

Voit tehdä sekoitukset muutamaa tuntia ennen nauttimista, mutta lisää jäät ja pirskahtelevat juomat vasta juuri ennen tarjoilua.

Kokeile näitä mocktail-vinkkejä:

  • Mansikka-seljankukkamartini on herkullinen drinkki, joka syntyy mansikoista, seljankukkamehusta ja limetin mehusta.
  • Hedelmäinen juhlabooli sekoitetaan raparperimehusta, inkiväärijuomasta sekä Novelle maustamattomasta kivennäisvedestä. Mukaan lisätään reilusti hedelmäviipaleita: persikoita, melonia, limettiä ja mansikoita.

Lue myös: Saisiko olla mocktail?

juhlien-alkoholittomat-juomat-4.jpg

Mocktail muuttuu talviseen tunnelmaan sopivaksi, kun siitä tekee marjapohjaisen:

  • Tumma mustikkamocktail syntyy tonic-vedestä ja mustikkamehutiivisteestä. Jaa reilusti mustikoita ja jäitä drinkkilaseihin ja kaada juomasekoitus mukaan. Mausta timjamilla ja sitruunaviipaleella.
  • Perinteisen glögin korvaa kupliva joulusiideri, joka syntyy omenasta, appelsiinista, kanelitangoista ja Novellen kivennäisvedestä. Lue lisää alkoholittomasta joulusiideristä.

Alkoholitonta olutta tai siideriä rentoihin iltajuhliin

Kauas on tultu niistä ajoista, jolloin alkoholiton olut kalpeni ehdan oluen rinnalla. Alkoholiton olut on nostanut hurjasti suosiotaan viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana, ja se näkyy myös tarjonnassa.

Suomalaisten suosikkimiedoista on nykyään tarjolla myös alkoholittomat versiot, jotka on valmistettu maku edellä. Tarjoiluja hankkiessa ostoskoriin voi tuttuun tapaan kipata Happy Joe -siideriä, Lapin Kultaa tai vaikkapa Heinekeniä – alkoholittomina versioina tietysti.

Tiesitkö? Lapin Kulta Zero 0,0 % Tumma sopii erityisen hyvin ruokajuomaksi. Perinteisellä menetelmällä valmistetussa oluessa maistuu aromikas yhdistelmä humalaa ja mallasta. Runsasvaahtoinen olut on maultaan hedelmäinen ja hiukan sitruksinen sekä väriltään kauniin kuparinen. Lapin Kulta on täysmallasolutta myös alkoholittomana, eikä se sisällä tärkkelystä.