Moi, mitä etsit?

search
Kokemuksia:

Graduate-ohjelman kautta talouden ammattilaiseksi – Junior Controller Hartwallin liiketoiminnan ytimessä

Career Brewery on Hartwallin graduate-ohjelma, joka antaa uralle erittäin vauhdikkaan startin: kaksi vuotta kestävän ohjelman aikana kehittyy monipuoliseksi asiantuntijaksi, sillä töitä tehdään kahdessa erilaisessa roolissa. Talouden puolella graduatet saavat Junior Controllerin roolin, joka tarjoaa eturivin paikan Hartwallin liiketoiminnan kehittämiseen.

Elisa Räikkönen käynnisti uransa hartsulaisena graduate-ohjelman kautta ja teki vuoden Junior Controllerin töitä markkinoinnin tiimin tukena.

”Pääsin partneriksi rakastetuille brändeille Jaffasta aitoon harmaaseen. Controllerin roolissa sain todella haastaa itseäni ja kehittää taitoja, jotka tulevat kantamaan pitkälle”,  Elisa tiivistää.

Graduate-ohjelma vei rooleihin, joita ei olisi uskonut mahdolliseksi

Elisa oli mukana historian ensimmäisessä Career Brewery -ohjelmassa, joka käynnistyi vuonna 2019. Hän aloitti heti elintarviketieteiden maisteriopinnoista valmistuttuaan Hartwallin kotipanimolla Lahdessa junior tuotannonsuunnittelijana. Elisa oli osa tuotannonsuunnittelutiimiä: hän vastasi raaka-aineiden tilauksista ja suunnitelmista, joiden mukaan juomia pullotettiin.

”Lahden panimo oli vaikuttava paikka ja sitä se on edelleen. Siellä konkretisoituu se, mitä ja keitä kaikkia tarvitaan ennen kuin meillä on juoma valmiina virkistämään sen ostajaa”, Elisa muistelee.

Toisena graduate-vuonnaan Elisa kurvasi Lahdesta Helsinkiin. Elisasta tuli Junior Controller ja Hartwallin markkinoinnin Business Partner.

”Olin kiinnostunut kaupallisen alan tehtävistä, mikä nähtiin Hartwallilla isona mahdollisuutena viedä urapolkuni seuraavalle levelille. Valinta rooliin yllätti jopa itsenikin, mutta haasteen heittäminen lopulta kannatti molemmin puolin. Isoin oppi on ollut kokea kuinka hyvällä tiedolla voit johtaa koko yrityksen päätöksentekoa”

Liiketoiminnan kartturina – mitä Junior Controller tekee Hartwallilla?

“Controller toimii partnerina omalle vastuufunktiolleen, kuten markkinoinnille tai myynnille. Töitä tehdään niin liiketoiminnan tukemisen kuin kehitysprojektien parissa, ja tehtävä tarjoaakin eturivin paikan, kun tulevaisuuden kehityssuuntia määritellään”, kertoo Elisa.

Monipuolisessa roolissa työnkuvaan kuuluu niin analyysien esittelyä, raportointia, sparraustuen tarjoamista kuin pitkän aikavälin liiketoimintasuunnitelman työstämistä.

”Pääsin vastaamaan monesta asiasta: kehitin raportointityökaluja, esitin suosituksia johtoryhmälle, osallistuin strategiseen suunnitteluun ja toimin tukena esimerkiksi uutuusjuomien kannattavuuslaskennassa”, Elisa listaa.

Junior Business Controllerin rooli ei poikkea kokeneemman Business Controllerin työnkuvasta. Vastuu kasvaa oman kokemuksen karttuessa.

”Kun tein vuoden hommia talouden graduatena, sain jatkuvasti tukea sekä ihanalta esihenkilöltäni että koko tiimiltä. Oli todella tervetullut olo!”, Elisa sanoo.

Heittäytyminen tuntemattomaan kannatti: Elisa on nyt tuotekehitysasiantuntija

Kaksivuotisen ohjelman jälkeen Elisalle tarjottiin paikkaa Hartwallilta tuotannon talouden Business Controllerina ja Elisa otti roolin iloisena vastaan.

”Career Brewery veikin minut eri suuntaan, kuin aluksi olin kaavaillut. Kaikista hienointa ohjelmassa oli huomata, kuinka oma rohkeus ja halu oppia kantoivat eteenpäin. Pääsin rooleihin, joihin en olisi alun perin omalla koulutuksellani helposti päätynyt.”

Nykyään Elisa työskentelee tuotekehitysasiantuntijana Lahdessa suunnitellen uusia lempimakuja suomalaisten rakastamille brändeille.

Oletko sinä seuraava Hartwall Career Brewery -graduate?

Hartwall Career Brewery on uniikki mahdollisuus startata urasi Suomen virkistävimmässä yrityksessä. Haluatko tarttua heti urasi alussa vastuullisiin tehtäviin alan kiinnostavimpien brändien parissa? Janoatko uuden oppimista ja kattavaa liiketoimintaymmärrystä? Valmistaudu, sillä avaamme graduate-haun taas helmikuussa 2024.

 

Oletko valmis?

Haku Suomen virkistävimpään graduate-ohjelmaan aukeaa helmikuussa 2024!