Moi, mitä etsit?

search

Domäne Wachau Amphora Riesling

Domäne Wachau Amphora Riesling

Domäne Wachau Amphora Riesling

Domäne Wachau on satojen viljelijöiden muodostama osuuskunta, jonka maailman vaikutusvaltaisin viinikirjoittaja Robert Parker on nimennyt maailman luultavasti laadukkaimmaksi viiniosuuskunnaksi. Se vaikuttaakin olevan yksi iso perhe pienempiä perheitä, jotka keskittyvät vahvasti viinin korkeaan laatuun. Monet maailman arvostetuimmista viinikirjoittajista ja viinilehdistä luokittelevat tuottajan jatkuvasti Itävallan viinituottajien terävimpään kärkeen. Domäne Wachau keskittyy klassisiin Wachaun kuiviin ja vivahteikkaisiin valkoisiin pääasiassa Grüner Veltliner ja Riesling -lajikkeista, mutta tuottajalla on käynnissä myös useita kokeilevia projekteja pilke silmäkulmassa. Wachau on Itävallan läntisin ja ilmastoltaan viilein viinialue, mikä selittää viinien ryhdikkään hapokkuuden. Viileänä kasvualueena laakson varrella kasvatetaankin joulukuusia ja viinirypäleitä vieri vieressä. Domäne Wachau on Grüner Veltlinerin lisäksi tunnettu taidokkaista Rieslingeistään. Itävallan viinituotannosta n. 3% on Rieslingejä, mutta Domäne Wachaulla tämä on n. 20%

Natural- eli alkuviini. Tämä viini on tuotettu mahdollisimman luonnonmukaisin keinoin, ja viini on myös vegaaneille sopiva, kuten kaikki Domäne Wachaun viinit.Viinin käsinpoimitut rypäleet ovat käyneet spontaanikäymisellä kuorineen 300-litraisissa amfora -saviastioissa. Viiden viikon käymisen jälkeen viini on ikääntynyt vielä viisi kuukautta mäskin kanssa. Viini on eroteltu varovaisesti mäskistä, pullotettu suodattamattomana ja ilman lisättyä sulfiittia.

Syvä ja kompleksi viini on aromeiltaan intensiivisen trooppisen hedelmäinen, meloninen ja hennon hunajainen. Kuiva, runsaan vivahteikas viini, jossa tuntuu raikas hapokkuus sekä kuorikontaktin tuomaa hienoista tanniinisuutta. Gastronominen viini, joka viihtyy runsaammankin ruoan kumppanina.

Ruokasuositus:
rasvainen kala, kana ja kalkkuna, porsas, salaatti

Tuotetiedot

Tuottaja: Domäne Wachau

Rypäle: Riesling

Väri: Vaaleankeltainen

Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen

Maku: Kuiva, hapokas, klementiininen, omenainen, kypsän aprikoosinen, kevyen teemäinen, hennon hunajainen

Tuoksu: Omenainen, kypsän aprikoosinen

Alkoholi -%: 12.5

Tarjoilulämpötila: 8-10

Pullokoko: 0.75l

Pakkaustyyppi: 0

Saatavuus: Alko (957271)

Hinta: 34,29 €

Tuote Alkossa alko link