Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Pääsiäisen makupari: Maukas Shiraz ja Dukkah-kuorrutettu lampaankare

Pääsiäisen ruokapöydästä löytyy Peter Lehmann punaviini ja herkullinen dukkah -mausteseoksella maustettu lammas.

Peter Lehmann Portrait Shiraz loistaa lampaan ja grillattujen lihojen kanssa, sillä tuhti ja tasapainoinen viini toimii hyvin vahvojen ja mausteistenkin makujen kanssa. Punaviini on maultaan tumman aromikas ja yrttisen mausteinen. Australian lämpimästä ilmastosta nauttiva Shiraz-rypäle tuottaa intensiivisiä viinejä, joissa voi aistia tummien kirsikoiden aromeja ja eukalyptukseen viittaavia sävyjä. 

Lampaankare
1 sitruunan mehu
1 1/2 dl oliiviöljyä
2 tl suolaa
4 oksaa rosmariinia
4 valkosipulinkynttä
1 1/2 kg lampaan tai karitsan karetta

Pinnalle
2 rkl Dijon sinappia
2 rkl hunajaa
sormisuolaa
Dukkah-mausteseosta

Dukkah-mausteseos
2 rkl fenkolinsiemeniä
2 rkl kuminansiemeniä
2 rkl korianterinsiemeniä
2 rkl hasselpähkinärouhetta
4 rkl seesaminsiemeniä
2 tl mustapippurirouhetta

Yrttibulgur
8 dl vettä
4 dl bulguria
suolaa
½ ruukku minttua
1 ruukku lehtipersiljaa
1 dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
100 g sokeriherneitä
1/2 pieni vihreä retikka tai muutama retiisi
1 vihreä paprika
2 kevätsipulin vartta
100 g pinaattia

Valmista dukkah. Mittaa siemenet ja pähkinät kuivalle paistinpannulle seesaminsiemeniä lukuun ottamatta. Paahda 3–4 minuuttia lastalla käännellen, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua. Lisää mustapippuri. Kaada seos korkeaan kulhoon ja hienonna hieman sauvasekoittimella tai maustemyllyssä, jättäen seokseen reilusti rouheutta.

Sekoita sitruunamehu, öljy, suola, hienonnettu rosmariini ja valkosipulinkynnet marinadiksi. Halutessasi puhdista luut pienellä veitsellä. Nosta kareet pakastepussiin ja kaada päälle marinadi. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia tai yön yli.

Nosta kareet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja mausta suolalla. Lisää bulgur ja anna kiehua pari minuuttia. Sammuta liesi ja anna nesteen imeytyä kannen alla noin 15 minuuttia. Valuta ja kaada tilavaan kulhoon. Anna bulgurin jäähtyä.

Hienonna yrtit ja sekoita niiden joukkoon öljy, sitruunamehu ja hyppysellinen suolaa. Sekoita jäähtyneen bulgurin joukkoon yrttiöljy, kuutioitu paprika, hienonnetut kevätsipulin varret, pestyt sokeriherneet ja kuorittu ja viipaloitu retikka.

Puhdista kareiden pinta talouspaperilla yrtistä ja valkosipulista. Grillaa kareet tai kypsennä öljytyllä parilalla viisi minuuttia yhdeltä puolelta kovalla lämmöllä. Käännä ja kypsennä ensin keskilämmöllä ja sitten hiljaisella noin 15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 52-55c.

Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia. Sekoita sinappi ja hunaja ja sivele kareiden pintaan. Painele päälle dukkah ja sormisuolaa. Leikkaa luiden väleistä paloiksi ja tarjoile heti.

Tunnelmallista pääsiäistä!