Valmista Teresa Välimäen salviapasta
Kesän upein punaviini-hanapakkaus yhdistyy herkulliseen salviaan
JP. Chenetin viinit ovat helppoja yhdistää erilaisiin ruokiin. Ne sopivat niin arki-illallisille kuin juhlahetkiinkin. Ruokavaikuttaja Teresa Välimäki yhdisti keskitäyteläisen punaviinin helppoon ja herkulliseen salviavoihin.
Teresan suositus JP. Chenet Cabernet Sauvignon-Syrah-viinille on salviapasta. Katso resepti!
Resepti
Salviavoissa paistettua tagliatellea
Neljälle
100 g voita 5 oksaa salviaa revittynä 2 valkosipulinkynttä 500 g tagliatelle -tuorepastaa suolaa ja mustapippuria 2 rkl sitruunamehuaViimeistelyyn
50 g parmesaania raastettuna muutama tuore pieni salvianlehti
Laita voi sulamaan paistinpannuun salvian kanssa. Anna voin sulaa hiljalleen niin, että se saa hyvin makua salviasta ja ruskistuu kauniin kullan ruskeaksi. Tähän menee noin 15-20 minuuttia. Lisää lopussa hienonnetut valkosipulinkynnet kuumaan voihin pehmenemään.
Kiehauta iso kattilallinen vettä ja keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta lävikössä. Kaada pasta paistinpannulle ja kääntele niin, että se maustuu tasaisesti salviavoissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä sitruunamehulla.
Jaa pasta lautasille ja viimeistele parmesaaniraasteella ja salvianlehdillä.
P.S. Tämä on muuten mainio hävikkiruoka, jos pastaa tulee edellisenä päivänä keitettyä liikaa. Salviavoissa voi paistaa myös uusia perunoita.
