Valmistujaisten trendikkäin alkumalja on särmikäs raparperi-kuohuviinishrub
Oletko jo maistanut trendijuomaa shrubia? Sen juju on etikkainen shrub-siirappi, joka antaa drinkille makua ja uudenlaista särmää. (Ja kyllä, hämäävästi sekä etikkasiirappia että sen jatkeeksi sekoitettua juomaa kutsutaan shrubiksi.)
Shrub-siirappi keitetään yleensä marjoista tai hedelmistä, kuten vadelmista, mansikoista, kirsikoista tai persikoista. Shrub voidaan maustaa myös inkiväärillä tai yrteillä, kuten timjamilla, laventelilla tai rosmariinilla. Tässä reseptissä shrub saa raikkaan makunsa alkukesän vihertävän punaisesta herkusta raparperista. Raparperi-shrub yhdistetään kuplivaan Freixenet Sparkling 5,5 % -kuohuviinijuomaan, ja lopputuloksena on alkumalja valmistujaisiin, ylioppilasjuhliin ja muihin kauden kemuihin.
Kesäinen onnittelumalja on helppo valmistaa. Keitä raparperipaloja, sokeria, etikkaa ja vettä muutama minuutti, ja shrub-siirappi on valmis. Kun shrub on jäähtynyt, kaada päälle kuplat Freixenellä ja reilusti jäitä. Punainen raparperi-shrub jää kauniisti juoman pohjalle. Koristele tervetulomalja ohuilla raparperisuikaleilla.
Kesäinen alkumalja: raparperi-kuohuviinishrub
1 annos (shrub-siirappia n. 10 annosta)
valmistusaika 5 min + 1 h shrubin valmistus ja jäähdyttäminen
100 kcal / annos
Shrub-siirappi
450 g raparperia
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl omenaviinietikkaa
Raparperi-kuohuviinishrub
2 rkl raparperisiirappia
1 dl Freixenet Sparkling 5,5 % -kuohuviinijuomaa
jäämurskaa
raparperisuikaleita koristeeksi
Ohje: Näin valmistat alkumaljaksi raparperi-kuohuviinishrubin
- Valmista ensin shrub-siirappi. Leikkaa raparperi paloiksi. Mittaa sokeri ja omenaviinietikka kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää raparperit ja keitä noin viisi minuuttia. Jäähdytä.
- Siivilöi shrub-siirappi jäähtyneenä. Säilytä jääkaapissa kannellisessa purkissa.
- Valmista raparperi-kuohuviinishrub. Täytä lasi puolilleen jäämurskalla. Kaada siirappi lasiin ja kaada Freixenet Sparkling 5,5 % -kuohuviinijuomaa päälle.
- Koristele alkumalja raparperisuikaleilla ja tarjoile heti.