Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Olut, Oluttrendit, Alkoholiton, Alkoholiton:

Olutklassikko Guinness nyt myös alkoholittomana!

Nyt se on täällä: alkoholiton versio ikonisesta Guinness-stoutista. Pitkäjänteisen tuotekehityksen lopputuloksena syntynyt Guinness 0,0 % on vahvan aromikas, kermaisen pehmeä ja tyylikkään musta – aivan kuten esikuvansakin.

Mausta ei voi erehtyä: tämä on Guinnessia! Alkoholiton versio maailman tunnetuimmasta stoutista on yhtä aromikas kuin esikuvansakin. Guinnessille tyypilliset paahteiset suklaan ja kahvin vivahteet ovat tallella, samoin samettinen pehmeys, omaleimainen musta väri ja olutlasin pintaan kehittyvä kermanvaalea vaahtokukka.

Guinness 0,0 % -oluen reseptiä hiottiin neljä vuotta, jotta legendaarisen stoutin luonne ja maku saatiin toisinnettua alkoholittomana. Lopputulos on vaikuttava.

”Tässä ollaan niin lähellä alkoholillisen Guinnessin makumaailmaa, että silmät sidottuna on vaikea tunnistaa eroa”, kuvailee Hartwallin tuotepäällikkö Erkka Talvela.

Hän iloitsee, että perinteikäs, yli kaksisataa vuotta vanha olutbrändi kehitti oman alkoholittoman tuotteensa vastaamaan nollaoluiden suureen kysyntään.

”Siinä mielessä tämä oli yllättävä veto, että Guinness-brändi on tähän asti mennyt yksi tuote edellä. Toki tässä puhutaan hyvin samankaltaisesta sisartuotteesta.”

Guinness 0,0 % valmistetaan tutulla reseptillä

Uutuusolut valmistetaan Guinnessin kotikaupungissa Dublinissa St. James’s Gaten panimolla. Valmistustapa ja raaka-aineet ovat tismalleen samat kuin alkuperäisessä tuotteessa. Alkoholillisesta versiosta tuttu typpikuula tekee myös alkoholittoman Guinnessin suutuntumasta samettisen. Valmistuksen loppuvaiheessa alkoholi poistetaan kylmäfiltteröimällä, jolloin sen maku ei kärsi kuumennuksesta.

Guinness 0,0 % syntyy vedestä, ohrasta, humalasta ja hiivasta. Paahdetut maltaat antavat stoutiin sen tumman värin ja paahteisen maun. Paahteisuutta tasapainottaa humalan katkero, joka tuo olueen raikkautta ja kepeyttä.

”Tummaan olueen yhdistetään usein makea maltaisuus, mutta Guinnessissa on verraten vähän sokeria. Makumaailma on miellyttävän tasapainoinen.”

Alkoholiton Guinness maistuu sellaisenaan tai pienen suolaisen naposteltavan, kuten pähkinöiden tai sipulirenkaiden kera. Kokeile yhdistää stout juustoisiin ruokiin, kuten Mac’n’Cheeseen tai tarjoa juustolautasen kanssa.

Nollaolut toimii myös loistavasti kesäisen grilliruoan, kuten naudanpihvin tai katkarapuvartaan kera. Talvikaudella Guinness loistaa lämmittävien lihapatojen makuparina.

”Se toimii hauskasti myös suklaisten jälkiruokien kanssa, koska sen makupaletista löytyy suklaisuutta.”

Guinness 0,0 % tuo uskottavuutta nollaoluiden valikoimaan

Brändinä Guinness on vahva jättiläinen. Talvela kertoo, että jopa 80 prosenttia suomalaisista tunnistaa brändin. Kotimaassaan Irlannissa joka kolmas juotu hanaolut on Guinnessia. Ikonisen stoutin alkoholiton versio on siis upea lisäys alkoholittomien oluiden kategoriaan. Se luo valikoimaan uskottavuutta.

”Tunnettuutensa puolesta Guinness on ehdottomasti suunnannäyttäjä alkoholittomissa stout-oluissa.”

Tuotepäällikkö painottaa, että alkoholiton Guinness on aidosti herkullinen ja varteenotettava vaihtoehto alkoholia sisältävälle Guinnessille.

”Alkoholittomaan Guinnessiin ei tarvitse niin sanotusti tyytyä. Se ei ole kompromissi, sillä korkean laadun ansiosta valinnan takana voi seisoa.”

Guinness on perinteisesti voittaja pubiympäristössä, ja myös Guinness 0,0 % tulee ravintolajakeluun. Lisäksi alkoholittoman Guinnessin voi napata ostoskoriin Keskon ja S-ryhmän myymälöissä sekä Alkoissa.

Talvela haastaakin kaikki oluen ystävät maistamaan uutta tuotetta.

”Ne, joille Guinness on tuttu, haastan kokeilemaan, löytyykö mausta eroa verrattuna esikuvaan. Ja ne, jotka eivät ole maistaneet alkuperäistä tuotetta, haastan laajentamaan omaa makumaailmaa.”