Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Haukkaa hampurilaista: kolme mehevää viini- & burgerikomboa

Mikä herauttaisi veden herkemmin kielelle kuin pöytäänkannetut, mehevät hampurilaiset ja niille mätsätty, herkullinen viini. Poimi alta kolme kesäistä reseptiä ja maistele makunystyröitä helliviä viini- ja burgerikomboja.

Homejuustohampurilainen

4 hengelle

Pihvi:

500 g jauhelihaa
1 muna
2 valkosipulinkynttä
2 tl worcesterkastiketta
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
voi-öljyseosta paistamiseen

BBQ-sipuli:

3 sipuli
2 rkl voita
1 rkl balsamicoviinietikkaa
3 rkl BBQ-kastiketta

Relissimajoneesi:

1 dl majoneesia
2 rkl kurkkurelissiä
1 rkl ranskankermaa

Muut lisukkeet:

4 perinteista hampurilaissämpylää
1 aski versoseosta
150 g kermaista sinihomejuustoa

1. Sekoita pihvien ainekset keskenään ja sekoita taikinaksi. Jaa massa neljään palaan ja muotoile ne pihveiksi.

2. Karamellisoi sipuleja voissa reilulla lämmöllä välillä sekoitellen noin 30 minuutin ajan. Lisää lopuksi balsamicoviinietikka ja BBQ-kastike.

3. Valmista relissimajoneesi sekoittamalla ainekset keskenään.

3. Paista pihvit pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi, n. 2-3 minuuttia / puoli. Lisää pihvin kääntämisen jälkeen homejuustoviipaleet pihvien päälle ja anna juuston hieman sulaa.

4. Kokoa hampurilaiset ja tarjoa cocktailkurkkujen kanssa.

Juomasuositukset

B.io Primitivo Vino Biologico 2018 13,80 €

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkahilloinen, luumuinen, mustikkainen, kevyen mokkainen

Homejuustohampurilaisen maku on herkullisen pehmeän umaminen ja tähän makuun B.io Primitivo Vino Biologico tuo mehevän marjaisen lisukkeen. Pyöreänä ja hilloisena tämä italialainen viini saattelee tätä savunpuremaa hampurilaisateriaa oivasti, antaa hampurilaisen runsaalle maulle tilaa samalla kokonaisuutta raikastaen. Viinin lempeät tanniinit tekevät siitä varsin joustavan ruokaviinin kesän grillistä nostetuille, simppeleille liharuoille ja runsaan makuisille kasvisruoille.


Yellow Tail Shiraz 2018 10,55 €

Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, mustikkainen, maitokahvinen, vaniljainen, hennon lakritsinen

Jos olet täyteläisemmän viinin ystävä ja jätät hampurilaispihvinkin reilusti roseeksi, niin lasiin kaadetaan australialaista Yellow Tail Shirazia, joka on mainio yleisviini kesän hampurilaisaterioille. Viini on maukkaan marjaisa, hilloinenkin ja siten mitä mainioimmin makusärmää tuova pari homejuustosta kermaiselle hampurilaiselle. Viinin makean mausteinen ja hitusen savuinen maku komppaa bbq-sipulin aromeja ja tummien marjojen hilloiseksi kääntyneet maut tekevät Yellow Tail Shirazista varsin helposti lähestyttävän kesäviinin.


Munakoisohampurilainen

4 hengelle

Munakoisopihvi:

1 munakoiso
½ dl öljyä
1 ½ tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1 tl Ras el hanout -mausteseosta
25 g voita

Feta-ranskankerma:

200 g fetajuustoa
200 g ranskankermaa
1 rkl tuoretta oreganoa
1 tl Dijon-sinappia

Karamellisoitu sipuli:

2 sipulia
2 rkl voita
1 rkl punaviinietikkaa

Muut lisukkeet:

4 hampurilaisbriossia
1 aski rucolanversoja
4 salaatinlehteä

1. Valmista ensin munakoisopihvit. Leikkaa munakoisosta neljä noin 1, 5 senttimertrin paksuista palaa. Voitele siivut reilusti oliiviöljyllä, suolaa ja pippuroi molemmin puolin. Aseta siivut uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä niitä 30 minuutin ajan 200 asteisessa uunissa, kunnes ne ovat läpeensä pehmeitä.

2. Karamellisoi sipuleja voissa reilulla lämmöllä välillä sekoitellen noin 30 minuutin ajan. Lisää loppuvaiheessa etikka ja anna sen haihtua pois.

3. Murusta feta ja sekoita feta-ranskankerman ainekset keskenään.

4. Kuumenna grilli tai paistinpannu. Mausta kypsät munakoiso pihvit Ras el hanout -mausteseoksella ja paista molemmin puolin voissa grillin parilalla tai paistinpannulla.

4. Kokoa hampurilainen asettamalla sämpyläpohjan päälle salaatinlehti, munakoisokoisopihvi, karamellisoitu sipuli, rucolanversot sekä feta-ranskankerma.

Juomasuositukset

Yellow Tail Pinot Grigio 2018 10,55 €

Puolikuiva, keskihapokas, sitruksinen, päärynäinen, kevyen persikkainen, yrttinen

Puolikuiva valkoviini, Yellow Tail Pinot Griogio on maukas kumppani grillistä nostetuille kasvispohjaisille herkuille, kuten munakoisopihvin ryydittämälle kasvishampurilaiselle. Pinot Griogio maku ei peitä kasvishampurilaisen makuja alleen, vaan se antaa muhevan munakoison omintakeisen maun olla pääosassa. Munakoisoburgerin lämmin mausteisuus saa tukea tämän valkoviinin raikkasta yrttisyydestä ja makukombo on varsin kesäinen ja onnistunut. Kokeile viiniä myös grillatun halloumihampurilaisen kanssa.

B.io Catarratto Chardonnay Vino Biologico 2018 13,80 €

Kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, sitruksinen, yrttinen

Silialainen alkuperäisrypälelajike Catarrato kohtaa tässä raikkaassa ja rapsakan sitruunaisessa viinissä, B.io Catarratto Chardonnay Vino Biologico chardonnayrypäleen. Tuloksena on kepeän raikas, mutta keskihapokas, sitruunan moninaisia makuja tarjoileva kokonaisuus. Viini tuo sopivan napsakkaa kärkeä runsas-, mutta pehmeäaromiselle munakoisohampurilaiselle. Kokeile B.io Catarrato Chardonnay’ta myös grillistä nostettujen jättikatkarapuhodarien kanssa.

Riistaburgeri

4 hengelle

500 g hirven- tai peuranjauhelihaa
1 ½ rkl smetanaa
1 1/2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ rkl tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä
1 muna

Paahdettu lehtikaali:

125 g lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Pikkelöidyt punasipulit:

2 punasipulia

Pikkelöintiliemi:

1 dl punaviinietikkaa
2 dl vettä
1 dl ruokosokeria
2 laakerinlehteä
3-4 maustepippuria

Misomajoneesi:

1 dl majoneesia
25 g voita
1 rkl vaaleaa misotahnaa
1 tl hunajaa
mustapippuria myllystä


Lisukkeet:

4 briossihampurilaissämpylää
4 siivua raclettejuustoa
sinappia
rosmariinitikku sämpylän koristeeksi
Pikkelöity punasipuli (veneinä)

1. Sekoita pihvien aineet keskenään ja sekoita taikinaksi. Jaa massa neljään palaan ja muotoile ne pihveiksi.

2. Leikkaa punasipuli ohuen ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla. Laita siivut kannelliseen lasipurkkiin. Kuumenna pikkelöintiliemen ainekset, sekoita, kunnes sokeri sulaa ja kaada liemi sipulien päälle. Anna maustua vähintään yhden tunnin ajan.

3. Huuhtele lehtikaalin lehdet ja revi ne pieniksi paloiksi. Poista kova ruoti. Levitä palat uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskota päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuroi. Sekoita aineksen sormin sekaisin ja paahda 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes lehtikaali on keveää ja rapeaa.

4. Valmista misomajoneesi sulattamalla voi ja sekoittamalla miso ja muut ainekset voin joukkoon. Jäähdytä ja sekoita miso-voiseos majoneesin joukkoon.

5. Paista pihvit pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi, n. 2-3 minuuttia / puoli. Nosta pihvi sämpylöille, huuhtaise pannu ja paista siivu raclettejuustoa jokaiselle pihville.

4. Kokoa hampurilaisen päälle loput ainekset ja tarjoa bataattisipsien kanssa.

Juomasuositus

Coppola Diamond Collection Zinfandel 2017, 19,98 €

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, viikunainen, karhunvatukkainen, mustaherukkainen, vaniljainen, mausteinen

Mehevän tuoksuinen ja -makuinen kalifornialainen Zinfandel suorastaan odottaa riistahampurilaisen kaltaista luksusateriaa rinnalleen. Viinin paahteisen mausteinen maku on omiaan voimakkaan riistan maun kanssa, ja hapankirsikkainen, jopa hivenen puolukkainen maku komppaa grillatun riistapihvin makua varsin jouhevasti. Coppola Diamond Collection Zinfandel on viini niihin parempiin hampurilaishetkiin ystävien kanssa ja grilli-iltoihin, jolloin pääosassa on nautiskelu

Vinkki!

Hampurilaiseen ei kannata koskaan laittaa raakaa sipulia, sillä sen hapokkuus peittää hyvän lihan maun ja vaikeuttaa sopivan viinikombon löytämistä.