Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Syksyn reseptit: Helppo vegeramen ja Yali Wetland Reserva Gewürztraminer

Helppo vegeramen ja makuparina raikas valkoviini

Ramen on japanilainen keitto, joka koostuu maukkaasta liemestä, nuudeleista, kasviksista, sekä muista lisukkeista kuten possusta, kanasta, keitetystä kananmunasta tai kuivatusta merilevästä. Teimme oman helpon ja syksyisen vegeversion ramenista mison ja sienten kera, tsekkaa alta resepti ja viinisuosituksemme!

Ramen on Japanin suosituin ruoka, ja joka alueella on oma versionsa tästä lämmittävästä herkusta. Perinteisesti ramen nautitaan syömäpuikoilla ja liemi ryystetään äänekkäästi kulhosta - emme siis välttämättä suosittele ensitreffeille 😉

Vegaaninen sieniramen


2 annosta
Ainekset

Liemi:
5dl vettä
2 rkl misotahnaa
2 rkl Soijakastiketta
5 cm pala inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
3 tähtianista
1-2 rkl palmusokeria
1 rkl chiliä

100 g vehnänuudelia
100g paksoita (voi korvata pinaatilla tai lehtikaalilla)
100 g siitakesieniä (tai muita saatavilla olevia sieniä)
1 tl mustia seesaminsiemeniä
100 g sokerimaissia
1 rkl öljyä
Korianteria
Chiliä
Limeä

Valmistus

1. Valmista liemi lisäämällä kaikki ainekset kiehuvaan veteen, kiehuta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta.
2. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Pese ja viipaloi siitakesienet ja paista pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää seesaminsiemenet ja mausta suolalla.
4. Pese paksoit huolellisesti ja leikkaa tarvittaessa varren valkoinen osa pois. Lisää paksoit pannulle ja kypsennä noin yhden minuutin ajan.
5. Kokoa annokset kulhoihin. Aseta nuudelit kulhoihin, lisää liemi, maissi, sienet ja paksoi. Viimeistele chilillä, korianterilla ja tarjoile limeviipaleiden kanssa.

 

Juomasuosituksemme

YALI WETLAND RESERVA GEWÜRZTRAMINER 10,99€
Chile, Colchagua Valley
Kuiva, hapokas, passionhedelmäinen, ananaksinen, litsiluumuinen, kukkainen
Mausteinen ja umaminen ramen kaipaa viiniltä raikkautta, runsasta hedelmäisyyttä ja aromaattisuutta, jolloin Yali Wetland Reserva Gewürztraminer on oiva valinta. Viinin hedelmäisessä, mutta kuivassa maussa voi aistia litsiluumuisuutta, kukkeutta sekä häivähdyksen inkiväärisyyttä. Kokeile myös muiden aromaattisesti maustettujen aasialaisten ruokien, merenelävien ja voimakasaromisten pehmeiden juustojen kanssa.

Tutustu myös Hartwallin omiin Viinisi somekanaviin. Seuraa meitä niin instagramissa kuin facebookissa!