Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit:

Kesän hauskimmat mökkiolympialaiset aikuisille: lonkero-olympialaiset!

Lonkero-olympialaiset ovat kesäpelien uusi klassikko, jossa selvitetään todelliset urheilusankarit. Kuka tekee lonkeroviestissä usainboltit? Kuka keilaa eniten tölkkejä kumoon lonkeromölkyssä? Näissä mökkiolympialaisissa pelivälineenä toimii tietysti Original Long Drink -tölkki, tuo aito ja alkuperäinen olympialaisjuoma.

Mökkiolympialaiset ovat hauskaa kesäpuuhaa, mutta usein työläitä järjestää. Kehittelimmekin kuuden lajin turnauksen, jonka järjestäminen on älyhelppoa: osta kaupasta Hartwall Original Long Drink -tölkkejä, kerää kaverit kasaan ja olet valmis kisailemaan! Lonkerotölkkien lisäksi tarvitset ainoastaan muutamat helpot tavarat, joita löytyy joka mökiltä tai kodista.

Koska moneen lajiin taipuvana pelivälineenä on lonkerotölkki, kisat on nimetty luonnollisesti lonkero-olympialaisiksi. Nämä hauskat mökkiolympialaiset sopivat ohjelmanumeroksi niin juhannukseen, rapujuhliin kuin muihinkin kesän kekkereihin. Lonkero-olympialaiset voi viedä mukanaan myös kesäpuistoon.

Tiesitkö muuten, että Hartwall Original Long Drink on nimenomaan kehitelty aikoinaan olympialaisjuomaksi? Tutustu lonkeron historiaan täällä.

Parhaat mökkiolympialaiset: Lonkero-olympialaisten säännöt ja tarvikkeet

 • Tarvitaan: Isoja ja pieniä lonkerotölkkejä, kyniä, narua, tarjotin tai lautanen, muovituoppi ja ämpäri. Lisäksi tarvitaan yksi tuomari ja pisteidenkirjausvälineet.

 • Säännöt: Kisailu tapahtuu vähintään kahden hengen joukkueissa. Joko koko joukkue osallistuu tehtävään tai joukkueesta valitaan yksi suorittamaan tehtävää. Lajien pisteytys on helppoa. Jos kilpailussa on esimerkiksi viisi joukkuetta, tehtävän voittanut joukkue saa viisi pistettä, neljäs neljä pistettä, kolmas kolme pistettä ja niin edelleen. Eli vaikka joku joukkue voittaisi tehtävän, kannattaa jatkaa suoritusta, koska pisteitä on edelleen jaossa!

 • Bonus: Tiimien täytyy keksiä itselleen kilpa-asut ja nimi. Lonkero-olympialaisten virallisena kisabiisinä toimii tietenkin Teflon Brothersin Harmaa Rinne.

Lonkero-olympialaisten virallinen turnausohjelma – kuusi lajia

lonkerolympialaiset_lonkeroviesti_4-3__of.jpg1. Lonkeroviesti

Perinteinen juoksukilpailu, jossa viestikapulana toimii lonkerotölkki. Joukkueet kuljettavat lonkerotölkin sovitun reitin, esimerkiksi mökin ympäri, alusta loppuun. Se joukkue voittaa, joka suorittaa tehtävän nopeimmin. Lonkeroviesti voidaan suorittaa joko yhtä aikaa kaikkien joukkueiden kesken tai kellottamalla suoritukset.

lonkerolympialaiset_lonkeromölkky_4-3__of.jpg2. Lonkeromölkky

Jos mökiltä ei löydy perinteistä mölkkyä, korvaa kaksitoista mölkky-kapulaa isoilla lonkerotölkeillä ja kirjoita tussilla tölkkeihin numerot. Lonkeromölkkyä voi pelata perinteisen mölkyn säännöillä joukkueittain. Vaihtoehto: Jos mökiltä löytyy oikea mölkky, korvaa ainakin osa puukapuloista lonkerotölkeillä. Kaadetusta lonkerotölkistä saa 10 lisäpistettä, ja joukkue saa lonkeron itselleen kilpailujuomaksi.

lonkerolympialaiset_tasapainotölkki_4-3__of.jpg3. Tasapainotölkki

Tähän tehtävään tarvitaan pieniä lonkerotölkkejä. Jokainen joukkue valitsee yhden kilpailijan suorittamaan tehtävää. Kilpailijat käyvät riviin ja asettavat tölkin pään päälle. Se, joka pystyy tasapainoilemaan pisimpään, saa parhaat pisteet.

lonkerolympialaiset_sokkotarjoilija_4-3__of.jpg4. Sokkotarjoilija

Tähän tehtävään tarvitaan lonkeroiden lisäksi tarjotin tai lautanen, muovituoppi sekä jonkinlainen rata. Joukkueet suorittavat tehtävän vuorollaan. Jokainen joukkue valitsee yhden kilpailijan suorittamaan tehtävää ja muut toimivat neuvonantajina. Kilpailijan silmät sidotaan ja hänelle annetaan käteen tarjotin, jossa on lasillinen lonkeroa. Kilpailijan pitää tarjoilla lonkero sokkona esteradan läpi ilman, että juoma kaatuu. Muu joukkue saa ohjata kilpailijaa puheen avulla. Aina jos juoma kaatuu, tulee miinuspiste. Kilpailija saa jatkaa suoritusta samasta kohdasta.

lonkerolympialaiset_kyykkykynä_4-3__of.jpg5. Kyykkykynä

Tähän tehtävään tarvitaan edellisen tehtävän tyhjät lonkerotölkit, nauhaa ja kyniä. Jokainen joukkue valitsee yhden kilpailijan suorittamaan tehtävää. Kilpailijan vyötärölle sidotaan nauha, jonka päässä roikkuu kynä. Kilpailijat asettuvat riviin tyhjien lonkerotölkkien äärelle. Kynä pitää saada ujutettua tyhjään tölkkiin kyykkimällä. Käsiä ei saa käyttää.

lonkerolympialaiset_lentävä_lonkero_4-3__of.jpg6. Lentävä lonkero

Tähän tehtävään tarvitaan ämpäri ja edellisen tehtävän tyhjiä lonkerotölkkejä. Joukkueet suorittavat tehtävän vuorollaan ja saavat päättää, suorittavatko he tehtävän yhdessä vai valitsevatko joukostaan yhden kilpailijan. Tehtävänä on heittää tyhjää tölkkiä ämpäriin. Se joukkue, joka heittää nopeimmin kolme tölkkiä ämpäriin, saa parhaat pisteet.

Lonkero-olympialaiset päättyvät tietysti viralliseen seremoniaan, jossa julkaistaan voittajat ja nostetaan Fair Play -hengessä harmaat voitonmaljat kaikille.

Hauskat mökkiolympialaiset aikuisille – lisää ideoita lajeihin

Jos sisäinen olympiaurheilijasi janoaa lisää haasteita, tässä lisää ideoita lonkerolajeihin.

 • Loncero Picasso
  Mikä joukkue ottaa lonkerotölkistä hienoimman taidekuvan? Joukkue saa toteutukseen vapaat kädet, aikaa tehtävän suorittamiseen on 15 min. Tuomari pisteyttää teokset.

 • Hernetölkki
  Tässä tehtävässä on hern… pähkinä purtavaksi. Joukkueen tehtävä on arvuutella, kuinka monta hernettä tyhjään lonkerotölkkiin mahtuu. Vaatii tuomarin tekemän empiirisen tutkimuksen ennen kilpailua.

 • Lonkero goes käpylehmä
  Joukkueen tehtävänä on askarrella tyhjästä tölkistä käpylehmä. Joukkue saa toteutukseen vapaat kädet, aikaa tehtävän suorittamiseen on 15 min. Tuomari pisteyttää teokset.

 • Lonkerohumala
  Ei se, mitä luulit! Tehtävän idea on lainattu tukkihumalasta, eli kilpailija pyörii pää kiinni tölkissä ympyrää ja läpäisee sen jälkeen määritetyn radan. Nopein suoritus voittaa. (Vinkki! Kannattaa laittaa lonkerotölkki esimerkiksi korkean kannon tai jakkaran päälle, ettei kisailijoiden selät niksahda maanrajaan kumartuessa.)

 • Vierivä tölkki ei sammaloidu
  Lonkerotölkkiä täytyy vierittää tietty matka ilman käsiä tai jalkoja. Luovasta liikehdinnästä lisäpisteitä!

Saatat pitää myös näistä