Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Resepti: satokauden maa-artisokkakeitto

Täyteläisen keiton pehmeän maun kruunaa raikas ja kuiva siideri.

Hienostunut ja lempeänmakuinen vegaaninen keitto syntyy kauden juureksista. Maa-artisokka ja palsternakka saavat seuraansa tujauksen piparjuurta ja lehtipersiljaista öljyä.

Syksyn sesonki tarjoaa parastaan niin ruokien ja juomienkin raaka-aineiksi. Sadonkorjuujuhlien kunniapaikalla ovat nyt herkulliset hedelmät ja makoisat juurekset.

Satokauden mehevimpien omenoiden happaman kirpeät ja raikkaat maut tiivistyvät Happy Joe Bittersweet -uutuussiiderissä. Tuoteperheen kuivimpana siiderinä se sisältää hyvin vähän sokeria, vain 3,7 g / 100 ml.

Tämä siideri on parhaimmillaan pehmeiden ja täyteläisten makujen parina. Kuulaan raikkaan syysretken päätteeksi on ihanaa lusikoida lämmintä ja täyteläistä soppaa, jonka pehmeän maun kruunaa raikas ja kuiva siideri. Kokeile!

Happy-Joe-bittersweet-makupari-lisa2.jpgHappy-Joe-bittersweet-makupari-lisa1.jpg
Samettinen soppa tarjoillaan lehtipersiljaöljyn kera.

Resepti: samettinen soppa maa-artisokasta ja palsternakasta

4 annosta

500 g maa-artisokkaa
200 g palsternakkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 pieni punasipuli
8-9 dl kasvislientä
1 tl piparjuuritahnaa tai raastetta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
yhden sitruunan mehu juuresten liotusvettä varten

Purista sitruuna kylmään veteen. Kuori ja paloittele juurekset sitruunaveteen, jotta ne eivät tummu odotellessa. Kuumenna kasvisliemi ja laita juurekset kiehumaan siihen.

Kaada paistinpannulle oliiviöljyä. Kuullota kuorittu ja lohkottu valkosipuli sekä punasipuli öljyssä, älä ruskista. Lisää sipulit juuresten sekaan kiehumaan. Anna juuresten ja sipulien kypsyä pehmeiksi. Siivilöi ja ota liemi talteen.

Soseuta juurekset sauvasekoittimella, mausta piparjuurella sekä suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Ohenna kasvisliemellä keitoksi. Tarjoa keitto lehtipersiljaöljyn kanssa.

Lehtipersiljaöljy

1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
1 dl oliiviöljyä
1/2 valkosipulin kynsi
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Hienonna persilja ja valkosipuli veitsellä. Lisää oliiviöljy ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Säilytä jääkapissa.

VINKKI! Lehtipersiljaöljy maistuu myös vaalean leivän päällä tai salaatin kastikkeena.

 

Juomasuositus:

Happy Joe Bittersweet - satokauden mehevimmistä omenoista

Satokauden mehevimpien omenoiden happaman kirpeät ja raikkaat maut tiivistyvät Happy Joe Bittersweet -uutuussiiderissä. Uutuus on tuoteperheen kuivin siideri.