Moi, mitä etsit?

search

Klosterneuburg Grüner Veltliner CO2 neutral

Klosterneuburg Grüner Veltliner CO2 neutral

Klosterneuburg Grüner Veltliner CO2 neutral

Itävallan vanhimman viinintuottajan, Stift Klosterneuburgin, moderni viinisarja tuo uutta kulmaa perinteikkään talon valikoimaan. Sarjan trendikäs Grüner Veltliner -valkoviini on tyyliltään kuiva ja raikas, vain 2,6 g/l jäännössokerilla. Maun puolella voi aistia raikasta hedelmää, sitruksisuutta ja rypäleelle ominaisesti hennon pippurisuuden. Tunnetuin ruokapari Grünerille lienee Wiener Schnitzel, mutta se on omiaan myös vaaleiden lihojen sekä kasvis- ja kalaruokien kanssa.

Grüner Veltliner on Itävallan tärkein rypälelajike. Klosterneuburgin kukkulaiset tarhat Tonavan varrella hyötyvät alueen suosiollisista ilmasto-olosuhteista, jotka ovat edellytys laatuviinien tuottamiseen. Itävallan suurimman ja tärkeimmän laatuviinialueen, Niederösterreichin alueella kypsyvät rypäleet luovat uniikkeja, raikkaita ja tunnistettavia viinejä, jotka ovat lisäksi erityisen ruokaystävällisiä. Klosterneuburgin Grüner Veltliner ei ole poikkeus tähän, vaan tuo rypäleen raikkaat ja aavistuksen viherpippuriset aromit tyylikkäästi esille maussaan. Terästankkikypsytys takaa viiniin raikkaat ja puhdaspiirteiset aromit.

Vastuullisuus on erittäin tärkeässä roolissa Klosterneuburgilla. Se on Euroopan ensimmäinen viinitalo, jonka koko tuotanto on hiilineutraali. Carbon Neutral -sertifikaatin on myöntänyt Climate Partner GmbH. Klosterneuburgilla on myös kestävän kehityksen sertifikaatti Certified Sustainable Austria.

Ruokasuositus:
salaatti, pasta, rasvainen kala, kana ja kalkkuna

Tuotetiedot

Tuottaja: Stift Klosterneuburg

Rypäle: 100% Grüner Veltliner

Väri: Vaalea vihertävänkeltainen

Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen

Maku: Kuiva, hapokas, viherpäärynäinen, kypsän sitruksinen, kevyen hunajameloninen, yrttinen, hennon mausteinen

Tuoksu: Raikkaan hedelmäinen, sitruksinen

Alkoholi -%: 12.5

Tarjoilulämpötila: 10-12

Pullokoko: 0.75l

Pakkaustyyppi: Lasipullo

Saatavuus: Alko (585467)

Tuote Alkossa alko link