Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Pääsiäisenä nautiskellaan punaviinien kera!

Pääsiäisenä on hyvä hengähtää hetkeksi, kokkailla vähän pidemmän kaavan kautta, kattaa pöytä kauniiksi ja nautiskella rauhassa herkullisen punaviinin kanssa.

Perinteisesti pääsiäispöydässä on tarjolla karitsaa eri tavoin valmistettuna, jolloin viinin valintaan vaikuttaa lihan kypsyysaste ja lisukkeet. Modernissa pääsiäispöydässä voi karitsan sujauttaa vaikka tortillaan tai pizzaan. Runsaan marjainen, hiukan mausteinen ja mehevän keskitäyteläinen punaviini on optimaalinen valinta karitsalle ja toimii hienosti myös vaikkapa juustojen kanssa. 

Yali Wetland Reserva Carmenere

Vuoden Viinit 2020 kunniamaininta - 10,99€

Yali Wetland Reserva Carmeneren rypäleet on poimittu Colchagua Valleysta, joka on yksi Chilen lupaavimmista viinialueista. Rypäleet ovat esikäyneet viileässä lämpötilassa, joka tuo viiniin väriä ja lisää aromikkuutta. Tämän jälkeen viini on käytetty terästankeissa, jonka jälkeen 70 % viinistä kypsyi kymmenen kuukautta ranskalaisessa tammessa ja lopuksi kolme kuukautta pullossa. Lopputuloksena syntyi viinintekijä Sergio Hormazábalin vision mukaisesti puhdaspiirteinen ja maukas Carmenere-viini.

Carmenere sopii parhaiten grillattujen liharuokien kanssa nautittavaksi, joiden kanssa kannattaa tarjoilla yrteillä ja tulisillakin mausteilla maustettuja kasviksia. Kokeile siis vaikkapa grillattujen karitsankyljysten, yrttisten perunalohkojen ja paahdetun parsan kanssa. Vaihtoehtoisesti täytä munakoison puolikkaat fetalla tai vuohenjuustolla, yrteillä sekä chilillä ja paahda uunissa, kunnes munakoiso on kypsä.

Marqués de Cáceres Crianza 

13,99€

Riojan tammikypsytetty, paahteisen täyteläinen ja runsaan marjainen Tempranillo-punaviini on oiva valinta tyylikkääseen pääsiäisjuhlaan.

Marques de Caceres Crianza on valmistettu 15-25v. vanhoista köynnöksistä käsin poimituista Tempranillo-rypäleistä. Viini kypsyi 12 kk ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja vähintään vuoden pullossa. Marqués de Cáceres Crianza on pehmeän elegantti ja täydellinen Riojan viini. Crianza-viinissä maistuu punaisten marjojen aromit, johon tammikypsytys tuo lämmintä mausteisuutta. Crianza on lempeän tanniinisuutensa ja marjaisen hapokkuudensa ansiosta monipuolinen ruokaviini – klassinen yhdistelmä on pitkään haudutettu yrttinen lammaspata. Kokeile lisukkeena paahdettua bataattia ja kermaista sienimuhennosta.

Herkullista ja rauhaisaa pääsiäistä!

Saatat pitää myös näistä